Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за рутер за домашно ползване

Препоръчан отговор

В момента съм с tplink 841n, но смених жилището и вкарах оптичен интернет в новата къща. Когато ми пуснаха интернета, момчетата ми споменаха, че с този рутер ще имам ограничение и няма да достигам макс скорост, предлагана от доставчика.Трябвало да бъде гигабитов рутера. Та какъв ще препоръчате , като се търси оптимално съчетание бюджет- функционалност. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, hugo_boss написа:

В момента съм с tplink 841n, но смених жилището и вкарах оптичен интернет в новата къща. Когато ми пуснаха интернета, момчетата ми споменаха, че с този рутер ще имам ограничение и няма да достигам макс скорост, предлагана от доставчика.Трябвало да бъде гигабитов рутера. Та какъв ще препоръчате , като се търси оптимално съчетание бюджет- функционалност. 

И каква ти е скоростта от доставчика като за начало?! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, hugo_boss написа:

IMG_20221114_204808.jpg

Да, до 100 мегабита е, но не е и нужно да е гигабитов рутер с тези до 160 мегабита.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е то нали е важно порта какво поддържа, не на кутийката какво пише? Има ли рутери примерно до 300 мбита?

Понеже си свикнал с тоя модел рутер. Ето ти линк

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То и сегашния ти рутер поддържа 300 мегабита по wifi, но това е максимума, ако си близо до рутера. Колкото повече се отдалечаваш или има прегради, прогресивно ще спада и скоростта.

TL-WR841N | 300Mbps Wireless N Router | TP-Link

Цитат
  • Performance: 300Mbps wireless speed ideal for interruption sensitive applications like HD video streaming

Най-добре тествай как ще е положението със сегашния ти рутер, след това мисли за ъпгрейд. Възможно е да се наложи да добавиш и втори рутер или някоя меш система да вземеш, за да имаш постоянна и максимална скорост навсякъде в къщата. Иначе, аз ти препоръчвам поне нещо такова РУТЕР TP-LINK ARCHER AX10 /AX1500 Dual-band, WI-FI 6, Gigabit (technopolis.bg)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Понеже си свикнал с тоя модел рутер. Ето ти линк

Благодаря. Не държа да е точно tplink. Ако имаш предложение за друга марка давай смело

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря. Не държа да е точно tplink. Ако имаш предложение за друга марка давай смело

Рутерът си е перфектен за тия пари и работи повече от добре! Няма смисъл да ти давам друга марка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, hugo_boss написа:

Тези двамата въобще не ги отразявай. Особено raze, който явно не прави разлика м/у LAN/... Учудвам се, че точно Емо ти предлага грешен продукт, при положение, че трябва да ги чатка тези неща. Нямаш ли гигабит на порта плащаш на доставчика за нещо, което не можеш да ползваш и не го правиш реално. Глупости като "ама той е само 160" ги подминаваш с 200.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Jorge написа:

Тези двамата въобще не ги отразявай. Особено raze, който явно не прави разлика м/у LAN/... Учудвам се, че точно Емо ти предлага грешен продукт, при положение, че трябва да ги чатка тези неща. Нямаш ли гигабит на порта плащаш на доставчика за нещо, което не можеш да ползваш и не го правиш реално. Глупости като "ама той е само 160" ги подминаваш с 200.

Хайде като си тъп и нямаш какво да кажеш, по-добре не го показвай! Ние поне сме дали някакви предложения, като ти за пореден път, освен да спамиш, друго не правиш! Къде няма гигабитов порт?

Archer AX10 | AX1500 Wi-Fi 6 рутер | TP-Link

Цитат
Ethernet Ports 1× Gigabit WAN Port
4× Gigabit LAN Ports

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Jorge написа:

Хайде сега да видим, кое му е грешното на моето предложение за рутер. И доставчикът дава скорости ДО определени мегабити, НЕ са гарантирани.

току-що, Rammkopf написа:

Ти па, що му се връзваш на тоя комплексиран лайньо? :D Просто му послушай съвета - тъпотии като неговите ги подминаваш с 200. :D

Не, просто във форумът трябва да има чистка и контрол на подобни коментари. За съжаление в раздела за хардуер собственикът не иска да го въведе! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, Емил Костов написа:

Не, просто във форумът трябва да има чистка и контрол на подобни коментари. За съжаление в раздела за хардуер собственикът не иска да го въведе! 

Коментари като моя или този на "гения на всичко земно и Вселенско" Jorge?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

Хайде сега да видим, кое му е грешното на моето предложение за рутер. И доставчикът дава скорости ДО определени мегабити, НЕ са гарантирани.

Щом не иска да ги въведе, ние спираме да пишем и проблема се разрешава.  Да не се заслушва в съветите на който и да било от членовете му, които са тук непрекъснато 14-18 години е недопустимо, поне за мен и за много други. А тези "гении" в техническите раздели са само няколко, от които никой няма да научи нещо свястно. Колкото с тях, толкова ще е и , без тях. Поне ще е по приятно и спокойно за останалата голяма част от хора, посещаващи форума и сайта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 часа, Емил Костов написа:

Не, просто във форумът трябва да има чистка и контрол на подобни коментари.

Емо, по-скоро трябва да има почистване на коментари от силно некомпетентни хора в тези раздели. Те вредят на реномето на форумчето. А също и на хората в нужда. Ти специално нееднократно си писал пълни глупости, но не те съдя, защото ми се струва, че си свестен човек и не го правиш нарочно. 

преди 21 часа, Kolev72 написа:

Поне ще е по приятно и спокойно за останалата голяма част от хора, посещаващи форума и сайта.

Наистина е така, но при положение, че теб те нямаше. Един от най-заядливите и конфликтни членове от почти самото създаване на форума. При теб равносметката е следната: ако си помогнал на 1 човек => си навредил (или най-малкото обидил) 10 човека. И това ако се вкара в официална статистика обвързана с броя на мненията ти от всички регистрации (не че на някой му пука за теб, че да прави такава) се получава впечатляващ резултат. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Jorge написа:

Емо, по-скоро трябва да има почистване на коментари от силно некомпетентни хора в тези раздели. Те вредят на реномето на форумчето. А също и на хората в нужда. Ти специално нееднократно си писал пълни глупости, но не те съдя, защото ми се струва, че си свестен човек и не го правиш нарочно. 

Наистина е така, но при положение, че теб те нямаше. Един от най-заядливите и конфликтни членове от почти самото създаване на форума. При теб равносметката е следната: ако си помогнал на 1 човек => си навредил (или най-малкото обидил) 10 човека. И това ако се вкара в официална статистика обвързана с броя на мненията ти от всички регистрации (не че на някой му пука за теб, че да прави такава) се получава впечатляващ резултат. 

Хайде сега кажи къде съм писал глупости и кой човек от форума е бил подведен или излъган от мене! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, Емил Костов написа:

Хайде сега кажи къде съм писал глупости и кой човек от форума е бил подведен или излъган от мене! 

По-добре да не го правя. А и не ми пука особено за твоите изяви. Даже никак. Само направих една дребна препратка, защото се издразних, че отново бързаш да пишеш без да си помислил първо. Но това е характерно и за доста други потребители. Не го взимай много вътрешно, а си живей живота!:)

Лека вечер!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, Jorge написа:

По-добре да не го правя. А и не ми пука особено за твоите изяви. Даже никак. Само направих една дребна препратка, защото се издразних, че отново бързаш да пишеш без да си помислил първо. Но това е характерно и за доста други потребители. Не го взимай много вътрешно, а си живей живота!:)

Лека вечер!

Направи! Аз нямам какво да крия. И се извинявам, ако с нещо съм те обидил. Не е нарочно! Естествено, че си живея живота :beer:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...