Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HTC desire 728 изключва сам при входящи обаждания

Featured Replies

Здравейте,

имам проблем с телефона си (HTC desire 728 с две сим карти). Проблемът се състои в това, че от известно време при входящи обаждания апарата изключва сам, без значение дали батерията е заредена напълно или остават още 20-30-40% примерно. След като го стартирам не мога да видя кой ме е търсил, тъй като явно се отчита все едно аз съм затворила и не съм приела обаждането. Моля, за Вашата помощ и мнения защо и от какво може да се получава това.

Това е 7 годишно устройство. Батерията сменяна ли е? На зарядно прави ли го проблема? Може би вече му е дошло времето за нов.

Пробвайте да му дадете фабрични настройки, възможно е да е софтуерен проблем. Ако не се получи, просто пенсионирайте 7 годишното HTC и си поръчайте нов. Да се ремонтира толкова стар апарат не е особено рентабилно. 
Батерията му как е? Колко време държи при зареждане? Възможно е и от нея да е проблема, ако при обаждане не успява да поддържа нужното захранване. 

• Автор

Да, телефона е стар модел, но аз го имам от 4 години, като до момента батерията му не е сменяна. По време на зареждане го няма този проблем, както и когато батерията е пълна на 80-90%. Иначе самата тя издържа по 2 дни, след зареждане. Мислех си, че това се получава от недостатъчно свободна памет, но след като я поосвободих от голяма част от снимките, които заемат най-много място проблема си остана.

Тези рестарти най-често са заради повредена батерия или в случая на доста години. Случвало ми се е същото нещо на стария Samsung S4, след смяна на батерията проблема се оправи. Казах ти как можеш да го тестваш.

преди 10 минути, Raze написа:

Казах ти как можеш да го тестваш.

И ти е отговорено:

преди 19 минути, shadow13 написа:

По време на зареждане го няма този проблем, както и когато батерията е пълна на 80-90%.

;)

https://smenime.com/батерия-за-htc-desire-728-b0pjx100

https://bazar.bg/obiava-24853525/bateriia-htc-desire-728-htc-desire-828-htc-one-e9

Да, мерси, уж гледах, но съм пропуснал. Лошото е, че ще трябва сервиз, понеже капака отзад е залепен:

преди 6 минути, Raze написа:

Да, мерси, уж гледах, но съм пропуснал. Лошото е, че ще трябва сервиз, понеже капака отзад е залепен:

Добре е, че капака отзад се сваля лесно, а не като при някои модели, като Nokia 5, да трябва да се барника през дисплея. Вероятността да го прецакат в сервиза още повече е малка. За 40-50лв би трябвало да ѝ го направят като хората. Каква батерия ще сложат, и какъв живот ще има тя е въпрос на късмет. 
Имайки предвид, че доколкото разбрах и с недостиг на памет има проблеми, не си струва да се прави дадения апарат. За 250-300 може да се намери читаво устройство, далеч по-бързо и удобно за употреба от този архаизъм. 

• Автор

Първото нещо, което предположих беше, че проблемът може да е от малкото свободна памет. За батерията не ми е и минавало през ума, защото телефоните, които съм имала до сега са изкарвали по 5-6 години и да, батерията е падала по-бързо с времето, но не съм имала подобен проблем. Явно с развитието на технологиите качеството пада. Както каза Joss Bomon не знам колко е рентабилно да подменя батерията, пред това да сменя телефона, въпреки, че не ми се иска. 🤔

преди 53 минути, shadow13 написа:

Явно с развитието на технологиите качеството пада

Не е точно така. По-мощен хардуер, с по-голяма консумация и същевременно и по-стар. Като му трябва повече ток, отколкото може да се подсигури и се включва някаква хардуерна защита и прекъсва захранването, за да не се повреди съвсем батерията най-вероятно. Няма как от липса на памет устройството да се изключва директно.

• Автор

Най-евтиния и бърз начин явно е да отида в сервиз, където да сменят батерията. Гледах клипа, който Raze публикува.....няма да се справи никой от нас с това . Можете ли да ми препоръчате добър оторизиран сервиз за HTC в София? Имаше един, който поемаше гаранцията на бул Христо Ботев, но нито един от телефоните им не е актуален и не мога да се свържа с тях, за да разбера дали работят все още.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.