Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е топлофикация и как/защо това оскъпява апартамента?

Featured Replies

Може ли някой да ми обясни каква е разликата между жилищен блок с топлофикация и жилищен блок без топлофикация? Как и защо наличието на топлофикация оскъпява цената на апартамента? И ако има налична топлофикация, това води ли до по-високи данъци и такси? Ако да, какви данъци и такси ще се плащан и на кого?

Ако топлофикация означава нещо за отопление, което е инсталирано във всяко жилище, то аз пак ли ще съм длъжен да плащам за топлофикация, ако не използвам топлофикация?

• Автор
преди 2 минути, ined написа:

Да, ще плащаш като поп, робе на топлофикацията.

За какво служи тази топлофикация? И защо трябва да плащам за нея, ако не я ползвам?

Доколкото разбрах, става въпрос за инсталация за отопление, която обхваща всички апартаменти. Тя автоматично се пуска и обхваща всички апартаменти, или имам правото да избера да не достига до моя апартамент и да не плащам за нещо, което не ползвам?

Ние си имаме топлофикация, много ни е удобно, ползваме я и си плащаме. Които нямат, не я ползват и не плащат. Като няма да я ползваш за какво си купуваш апартамент с такава ? Купи си апартамент с друг вид отопление.

преди 10 часа, FatMan9 написа:

За какво служи тази топлофикация? И защо трябва да плащам за нея, ако не я ползвам?

Доколкото разбрах, става въпрос за инсталация за отопление, която обхваща всички апартаменти. Тя автоматично се пуска и обхваща всички апартаменти, или имам правото да избера да не достига до моя апартамент и да не плащам за нещо, което не ползвам?

Ползваш, не ползваш - винаги плащаш. А като ще плащаш - по-добре да ползваш, че да се чувстваш по-малко прецакан.

Като не искаш да плащаш изобщо не си купувай апартамент с топлофикация, а най-добре си стой на село да не плащаш за асансьор, чистачка и други разходи на входа.

В новите апартаменти с топлофикация, който не ползва, не плаща, защото щранговете (тръбите) не вървят в апартаментите. Инсталацията е изградена по различен начин и т.н. Различно е от старите панелки и не е редно да се обобщава, че има ли топлофикация в сградата, всеки плаща. 

Иначе, за мен по-добро решение от топлофикация няма. Аз ползвам и съм супер доволен както от качеството на услугата, така и от сметките. 

Хайде за пореден път защото все има тарикати, дето не плащат и не искат.

Пример: Купуваш си къща без топлофикация. Навън като е минус 20 и вътре е толкова Или максимум минус 10. Ако си с апартамент с отопляеми околни при теб може да е 10 градуса и не по-малко. Разликата от 10 до минус 10 се взима от отоплението и сметките на съседните апартаменти. Ако искам по-топло примерно над 25 градуса и си ги докарвам например с климатици, камина или по друг начин то по законите на физиката от моето топло ще заминава към съседите, които естествени не ми го плащат.

Данъци засега се плащат към общината съгласно данъчната оценка на имота. Също и такса смет, която няма нищо общо с изхвърляния боклук и също се базира на данъчна оценка за улеснение на бюрокрацията. Имаш ли имот - плащаш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.