Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предупреждение към абонатите на bob !

Featured Replies

Здравейте съфорумници!
Предупреждението ми може да е закъсняло за някои хора, но въпреки това ще го напиша. Нека се индексира в Гугъл, за да го прочетат повече хора.

Не вярвайте на лъжите на служителите в А1, че услугата bob ще бъде прекратена, и поради това трябвало да сключите нов договор по дебелите тарифи на А1! 
На 05.10.2022г. отидох в офис на А1 да плащам сметка. Служителят Денис Пашалийски се опита да ме излъже, че bob ще бъде прекратен до края на месеца, и трябва да си преместя номера в А1, ако искам да го запазя. Аз казах на момъка, че ако това е вярно, трябва да има официално изявление от фирмата А1, а такова няма. Служителят ме излъга, че до края на месеца ще получа SMS, и продължи да настоява да подпиша нов договор. Естествено, беше му отказано с предупреждението, че ще подам жалба срещу него. 
Ето че месеца изтече, а такова уведомление от А1 няма! Аз много добре знам, че няма да има, защото преди година имах същия случай с друг служител на А1. 
И понеже вече знам, че е измама, пуснах една жалба до [email protected]. Обясних подробно, и попитах - Кой кара тези служители да лъжат?!? Поисках и сигнала ми да се отнесе до по-високо ниво, а не да се "претупа" от служител в центъра за помощ. Познайте дали се трогнаха много! Сигнала ми беше заметен под килима, което и очаквах.
Съветът ми е, като отидете за нещо в офис на А1 и някой от служителите започне да ви обяснява нещо, просто му отговорете, че не желаете да коментирате нищо с него, защото това е вредно за вашите интереси.

преди 1 час, paleto написа:

Служителят ме излъга, че до края на месеца

такива са инструкциите  

едно време едно момиченце ме убеждаваше от предплатени да мина на договор понеже щяло да ми е по- евтино

но тя не знае все пак  че съм сметкажия и тия номера не ми минават

а шефовете правят някакви сметки как да прецакат хората за повече пари

но пак каквото правят им правя контра и ако са всички като мен мобилните оператори ще фалират

но за съжаление народо прост

щом  и фирмите за бързи пари вървят 

преди 1 час, paleto написа:

че услугата bob ще бъде прекратена

още преди години ме излъгаха с тоя номер и ги зарязох
сега като съм към към друг оператор историята е същата
"сега ще ви предложим по-хубав план"... плана същия, а парите повече

Не е необходимо да се ходи в офис на оператора за да се плати сметката.

на 31.10.2022 г. в 19:22, paleto написа:

И понеже вече знам, че е измама, пуснах една жалба до [email protected].

Жалбата трябва според мен да е тук https://kzp.bg/. Иначе да провериш сам себе се, резултата е ясен.

• Автор
преди 11 минути, profan4o написа:

Жалбата трябва според мен да е тук https://kzp.bg/. Иначе да провериш сам себе се, резултата е ясен.

Не съм допуснал да бъда измамен. За какво да пиша жалба в КЗП?! Нали знаете, че в КЗП искат доказателства към твърденията ви??? 

Темата е пусната с друга цел. Няма нужда да се тренирате тука колко знаете!

преди 7 часа, paleto написа:

Не съм допуснал да бъда измамен. За какво да пиша жалба в КЗП?! Нали знаете, че в КЗП искат доказателства към твърденията ви??? 

Темата е пусната с друга цел. Няма нужда да се тренирате тука колко знаете!

Извинете, че изразих мнение във Вашата тема! Знанията си ги тренирам на друго място. Моето разбиране за форума е, че е място където всеки може да си изрззи мнението, пък то в някой случай би било полезно на някой. И в този ред на мисли да Ви кажа, че КЗП не се занимава само с измами, но и с опити за измама, както дори с подвеждащи реклами и т.н.  и ако всички хора като Вас са я сезирали за проблема, най-малкото ще направи проверка и ще накара съответната фирма да си преосмисли политиката. 

преди 24 минути, profan4o написа:

И в този ред на мисли да Ви кажа, че КЗП не се занимава само с измами, но и с опити за измама, както дори с подвеждащи реклами и т.н

само ако се представят доказателства, което практически е невъзможно и заради това измамите се вихрят и при трите оператора
пробвал ли си да сключиш нов договор на по-ниска тарифа?
https://www.yettel.bg/bg/customer-service/абонаментни-планове

Цитат

Ако срокът на договора ти е изтекъл, можеш да преминеш към абонаментен план с по-висок, същия или по-нисък месечен абонамент, като сключиш нов срочен договор.

• 1 месец по-късно...

Баща ми и майка ми бяха към БОБ. Майка ми все още е. Но от  08.11.2022г плана на баща ми е променен без да знае.Казват,че му е изпратен SMS,но той не ги чете и ги трие и съответно не сме го видели,ако изобщо е имало SMS и не е разбрал за промяната.Не е подписвал нищо.За промяната разбрахме при получаване на последната фактурата за плащане,многократно по-голяма от обикновено,тъй като минутите са му намалени наполовина и той съответно ги е надвишил.След внимателно разглеждане на фактурата,от която нищо не разбрахме,тъй като не сме очаквали подобно нещо, установихме че нещо не е наред.По телефона не ни дадоха никаква информация и чак след запитване на място  в офис на А1 са му казали,че планът му е променен.Нито са му дали някакъв документ с условия и цени нито са го накарали да подписва нещо.Той е на 72г. и е оправен като цяло,но в случая не  е  успял да отреагира адекватно.

Майка ми все още не е променена.Нейния номер всъщност е на мое име и ще се разправям аз.Но аз плащам онлайн и рядко посещавам офис,така че очаквам SMS .

Може би са започнали поетапно прекратяване.Търся в Интернет информация,някакво уведомление,но не намирам.Така попаднах на вас и ви споделям.Така че този път май не са ви излъгали.Следете си потреблението в My A1. Баща ми всъщност е бил видял там,че има натрупана сметка,но си е помислил,че проблема е от телефона му,тъй като е имал случаи,в които се отключва сам и набира 

както е в джоба му.

И нас ни атакуваха за подписване на нови договори с А1 от доста време,но не сме се съгласяли,но ето че най- накрая го правят принудително.

• Автор
преди 9 часа, didana написа:

Може би са започнали поетапно прекратяване......Така че този път май не са ви излъгали. Следете си потреблението в My A1.....

Не е прекратяване на услугата за всички абонати, а насилствено и едностранно предявяване на нов договор само на определени такива. И това е само на тези абонати, които говорят по телефона повечко време, явно. На мен не са ми изпращали SMS, и не ми е променен договора, защото не се обаждам често. Тъй че са ме излъгали!

Щом сте чели в интернет, значи сте попаднали и на писанията на колегите от мобилебг и сте разбрали, че кампанията на А1 е насочена само към определени клиенти. Това са клиентите им, които имат голямо месечно потребление на услуги. На всеки от тях насилствено му "набиват" различен по цена абонамент към А1. А ако клиента не е съгласен, след получаване на SMS с предупреждението, може да се откаже от мутренския договор с едномесечно предизвестие. 

Съжалявам, че са ви натоварили със сметката. Според мен, имате право да подадете жалба в КЗП заради нелоялна търговска практика да се променя договора едностранно, респ. неравноправни клаузи в ОС. Вие на практика не сте подписали този нов договор, и не сте се съгласили с неговите клаузи.

Мутренския подход и номерата на А1 са известни от години. 

• 2 месеца по-късно...

преди малко получих "предложение с предизвестие" -да проявя разбиране за всичките трудности и разходи които имат и задължение да приема промоционален план равен на две месечни такси на БОБ.бг.И ми обещават че след един месец ще ме пуснат поживо поздраво без наказателни такси.В същото време, когато преди 7 -8 години ги напуснах А1 защото "терефона ви сам се ъпдейтва" в днешното си писание -предложение ми обясняват ме договорът ми от 2015 година отдавна е в кошчето и нямат такъв абонаментен план. и никаква КЗП няма да си размали рахатлъка за някакви си протестиращи плебеи Както наскоро и Кокорчо ни напомни Да го духат бедните!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.