Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Захранване за Minix Neo U9-H (5V 3A)

Featured Replies

Здравейте.

Преди малко установих, че захранващият адаптер на бокса е заминал за вечните електронни полета. (не показва волтаж).

https://imgur.com/a/dxpzbKL

Имам два въпроса:

1.Първият ,мога ли да тествам със захранване от телефон (USB type C - пуска 5V на ) дали бокса, дали още работи.

Като направя временен кабел, от оригиналната букса + някакъв USB 2.0 кабел  към USB микро (като използвам само USB 2.0 конектора)

USB 2.0 Type-A (Male) Connector

Имам и оригинално захранване от RPI4, но е със USB-type C конектор

2.По втория въпрос, тъй като не откривам оригиналния адаптер на MINIX U9-H (YS03-050300E) в Aliexpress , май ще трябва да търся заместител импулсно захранване/стабилизирано...

Буксата/конектора, трябва да е с външен отвор 5.5 мм, и вътрешен отвор 2.5 мм. (поне това което успях да премеря).

Това са адаптерите на, които се спрях:

Адаптер 5VDC, 3A, 15W, 90~264VAC, импулсен, GS18E05-P1J

Захранващ адаптер 5V 4A

Но, не е сигурно дали ще стане жака, защото изглежда първия е с по малък вътрешен отвор.

Не, че не мога да ги свържа със запойване. Но, не ми се иска (тъй като гаранцията на захранването заминава).

Благодаря на всички които ще се включат.

Разрешен от Гост

преди 12 минути, Mr. ?? написа:

По втория въпрос, тъй като не откривам оригиналния адаптер на MINIX U9-H (YS03-050300E) в Aliexpress , май ще трябва да търся заместител импулсно захранване/стабилизирано...

Защо го търсиш само в алито ?

Тук май че е твойто

https://picclick.co.uk/Replacement-5V-3000mA-YS03-050300E-MINIX-Media-Player-Power-142484299614.html

Това го дават за оригинално

https://www.ebay.com/itm/134175961126

Разгледай 

https://www.google.com/search?q=YS03-050300E&oq=YS03-050300E&aqs=chrome..69i57j0i546l3j0i30i546j69i60j69i61l2.5938j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

• Автор

Гледах ги и аз също тези, но са в uk магзин. Но не ми се иска да от извън EC (ако ще поръчвам от Европа).

Намерих следното. Но, не съм сигурен дали ще стане буксата. Защото  пише ,че е само 2.1 мм.

Но пък, тук показват, че е 2.5 мм. вътрешен диаметър.

Все, пак не ми се иска да поръчвам, преди да съм тествал дали работи Android TV бокса.

• Решение
преди 42 минути, Mr. ?? написа:

Здравейте.

...

Хей това си купи. Истински 5V, истински 3А. Търси специализиран производител на импулсни захранвания SANMIN или Mean Well.

spacer.png

На изхода 4 електролита по 1000uF. Всеки един ти осигурява по 1А. На входа 20uF/450V. Златно правило е 1uF за 1W изходна мощност. Излиза, че посочения модел е с заложена солидна резерва.

Комплектуващите адаптери са жалки имитации на качествено захранване. Няма място, няма обем и му остава на китаеца да клепе нули. Само двата радиатора на мосфета и шотки диода са колкото телефонното захранване.

Имам няколко телевизора и под тях боксове. Един по един умряха и като ги отворя китайска лъжа на льохмани.
Купените платки набутах в кутии от швейцарски микрометри. Колхоз леко, но зад тв-то никой не наднича.

преди 13 минути, Profruit написа:

Хей това си купи. Истински 5V, истински 3А. Търси специализиран производител на импулсни захранвания SANMIN или Mean Well.

spacer.png

На изхода 4 електролита по 1000uF. Всеки един ти осигурява по 1А. На входа 20uF/450V. Златно правило е 1uF за 1W изходна мощност. Излиза, че посочения модел е с заложена солидна резерва.

Комплектуващите адаптери са жалки имитации на качествено захранване. Няма място, няма обем и му остава на китаеца да клепе нули. Само двата радиатора на мосфета и шотки диода са колкото телефонното захранване.

Имам няколко телевизора и под тях боксове. Един по един умряха и като ги отворя китайска лъжа на льохмани.
Купените платки набутах в кутии от швейцарски микрометри. Колхоз леко, но зад тв-то никой не наднича.

В техническите форуми имаш много точни отговори, дори придружени с леки обяснения , което е добре дошло за тези, които проявяват интерес. От мен един хубав плюс!

преди 18 минути, Mr. ?? написа:

Гледах ги и аз също тези, но са в uk магзин. Но не ми се иска да от извън EC (ако ще поръчвам от Европа).

Заради гаранция ли ?

• Автор

В първият пост, захранването е именно Mean Well.. ( GS18E05-P1J) Но, пък буксата изглежда е само 2.1 мм.

По първия въпрос... Има ли вероятност да се обърка, нещо ако тествам за кратко Android TV бокса,

със "импровизиран" кабел: USB 2.0 мъжки конектор/кабел + оригиналния конектор + Xiaomi захранване/адаптер 5V, 3A/18W. Възможна ли е въпросната комбинация?

преди 5 минути, Mr. ?? написа:

В първият пост на  захранването е именно Mean Well..  Но пък буксата

По първия въпрос... Има ли вероятност да се обърка, нещо ако тествам за кратко Android TV бокса,

със "импровизиран" кабел: USB 2.0 мужки конектор/кабел + оригиналния конектор + Xiaomi захранване/адаптер 5V, 3A/18W?

Възможна ли е въпросната комбинация.

Погледни захранването на бокса - колко волта и колко ампера е. Ако това, които искаш да включиш отговаря на написаното на бокса или е с по високи параметри, с леко преустройство можеш да си го включиш спокойно! Действай! Написал си за диаметрите и куплунзите, но най важното не си написал за бокса и за захранването, което искаш да ползваш. Не вярвах, че точно ти ще задаваш такива въпроси.

• Автор

TV Бокса работи. 😃

Имах подозрение ,че мога да го тествам със съвременно захранване от телефон, щом отговаря на спецификациите на оригиналното. Но, все пак попитах за всеки случай.

Сега, остава да открия, подходящо качествено захранване на бокса дори и да е 5V/4.0 А (20 W).

Направи ми впечатление, че диаметъра на оригиналните кабели (оголени е към 0,35-0,5 ) Кабела е екраниран с минус по цялата периферия.

Смятам да звънна утре на vikivat, да попитам, (за размерите на конектора) на модел на Mean Well. Тъй, като не ми се иска да "развалям" екрани ровката на новото захранване.

Ако, имате подходящо предложение (5V/3.0) за качествено захранване с размери на куплунга/конектора 5.5/2.5 по нашите BG е-магазини. Ще се радвам да го споделите.

На включилите се до тук, благодаря за съветите! :wors:

преди 35 минути, Mr. ?? написа:

TV Бокса работи. 😃

Имах подозрение ,че мога да го тествам със съвременно захранване от телефон, щом отговаря на спецификациите на оригиналното. Но, все пак попитах за всеки случай.

Сега, остава да открия, подходящо качествено захранване на бокса дори и да е 5V/4.0 А (20 W).

Направи ми впечатление, че диаметъра на оригиналните кабели (оголени е към 0,35-0,5 ) Кабела е екраниран с минус по цялата периферия.

Смятам да звънна утре на vikivat, да попитам, (за размерите на конектора) на модел на Mean Well. Тъй, като не ми се иска да "развалям" екрани ровката на новото захранване.

Ако, имате подходящо предложение (5V/3.0) за качествено захранване с размери на куплунга/конектора 5.5/2.5 по нашите BG е-магазини. Ще се радвам да го споделите.

На включилите се до тук, благодаря за съветите! :wors:

Една идея. 

Щом не искаш да разваляш готовото кабелче с куплунга, по магазините има комплекти от по 10 различни такива бройки със женски и мъжки накрайници, направени много добре от някаква непозната фирма. Не зная точно къде съм ги прибрал, за да ти ги снимам. След като ги видиш, веднага ще се досетиш за тях. Даже ги има на снимки и във форума, но не помня в коя тема бяха. Черен цвят. Различни диаметри - женски и мъжки - около 5-6 лева.

• Автор

Точно това си помислих, дали няма да стане с адаптер. Като видях това:

2Pcs DC Power Connector Adapter 90 Degree Angle 5.5mm x 2.5mm Male Plug to 5.5mm x 2.1mm Female Jack Coupler Converter (L Type 2.5 to 2.1mm Yellow)

Ще потърся ъгловия адаптер/преходник, по нашите е-магазини.

преди 2 минути, Mr. ?? написа:

Точно това си помислих, дали няма да стане с адаптер. Като видях това:

2Pcs DC Power Connector Adapter 90 Degree Angle 5.5mm x 2.5mm Male Plug to 5.5mm x 2.1mm Female Jack Coupler Converter (L Type 2.5 to 2.1mm Yellow)

Ще потърся ъгловия адаптер/преходник, по нашите е-магазини.

Аз точно за тези куплунзи съм писал в горният си пост. Дори някои от тях ти позволяват да ги запоиш към платката на изделието.  Има ги свободно, без никаква поръчка във всеки магазин за радиоелементи и акцесоари. Сигурно и във всеки окръжен град.

• Автор

Захранването което поръчах е:

Адаптер 5VDC, 3A, 15W, 90~264VAC, импулсен, Mean Well GS18E05-P1J

Куплунга/адаптер 2.1/2.5 мм, вече е при мен. Взех го от близкия магазин за електроника.

П.П. Не съм подредил/систематизирал явно  първия пост. Параметрите на захранването се виждат на снимката (първия линк от темата)

Преди време съм модифицирал удължавал захранващият кабел на предишния ми рутер (C2). Като използвам женски и мъжки конектори+ парче кабел.

Този път няма да ми се наложи пак да има "ръчно" модифициране.

На всички, огромно благодаря за включването.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.