Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво означава "точки", които даден автор получава за публикуване на статията му?

Featured Replies

Публикуваха моя статия в едно "рецензирано научно списание" и в условията пише, че "авторите получават 10 точки за публикация". Някой има ли идея какво означава това? Благодаря!

преди 1 час, Klijes написа:

Публикуваха моя статия в едно "рецензирано научно списание" и в условията пише, че "авторите получават 10 точки за публикация". Някой има ли идея какво означава това? Благодаря!

Е според предоставената от теб информация можем ли да ти дадем отговор?! И защо не питаш в самото списание какво означава това.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 час, Klijes написа:

и в условията пише, че "авторите получават 10 точки за публикация"

Друго в Условията не пише ли за точките? Не би трябвало да липсва инфо там.

Обикновенно, с тези точки имаш отстъпка за следващо публикуване...

преди 1 минута, fantoma написа:

Обикновенно, с тези точки имаш отстъпка за следващо публикуване...

Дали?!

току-що, fantoma написа:

мхм!!

Може и така да е, но да си прегледа общите условия със списанието.

• Автор

"Списанието е включено в Националния референтен списък на съвременните български научни издания с научно рецензиране и публикациите в него носят по 10 точки на авторите. "

Това е цялата информация. Тъпо е да питам списанието, и не е за отстъпка, тъй като публикациите са безплатни. 

току-що, Klijes написа:

"Списанието е включено в Националния референтен списък на съвременните български научни издания с научно рецензиране и публикациите в него носят по 10 точки на авторите. "

Това е цялата информация. Тъпо е да питам списанието, и не е за отстъпка, тъй като публикациите са безплатни. 

И кое му е тъпото да питаш за какво ми давате тези 10 точки. Някой ще те изяде ли?

преди 26 минути, Klijes написа:

Това е друго, свързано е с таблиците от ЗРАСРБ!

кое направление?

*редакция:

ако имаш съавтори има значение, ако не почти няма.

• Автор
преди 11 минути, fantoma написа:

Това е друго, свързано е с таблиците от ЗРАСРБ!

кое направление?

*редакция:

ако имаш съавтори има значение, ако не почти няма.

Тоест тия точки са ми в полза ако реша да записвам научна степен? Нямам съавтори, сам си я написах. 

преди 1 минута, Klijes написа:

Тоест тия точки са ми в полза ако реша да записвам научна степен? Нямам съавтори, сам си я написах. 

кое направление? Питам защото има значение, предполагам е бг, и е хуманитарно. ЗРААСРБ и/или правилника за приложение на ЗРАСРБ ги разглежда различно. Дай инфо ако искаш и на лични....

Може, но "новото" пак ще е нещо подобно.

Просто при търсене на "авторите получават 10 точки за публикация" тоя pdf излезе.

преди 8 минути, Klijes написа:

И кое е това списание, стига писа глупости вече! Почвам да се плаша. Това е все едно да напиша абе ходих в комшията, той ме целуна и ще имам ли трипер. 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

И кое е това списание, стига писа глупости вече! Почвам да се плаша. Това е все едно да напиша абе ходих в комшията, той ме целуна и ще имам ли трипер. 

А ако комшията ти хване трипер дето те е целунал, тогава какво ще правим?

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Не няма да имаш, но може да се тестваш за маймунска шарка.

преди 4 минути, Kolev72 написа:

А ако комшията ти хване трипер дето те е целунал, тогава какво ще правим?

Мани Мани ;)

преди 1 час, Емил Костов написа:

И кое му е тъпото да питаш за какво ми давате тези 10 точки. Някой ще те изяде ли?

Какво да ти кажа, поредния 80 процентник, тъпо му било да пита.
Ми кой да питаш бре майка? Иди питай на някоя бензиностанция или звънни на маг Фидан може да ти отговорят.

george_facepalm_seinfeld.gif.acd468482aa6e2e23d827219aa3b6c76.gif

• Автор
преди 1 час, fantoma написа:

кое направление? Питам защото има значение, предполагам е бг, и е хуманитарно. ЗРААСРБ и/или правилника за приложение на ЗРАСРБ ги разглежда различно. Дай инфо ако искаш и на лични....

да, българско хуманитарно списание е. Направление може да се каже в информационните технологии. Така или иначе няма да записвам научни степени и докторантури, просто ми беше любопитно за какви са тия точки. Линкът ми даде някаква идея - и аз търсих нещо подобно, но не намерих. Благодаря! 

преди 1 минута, Klijes написа:

да, българско хуманитарно списание е. Направление може да се каже в информационните технологии. Така или иначе няма да записвам научни степени и докторантури, просто ми беше любопитно за какви са тия точки. Линкът ми даде някаква идея - и аз търсих нещо подобно, но не намерих. Благодаря! 

Бах тия тайни хуманитарни списания. Кажете поне кой президент ще убиете.

преди 25 минути, Емил Костов написа:

Кажете поне кой президент ще убиете.

На литературният клуб.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.