Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да подобря качеството на образа, предаден през Google Remote Desktop?

Featured Replies

За да записвам неща от компютъра на телефона, използвам Google Remote Desktop, след което използвам screen recorder на телефона, за да записвам образа, прехвърлен през компютъра на телефона. Записвам клипове на компютъра по този начин, за да не износвам солидиня диск, а SD картите, от които имам доста и са евтини. Просто не ми са дават пари за скъпи запаметяващи устройства, и предпочитам да използвам и износвам евтините SD карти.

Проблема е, че образа, който виждам на екрана на телефона, е с доста по-ниско качество от образа, който виждам като погледна екрана на компютъра. Може ли някой да ми обясни как да направя така, че Google Remote Desktop да предава образ с по-високо качество?

Образа е от порядъка на 480p, а аз искам да е 1080p, или поне 720p.

Знае ли някой как да направя това, което искам?

Разрешен от Raze

• Автор
преди 3 минути, нушо написа:

Това е урок за това как се използва програмата. Аз знам как да я използвам, но не знам как да направя така, че качеството да е по-добро.

Компа ти няма ли четец за SD карти направо на него да си ги записваш, а не през телефона. Ако няма може да си вземеш външен твърд диск и на него да си записваш - той за разлика от SSD-то и SD картите не се износва от записи. https://www.emag.bg/vynshen-hard-disk-adata-hv620s-1tb-2-5-usb-3-1-cheren-ahv620-1tu3-cbk/pd/D73R3NBBM/?

• Автор
преди 3 минути, ined написа:

Компа ти няма ли четец за SD карти направо на него да си ги записваш, а не през телефона. Ако няма може да си вземеш външен твърд диск и на него да си записваш - той за разлика от SSD-то и SD картите не се износва от записи. https://www.emag.bg/vynshen-hard-disk-adata-hv620s-1tb-2-5-usb-3-1-cheren-ahv620-1tu3-cbk/pd/D73R3NBBM/?

Като си купих SD картата, тя дойде и с приставка, в която се вкарва - после приставката се вкара в SD четеца, който се свързва към лаптопа. Проблема е, че имам приставка, но нямам четец. Не ми се дават пари. Предпочитам да правя нещата по трудния начин, който е по-евтин.

Иначе, имам и втори лаптоп, на който имам хард диск. Мога да направя така, че образа да се прехвърля от единия лаптоп на другия, където ще работи и screen recorder. Проблема е, че хубавите програми за компютри са платени, а на мен не ми се дават пари - затова предпочитам да записвам на телефона и да използвам вградения Screen Recorder на Xiaomi, а после да обработвам с Power Director.

Така излиза най-евтино и удобно (от моя перспектива).

преди 4 минути, FatMan9 написа:

Проблема е, че имам приставка, но нямам четец. Не ми се дават пари. Предпочитам да правя нещата по трудния начин, който е по-евтин.

Колко струва един четец? Да не се излагаш за 4 лева. https://www.emag.bg/chetec-za-karti-wireman-hfs-15-in-1-card-reader-usb-2-0-microsd-sd-sdhc-ms-duo-pro-cherven-cardreaderhfs15in1red/pd/DGVXQYMBM/?X-Search-Id=8ebb4eef2a0cb403824f&X-Product-Id=59792199&X-Search-Page=1&X-Search-Position=4&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

Програми за подобряване на качеството на видеото (soringpcrepair.com)

Успех!

п.п. При желание из интернет може да намериш и по-подходящи програми. Някои от тях са платени, а професионалните са скъпи. 

• Автор
току-що, dioib написа:

Програми за подобряване на качеството на видеото (soringpcrepair.com)

Успех!

п.п. При желание из интернет може да намериш и по-подходящи програми. Някои от тях са платени, а професионалните са скъпи. 

Това няма как да ми помогне. Това за denoise ли е? Не, това не ми върши работа.

Проблема е, че Google Remote Desktop силно компресира информацията, което води до загуба на качество. Няма програма, която може да създаде нови пиксели и информация, и да ги добави във видеото.

Screen Recorder програмата, която използвам на телефона да записва идващия през Google Remote Desktop образ, записва в 1080p. Но качеството на видеото не е 1080р, а 480р. Проблема е от Google Remote Desktop - като ми се отвори прозореца, където си вижда идващия образ, дори там виждам че качеството е по-ниско от това, което виждам като погледна директно десктопа с очите си.

преди 10 минути, FatMan9 написа:

Няма програма, която може да създаде нови пиксели и информация, и да ги добави във видеото.

Не ти е известна. В действителност с повечко труд от твоя страна, то из интернет може да намериш видеото с по-добро качество. 

За пореден път какво забелязвам: Вместо да положиш труд, то търсиш мързеливо решение. Та, аз като привърженик на тоталния мързел какво бих те посъветвал: Вместо да прехвърляш нещо от компютъра на телефона си, то свържи телефона си с интернет. Предполагам е умен, за разлика от теб ... :) 

• Автор
преди 1 минута, dioib написа:

Не ти е известна. В действителност с повечко труд от твоя страна, то из интернет може да намериш видеото с по-добро качество. 

За пореден път какво забелязвам: Вместо да положиш труд, то търсиш мързеливо решение. Та, аз като привърженик на тоталния мързел какво бих те посъветвал: Вместо да прехвърляш нещо от компютъра на телефона си, то свържи телефона си с интернет. Предполагам е умен, за разлика от теб ... :) 

Как свързването на телефона към интернет ще помогне с трансфера ни видео клипове?

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Как свързването на телефона към интернет ще помогне с трансфера ни видео клипове?

Видеото е разположено в някакъв сървър нали??? И в тоя случай сървърът виждайки умния ти телефон ще му осъществи необходимия трансфер, за съответства качеството спрямо него, а не спрямо компютъра ти, т.е. не ще се налага трансфер с по-ниско качество, ако компютъра ти не е толкова качествен спрямо телефона ти. 

Правиш нещата по неправилния начин щото било евтино, а после се оплакваш че си получил недобър резултат - за без пари толкова.

• Автор
преди 8 минути, dioib написа:

Видеото е разположено в някакъв сървър нали??? И в тоя случай сървърът виждайки умния ти телефон ще му осъществи необходимия трансфер, за съответства качеството спрямо него, а не спрямо компютъра ти, т.е. не ще се налага трансфер с по-ниско качество, ако компютъра ти не е толкова качествен спрямо телефона ти. 

Не мисля, че е в сървър... Всъщност, не знам как работи.

Тегли се Google Remote Desktop на лаптопа и телефона. След това, и двете програми на двете устройства трябва да са пуснати, за да може двете устройства да се свържат чрез програмата. След като стане свързването, приемащото устройство започва да получава образа, който се записва от действащата програма на лаптопа.

Дали образа минава през сървър, не знам. Мисля, че чрез програмата се прехвърля директно от лаптопа на телефона, без да минава през сървър.

Резолюцията на лаптопа е 1366x768.

преди 29 минути, FatMan9 написа:

Не мисля, че е в сървър... Всъщност, не знам как работи.

Тегли се Google Remote Desktop на лаптопа и телефона. След това, и двете програми на двете устройства трябва да са пуснати, за да може двете устройства да се свържат чрез програмата. След като стане свързването, приемащото устройство започва да получава образа, който се записва от действащата програма на лаптопа.

Дали образа минава през сървър, не знам. Мисля, че чрез програмата се прехвърля директно от лаптопа на телефона, без да минава през сървър.

chrome://flags/

Accelerated 2D canvas-disabled

• Автор
преди 1 час, Orgasmatron написа:

chrome://flags/

Accelerated 2D canvas-disabled

Пише, че е експеритемнтално и промените може да навредят.

преди 1 час, FatMan9 написа:

А на телефона??? Поне знаеш ли какво е това 1366, 768, 480p, 1080p и каква връзка съществува с по-горната визирана резолюция?

Ай разбирам, че те мързи да прочетеш примерно това:

Full HD – Уикипедия (wikipedia.org)

затова поне прочети това:

Цитат

От тази основна характеристика на монитора, в комбинация с плътността на пикселите (DPI), зависи детайлността, „гладкостта“ (зърнистостта) на картината, а оттам и общото качество на възпроизвеждания образ.

от Разделителна способност (монитор) – Уикипедия (wikipedia.org)

и

Dots per inch — Википедия (wikipedia.org)

и спрямо това опиши проблема си спрямо това с каква компресия ти се изпраща видеото ... 

Образно: Сървърът от който теглиш видеото виждайки, че компютъра ти има еди каква си резолюция му пуска еди какво си качество, а телефона ти да позволява по-добро (4К) качество и нормално е в тоя случай трансфера от компютър към телефон да довежда до "ниско качество" .... :) 

преди 3 минути, FatMan9 написа:

Пише, че е експеритемнтално и промените може да навредят.

Реших да ти помогна,при положение че се бях зарекъл-да не се забърквам в кашата в главата ти.

Вчера със съфорумниците,сме решили два проблема-безплатно и без маркиране...С по едно изречение.Ти се биеш,като вода в бряг.

Това вече,наистина е последният път,в който ти отговарям.

• Автор
преди 16 минути, dioib написа:

А на телефона??? Поне знаеш ли какво е това 1366, 768, 480p, 1080p и каква връзка съществува с по-горната визирана резолюция?

Ай разбирам, че те мързи да прочетеш примерно това:

Full HD – Уикипедия (wikipedia.org)

затова поне прочети това:

от Разделителна способност (монитор) – Уикипедия (wikipedia.org)

и

Dots per inch — Википедия (wikipedia.org)

и спрямо това опиши проблема си спрямо това с каква компресия ти се изпраща видеото ... 

Образно: Сървърът от който теглиш видеото виждайки, че компютъра ти има еди каква си резолюция му пуска еди какво си качество, а телефона ти да позволява по-добро (4К) качество и нормално е в тоя случай трансфера от компютър към телефон да довежда до "ниско качество" .... :) 

screenshot-69.jpg

Цитат

Това е проблема: не знам нивото на компресия. Искам да намеря начин да го намаля или премахна напълно. И пак казвам, че не знам дали въпросната програма прехвърля информация през сървър или директно от едно устройство към друго.

• Решение

Качеството зависи от интернет връзката ти. Колкото е по-бавна, толкова по-лошо ще е качеството. Пробвай примерно с anydesk, там имаш настройки за качеството на картината, но ако ти е бавен интернета ще е същото.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Качеството зависи от интернет връзката ти. Колкото е по-бавна, толкова по-лошо ще е качеството. Пробвай примерно с anydesk, там имаш настройки за качеството на картината, но ако ти е бавен интернета ще е същото.

Получих прозрение от това, което написа.

Чак сега осъзнах, че качеството на видео, предадено през Google Remote Desktop зависи от това колко е бърз интернета, тъй като видеото се предава на живо и няма къде да се запазва предадената информация. Колкото по-бърз е интернета, толкова повече информация ще може да се прехвърли наведнъж и така ще е по-добро качеството.

Ясно.

Въпроса по темата е решен. Не е нужно да се пишат повече отговори.

преди 3 часа, FatMan9 написа:

Записвам клипове на компютъра по този начин, за да не износвам солидиня диск

Сериозно ли? Колко си го износил до момента? Тези дискове като вземете да ги пазите, все едно на правнуците ще ги завещавате! До момента единия ми SSD Samsung Evo 850 е на оставащи 94%, работно време 2125 дни (2125 дни = 5,81805719 години) и записи към 50 терабайта. Ако продължава така, ще изкара още 90+ години, до тогава ще се е разпаднал 100%. Другия е на 858 дни = 2,34912615 години и 78%. Той най-вероятно ще изкара по-малко, общо 10 години по груби сметки, но дотогава ще съм го сменил.

• Автор
преди 10 минути, Raze написа:

Сериозно ли? Колко си го износил до момента? Тези дискове като вземете да ги пазите, все едно на правнуците ще ги завещавате! До момента единия ми SSD Samsung Evo 850 е на оставащи 94%, работно време 2125 дни (2125 дни = 5,81805719 години) и записи към 50 терабайта. Ако продължава така, ще изкара още 90+ години, до тогава ще се е разпаднал 100%. Другия е на 858 дни = 2,34912615 години и 78%. Той най-вероятно ще изкара по-малко, общо 10 години по груби сметки, но дотогава ще съм го сменил.

Моят солиден диск не е като солидните дискове на другите хора. Моят солиден диск е евтин и има малко цикли на писане и триене. Този диск е оборудване тип "OEM" - дава се нещо с ниско качество, колкото да мине номер. Виж сам:

screenshot-71.jpg

Моят диск определено има по-малки цикли от твоят - Samsung Evo 850.

Пазя го, защото знам, че може и да не мога да намеря друг, който да е съвместим с моя лаптоп. Още не съм наясно дали съществуват хард дискове и солидни дискове, които са съвместими с Aspire A315-22. Не знам дали сегашния диск е запоен, или може да се сменя. И ако може да се сменя, дали изобщо има налични запаметяващи устройства за този лаптоп. Това е причината, поради която пазя диска като очите си.

преди 5 минути, нушо написа:

Ти как мислиш ,че не е сменяем? 

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

• AMD A4-9120e
  • AMD Radeon™ R3
  • 4GB до 20GB DDR4
  • от 1TB HDD до 3TB (SSD NVMe и HDD)

Не мисли, ама не му се дават пари за друг

При това ползване ще изкара към 10 години, 99% до тогава лаптопа ти ще е дал фира.

Ето ти го диска: 256GB SSD WD SN520 - SDAPNUW-256G SDAPNUW-256G - на топ цена — Ardes.bg

Реално ще стане всеки подобен.

65 резултата за „m.2 ssd 2280“ | Laptop.bg - Технологията с теб

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.