Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кафеавтомат Magnifica Evo ECAM 290.61.B, 15 bar, 1450 W, 1,8 л, Помощ!!

Featured Replies

Здравейте,днес взех въпросния кафеафтомат ,но ми е пълна индия как се работи с него за първи път.

Най вече незнам как става меленето на кафето къде отива ,къде се събира няма копче за пускане на кафемелачката.още стои в кашона и чакам да събера информация .Може би звучи смешно но не е като обикновенната ми кафемашина моля да ме извините ако някой вече я има моля да ми обясни как става тая работа ето модела,който закупихScreenshot_20221121_143757_Chrome.thumb.jpg.e3f62671d561ade1162c0510dbe586e4.jpg

А книжка за четене не ти ли дадоха с машината ?! А можеш ли да четеш ?

Ръководство за потребителя на автоматична кафемашина DeLonghi ECAM29X.2Y Magnifica Evo - Ръководства+ (manuals.plus)

• Автор

Горе има само регулатор за по финно и по едро няма капче 

Untitled.jpg

Недей да четеш. Опитай се сам да налучкаш кое и как става.

Стр.81
4. ПРИГОТВЯНЕ НА НАПИТКИ С КАФЕ
4.1 Приготвяне на кафе от кафе на зърна
Да не се използва зелено кафе на зърна, карамели-зирано или захаросано кафе, тъй като то може да се полепи по мелачката за кафе, което ще я направи неизползваема.
 • Ако режим “Енергоспестяване” е активиран, пригот-вянето на първото кафе може да изисква няколко секунди изчакване.
4.2 Приготвяне на кафе с предв. смляно кафе

Никога не поставяйте предв. смляно кафе при спряна машина, за да не се разнесе отвътре по машината и да я замърси. При това положение машината може да се повреди.

Никога не поставяйте повече от 1 мярка запълнена до ръба, това може да замърси машината отвътре или да запуши фунията.При приготвянето на кафе Long: по средата на приготвянето,, когато се включат индикаторите + , сипете още една равна мерна лъжица предв. смляно кафе и натиснете бутон Long.

Не е възможно да се приготви кафе Doppio+ използвайки предв. смляно кафе.

• Автор

Да но не е ясно как става меленето на зърна!?Дали не се включва мелачката автоматично, когато натиснеш примерно приготвяне на кафе или друга напитка 

преди 3 минути, emo_841 написа:

Да но не е ясно как става меленето на зърна!?Дали не се включва мелачката автоматично, когато натиснеш примерно приготвяне на кафе или друга напитка 

Да бе човек... Очевадно е!

Просто натискаш копчето, за желаната напитка.

преди 15 минути, emo_841 написа:

За по-сигурно може да си го смелиш предварително с мелничка за черен пипер и да го сложиш с мерителната лъжица.

преди 5 минути, quarz написа:

За по-сигурно може да си го смелиш предварително с мелничка за черен пипер и да го сложиш с мерителната лъжица.

Смееш се, но има такава функция ;) 

преди 23 минути, emo_841 написа:

Е бате, ти ще ни убиеш с тези въпроси. Да, само става меленето, когато си избереш напитката. От контролния панел се избира точно колко кафе да смели. "Регулаторът" се мести, само когато си пуснал кафе и мелницата работи. 

преди 27 минути, N1K17Y написа:

Смееш се, но има такава функция ;) 

:offtopic_s:

Ми смешно е, ми. Като да си купя палто за това копче. 

Човек, не се мъчи, върни машината и си вземи кубинска кафеварка...

Ако не успяваш да разбереш инструкции тип "тук се слага кафе на зърна, тук се налива вода и се натиска това копче", явно не е за теб.

• Автор
преди 3 часа, quarz написа:

Майтап ви се вижда работата ама не е смешно

преди 10 часа, emo_841 написа:

Майтап ви се вижда работата ама не е смешно

Машината не е заек да избяга. Не я отваряй преди да събереш достатъчно информация :speak:

• Автор
преди 1 час, quarz написа:

Машината не е заек да избяга. Не я отваряй преди да събереш достатъчно информация :speak:

Мисля че имаш право!

• 1 година по-късно...

Хора моля ви се помогнете 2ра машина поръчвам със същия проблем тъпия съд за вода иска да го натискам за да може да смуче вода за да се самопочисти камоли да стигнем кафе да правим  имам стари модели нищо общо моля ви за съвет 3та няма да има...😡

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.