Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Задача по програмиране


Gyoks2003
 Сподели

Виж решението Разрешен от jtaggerx,

Препоръчан отговор

Здравейте, ще помоля някой добър човек за помощ, за възложената задача по програмиране. Задачата е:Да се въведе от потребителя в DevC++ числото N в интервала от 5 до 50.Да се въведе масивът A(N), като се умножи всеки елемент на масива с индекса му. Това е задачата ако някой може да ми помогне ще съм благодарен

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Решение
преди 1 час, Gyoks2003 написа:

Здравейте, ще помоля някой добър човек за помощ, за възложената задача по програмиране. Задачата е:Да се въведе от потребителя в DevC++ числото N в интервала от 5 до 50.Да се въведе масивът A(N), като се умножи всеки елемент на масива с индекса му. Това е задачата ако някой може да ми помогне ще съм благодарен

Предлагам ти да си прочетеш книжките!!!!! Следващо решаване на задачка ще струва 50лв. Супер елементарна програмка е с точно 2 цикъла и един IF!!!
Като си 2003 набор си първа година в университета най-вероятно. Сядай да четеш, че такива пишман инженери не ни трябват!!
Ето ти я задачката и помисли хубавичко над това, което съм написал по-горе. Че на изпита няма да има кой да ти я реши!

int N = 0;
int ARRAYELEM = 0;
cout<<"Въведете число от 5 до 50"<<endl;
cin>>N;
if(N>=5&&N<=50)
{
int ARRAY[N];
for (int i=0; i<N; i++)
{
cout<<"Въведете елемент "<<i<<" от масива"<<endl;
cin>>ARRAYELEM;
ARRAY[i] = ARRAYELEM*i;
}
cout<<"Изобразяване на записите в масива"<<endl;
for (int i=0; i<N; i++)
{
cout<<ARRAY[i]<<" ";
}
}
else
{
cout<<"Грешка, въведеното число не е в интервала от 5 до 50!"<<endl;
}

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, jtaggerx написа:

Предлагам ти да си прочетеш книжките!!!!! Следващо решаване на задачка ще струва 50лв. Супер елементарна програмка е с точно 2 цикъла и един IF!!!
Като си 2003 набор си първа година в университета най-вероятно. Сядай да четеш, че такива пишман инженери не ни трябват!!
Ето ти я задачката и помисли хубавичко над това, което съм написал по-горе. Че на изпита няма да има кой да ти я реши!

int N = 0;
int ARRAYELEM = 0;
cout<<"Въведете число от 5 до 50"<<endl;
cin>>N;
if(N>=5&&N<=50)
{
int ARRAY[N];
for (int i=0; i<N; i++)
{
cout<<"Въведете елемент "<<i<<" от масива"<<endl;
cin>>ARRAYELEM;
ARRAY[i] = ARRAYELEM*i;
}
cout<<"Изобразяване на записите в масива"<<endl;
for (int i=0; i<N; i++)
{
cout<<ARRAY[i]<<" ";
}
}
else
{
cout<<"Грешка, въведеното число не е в интервала от 5 до 50!"<<endl;
}

 

Благодаря за помощта!! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Gyoks2003 написа:

Благодаря за помощта!! 

И не забравяй. Не очаквай като декларираш променлива, тя да е със стойност 0. Докато не я инициализираш с 0, можеш да имаш произволна стойност в нея.
В C# не е необходимо изрично инициализиране, в C и C++ е силно препоръчително. Например когато акумулираш стойност чрез операция събиране без да си инициализирал променливата, може да се окаже че към произволна стойност добавяш нещо, а не добавяш към нулева стойност нещо.
Масиви се обхождат последователно с цикъл тип FOR или WHILE. 
COUT е стандартен изход, CIN е стандартен вход.  ENDL е баналното изписване на нов ред с изчистване на буфера. Може да се използва и \n, но тогава не изчиства буфера. Подробностите са специфични, но за програма с подобна сложност е все тая.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, jtaggerx написа:

И не забравяй. Не очаквай като декларираш променлива, тя да е със стойност 0. Докато не я инициализираш с 0, можеш да имаш произволна стойност в нея.
В C# не е необходимо изрично инициализиране, в C и C++ е силно препоръчително. Например когато акумулираш стойност чрез операция събиране без да си инициализирал променливата, може да се окаже че към произволна стойност добавяш нещо, а не добавяш към нулева стойност нещо.
Масиви се обхождат последователно с цикъл тип FOR или WHILE. 
COUT е стандартен изход, CIN е стандартен вход.  ENDL е баналното изписване на нов ред с изчистване на буфера. Може да се използва и \n, но тогава не изчиства буфера. Подробностите са специфични, но за програма с подобна сложност е все тая.

Ще го запомня благодаря пак за помощта! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
  • Добави ново...