Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телевизор 4K Ultra HD - от 40 до 50 инча, 2022 година

Featured Replies

Здравейте,

Моля за вашия съвет за избор на телевизор 4K Ultra HD, като ще се гледа от сравнително близко разстояние - около 2.5 м и се спирам на диагонал на екрана от 40-50 инча, защото за в бъдеще може да бъде преместен в друго помещение, което е  по-голямо.

Нямам строго специфични изисквания, желанието ми е да взема максимално добър телевизор в бюджет 1000 лева, като ако си заслужава мога да добавя още 20 % към сумата.

Разглеждам по не популярни марки като :

https://www.emag.bg/televizor-xiaomi-50-126-sm-smart-android-4k-ultra-hd-led-klas-g-mitv-p150/pd/DQJ010MBM/?

https://www.emag.bg/televizor-hisense-43-4k-ultra-hd-qled-smart-tv-wifi-wifi-direct-siv-84378/pd/DWH66ZMBM/?

но за тях няма много отзиви от потребители.

SAMSUNG, LG, SONY - предполагам ще бъдат извън бюджета ми, но моля за вашите препоръки.

Препоръчвам ти от по- известните марки. Дори ако трябва малко да доплатиш отгоре или да го купиш на изплащане - LG, Samsung или Sony. Другите са поне 1 класа надоло.

• Автор

Благодаря много за съвета, няма да рискувам с по неизвестните марки. 

Аз лично не бих изключил и този Panasonic,който е с Операционна Система Android...Традиционно като качество  картината на Panasonic e на много високо ниво...

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-PANASONIC-TX-50JX800E-4K-Ultra-HD-LED/p/16715

И е с 5 години гаранция...Просто трябва да се регистрира продуктът до 30 дни след покупката...

• Автор

Разгледах и този модел на Panasonic, наистина за този бюджет е добър вариант и е 50 инча.

Другия ми въпрос е  каква е разликата в подсветката защото в този бюджет виждам три различни варианта :LED, QLED и OLED. Четох че OLED е най-новата технология, но това означава ли да 

търся такъв модел и заслужава ли си ?

Олед не са най новата технология а най добрата откъм цветове и откъм време за смяна на цветовете от един към друг.

В интернет е пълно със сравнения между LED - OLED - QLED. Най просто казано - цените са OLED>QLED>LED. Ако ще ползваш телевизора в тъмна стая - OLED е добър избор, ако стаята където ще е телевизора е доста светла - QLED.

И между другото се съмнявам да намериш 50 инчов OLED за около 1000 лева.

И откъм качество на картинката са OLED>QLED>LED

преди 5 часа, venko75 написа:

Разгледах и този модел на Panasonic, наистина за този бюджет е добър вариант и е 50 инча.

Другия ми въпрос е  каква е разликата в подсветката защото в този бюджет виждам три различни варианта :LED, QLED и OLED. Четох че OLED е най-новата технология, но това означава ли да 

търся такъв модел и заслужава ли си ?

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-PANASONIC-TX-48JZ980E-4K-Ultra-HD-OLED/p/16724

Това е най-евтиният модел OLED на Panasonic и е с 1000 лв отгоре...Той е 48 инча и е с Операционна Система Linux...Ако ти харесва и можеш да си го позволиш... И той е с 5 години гаранция...LG имат OLED  телевизори с много добро качество на по-достъпни цени...Поздрави !!!

• Автор

Здравейте,

Моля споделете мнение относно операционните системи на телевизорите.

Спрях се на модел 43 инча на SAMSUNG QLED, но операционната система е TIZEN, това проблем ли е ?

Моделите, които са с Android в рамките на бюджета не са QLED и са   LED и трябва да направя компромис между тях.

Ами виж сега - ако телевизора ти е с Android - би трябвало да е по добре откъм инсталиране на апликации. Все пак не забравяй - че телевизора е за гледане - дали е телевизия или стриймване през някоя апликация.

Tizen телевизорите имат пълна поддръжка на всички стрийминг апликации + радио и видео плеъри. Така , че едва ли нещо ще ти липсва .

преди 6 минути, belefor написа:

Tizen телевизорите имат пълна поддръжка на всички стрийминг апликации + радио и видео плеъри. Така , че едва ли нещо ще ти липсва .

Не ги има всичките.

Тубата без реклами също не можеш да я качиш на Тizen. Коди го няма. DTS нямат. Сериозни ограничения

преди 12 минути, venko75 написа:

Здравейте,

Моля споделете мнение относно операционните системи на телевизорите.

Спрях се на модел 43 инча на SAMSUNG QLED, но операционната система е TIZEN, това проблем ли е ?

Моделите, които са с Android в рамките на бюджета не са QLED и са   LED и трябва да направя компромис между тях.

Ако не е андроид е доста ограничено

на 8.11.2022 г. в 10:20, venko75 написа:

Здравейте,

Моля за вашия съвет за избор на телевизор 4K Ultra HD, като ще се гледа от сравнително близко разстояние - около 2.5 м и се спирам на диагонал на екрана от 40-50 инча, защото за в бъдеще може да бъде преместен в друго помещение, което е  по-голямо.

Нямам строго специфични изисквания, желанието ми е да взема максимално добър телевизор в бюджет 1000 лева, като ако си заслужава мога да добавя още 20 % към сумата.

Разглеждам по не популярни марки като :

https://www.emag.bg/televizor-xiaomi-50-126-sm-smart-android-4k-ultra-hd-led-klas-g-mitv-p150/pd/DQJ010MBM/?

https://www.emag.bg/televizor-hisense-43-4k-ultra-hd-qled-smart-tv-wifi-wifi-direct-siv-84378/pd/DWH66ZMBM/?

но за тях няма много отзиви от потребители.

SAMSUNG, LG, SONY - предполагам ще бъдат извън бюджета ми, но моля за вашите препоръки.

Препоръчвам ти LG

https://www.technopolis.bg/bg/bg/Televizori/Televizor-LG-43UQ75003LF-4K-Ultra-HD-LED/p/10517

Ползвам такъв телевизор на LG и съм доволен.

току-що, Coco1 написа:

Не ги има всичките.

Тубата без реклами също не можеш да я качиш на Тizen. Коди го няма. DTS нямат. Сериозни ограничения

Аз имам в предвид Нетфликс , Дисни, Амазон прайм и т.н. Ти говориш за нелегални неща като Коди и Тубата без реклами....

току-що, АСПЕКТ написа:

Препоръчвам ти LG

https://www.technopolis.bg/bg/bg/Televizori/Televizor-LG-43UQ75003LF-4K-Ultra-HD-LED/p/10517

Ползвам такъв телевизор на LG и съм доволен.

То хубаво ама е WEBOS,по малка поддръжка дори и от Tizen.

Човека питаше за ТВ с Андрид или Тизен.

преди 8 минути, Coco1 написа:

Не ги има всичките.

Ако не е андроид е доста ограничено

Ти наистина ли имаш инсталирано Коди на телевизор???!?!?

преди 5 минути, belefor написа:

Аз имам в предвид Нетфликс , Дисни, Амазон прайм и т.н. Ти говориш за нелегални неща като Коди и Тубата без реклами....

Никой не се вълнува от стоковите апове . Тях ги има навсякъде. 

"Нелегални" :giggle1:

преди 9 минути, belefor написа:

То хубаво ама е WEBOS,по малка поддръжка дори и от Tizen.

Човека питаше за ТВ с Андрид или Тизен.

И какво, че е с WEBOS?

току-що, belefor написа:

Къде ги има?

Кое къде има :yanim:

преди 26 минути, belefor написа:

Tizen телевизорите имат пълна поддръжка на всички стрийминг апликации + радио и видео плеъри.

Я кажи някой видеоплеар в Tizen :giggle1:

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Ти сериозно ли първо препоръча евтин 43 LG LED и после даваш за пример LG C2 OLED - един от най добрите , но и най скъпите тв на пазара??!?!?

преди 14 минути, Coco1 написа:

Кое къде има :yanim:

Я кажи някой видеоплеар в Tizen :giggle1:

преди 21 минути, Coco1 написа:

Никой не се вълнува от стоковите апове . Тях ги има навсякъде. 

"Нелегални" :giggle1:

Ти си тук явно само да се заяждаш а не да помогнеш на автора със съвет. 

преди 2 минути, belefor написа:

Ти си тук явно само да се заяждаш а не да помогнеш на автора със съвет. 

Като напълниш гащите с безмислици и започват идиотските питанки 

Чакай да видим част от помоща ти :giggle1:

преди 46 минути, belefor написа:

Tizen телевизорите имат пълна поддръжка на всички стрийминг апликации + радио и видео плеъри.

преди 35 минути, belefor написа:

преди 35 минути, belefor написа:

преди 22 минути, belefor написа:

Къде ги има?

току-що, Coco1 написа:

Като напълниш гащите с безмислици и започват идиотските питанки 

Чакай да видим част от помоща ти :giggle1:

Единствения безсмислен тук си ти. И преди да слагаш смешни емотикони вземи ходи работи и изкарай малко пари да си купиш свестен телевизор и предавания да гледаш а не да крадеш г-н "Нелегален".

преди 8 минути, belefor написа:

Ти сериозно ли първо препоръча евтин 43 LG LED и после даваш за пример LG C2 OLED - един от най добрите , но и най скъпите тв на пазара??!?!?

Ти сериозно не разбираш от нищо :giggle1: 

преди 1 минута, belefor написа:

Единствения безсмислен тук си ти. И преди да слагаш смешни емотикони вземи ходи работи и изкарай малко пари да си купиш свестен телевизор и предавания да гледаш а не да крадеш г-н "Нелегален".

Защо си безмислен защо нямаш пари 

току-що, venko75 написа:

Последно се спирам на този:

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SAMSUNG-QE-43Q60A-4K-Ultra-HD-QLED/p/19202

Не е с Android но пък е QLED технология.Надявам се да е правилен избора ми.

Спокойно, откъм качество няма да съжаляваш дори и за секунда. И да го полееш всичко да е наред :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.