Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Алтернативи за поставяне на по-мощно захранване

Featured Replies

Има ли вариант нестандартното захранване на Fujitsu Esprimo P756 да бъде заменено с по-мощно? Примерно в читав сервиз да поръчам някакъв преходник, или подмяна на универсалния конектор, към такъв пригоден за нестандартната дънна платка на Fujitsu? 

Нямаш вариант, за съжаление. Не само дънната платка е нестандартна, захранването също е с криво. Защо ти е по-мощно? Искаш да слагаш видеокарта ли?

• Автор
преди 12 минути, Rammkopf написа:

Нямаш вариант, за съжаление. Не само дънната платка е нестандартна, захранването също е с криво. Защо ти е по-мощно? Искаш да слагаш видеокарта ли?

Да, по-конкретно Rx480 8gb ddr5. 
Под "криво" имате предвид, че няма да пасне на същото място в кутията ли? Пространство в кутията уж има, ако е въпроса до намиране на място/фиксиране и леки доработки, с това мисля че ще се справя лесно. Основния проблем е, че конекторът към дъното е нестандартен, и щом не става с преправяне на стандартно захранване, явно съм в задънена улица. 
Какъв е оптималния вариант за видеокарта съвместима с P756? 

преди 19 минути, Soviet Soldier написа:

Да, по-конкретно Rx480 8gb ddr5. 
Под "криво" имате предвид, че няма да пасне на същото място в кутията ли? Пространство в кутията уж има, ако е въпроса до намиране на място/фиксиране и леки доработки, с това мисля че ще се справя лесно. Основния проблем е, че конекторът към дъното е нестандартен, и щом не става с преправяне на стандартно захранване, явно съм в задънена улица. 
Какъв е оптималния вариант за видеокарта съвместима с P756? 

Уф, извинявам се, то е P756, а не D756! От миналата седмица съм на вълна компактни десктопи и въобще не съобразих, директно потърсих в мрежата захранване за d756.

За D756 захранването е нестандартно, но Вие сте с tower варианта P756 и там би трябвало да влезе стандартно захранване за компютър, с преходниците, които е дал @Raze.

Не съм с събудил още ...

• Автор

Дали е безопасно да поръчам подобно изделие от сайтове, като ebey? Или е по-добре да попитам в някой сервиз, дали могат да ми направят читав и предварително тестван преходник? 

Абе, като гледам какво е намерил колегата @Raze, кабелите са 18AWG - дебелички са, т.е. ще носят ток, хич да не е. :) А на снимките виждам, че не е просто преходник, ей така, като да мушнеш в двата края по един куплунг. Помежду им има някаква електроника с дросел, някакъв регулатор ... не знам дали в сервиз ще ти помогнат.

• Автор

А вариант ли е да поръчам захранване от друг модел Fujitsu с по-мощно захранване? Конекторът и распиновката би трябвало да са същите. Ако става, то в кой модел да търся с мощност над 500+ вата?

• Автор
преди 1 минута, Joss Bomon написа:

А 75W GTX 1650, не е ли добър вариант, вместо 480?

Не, защото иде реч за налична карта, просто стоеше на друг компютър. 

преди 15 минути, Rammkopf написа:

А, маркова машина за офисна употреба, с 500+ вата захранване ... аз поне не съм чувал. :D

Преди време, като разглеждах Fujitsu в Pazaruvaj.com останах с впечатление, че има значително по-мощни версии, като захранване от моето. Доколкото си спомням 400W съм виждал на Esprimo, но за 500+ не съм сигурен, по тая причина питам. 

на 19.10.2022 г. в 6:44, Soviet Soldier написа:

Има ли вариант нестандартното захранване на Fujitsu Esprimo P756 да бъде заменено с по-мощно? Примерно в читав сервиз да поръчам някакъв преходник, или подмяна на универсалния конектор, към такъв пригоден за нестандартната дънна платка на Fujitsu? 

Има. Наричам го лют колхозинг.

spacer.png

Dell, Lenovo, Fujitsu недолюбват подобни мераци и спъват с нестандартни куплунзи. По средата горе червени термотръбички. Там е конвертацията.
Твоята задача е да определиш изводите.

spacer.png

• Автор
преди 33 минути, Profruit написа:

Твоята задача е да определиш изводите.

Волтажите са различни, и като гледам няма да стане само с определяне и напасване. Трябва да търся преобразувател на напрежението от сорта на MT3608.
Fujitsu_MB_16pin_pinouts.jpg
Тия 11 волта няма как да ги получа без преобразувател. 

преди 2 часа, Soviet Soldier написа:

Волтажите са различни, и като гледам няма да стане само с определяне и напасване. Трябва да търся преобразувател на напрежението от сорта на MT3608.
Fujitsu_MB_16pin_pinouts.jpg
Тия 11 волта няма как да ги получа без преобразувател. 

MT3608 е мина и транзит покрай него. За последните години китайците печатат клон B628, който при подадено входно над +5V гори като кибритена клечка. Без защита от късо и претоварване. Отделно е много "шумен" и реално е до 0.5А без радиатор.

YT-kлипът над мене съдържа решението. 11V се оказва дежурно напрежение, типично за всяко PSU ( така са решили Fujitsu, за да се пласира своето без конкуренция ). То захранва дежурния режим на главното захранване и поддържа USB-портовете. За целта е нужно 12V 2A качествено захранване с управление под TL431. Делителя на TL431 следва да се бъзикне, за да се получи нужните 11V. Подобна манипулация е допустима в рамките на 15% oт заложеното изходно напрежение.

П.П.
Разликата в форм-фактора на съединението налага интервенция. Часовникарски отверки внимателно извличаш щифтовете и презапояваш към линиите на новото захранване. Всякакви преходници в топку. Те и без това са с железни проводници (магнит за проверка), без медни покрития и дървени цени.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.