Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тема за ТЕЛК

Anneliese

Препоръчан отговор

Сериозна тема, без спам, моля!!!

Докато си четях, вижте на какви мнения попаднах:

Цитат

и  аз не знам какво правим с туристите, но не знам докога народът ще издържи. Краде се зверски от социалната система. В групата ТЕЛК, НЕЛК и пенсии всеки ден има по няколко оплаквания в тази посока. Краде се по следните начини: откази да се подкрепят най-бедните хора с еднократна помощ за отопление от 400лв, вече писах за такива случаи. Вторият начин да се краде е от инвалидните пенсии при преосвидетелстване. Тъй като се спира пенсията, докато се мине наново през ТЕЛК, после трябва да се изплати на куп за месеците, през които пенсията е спряна. Намислили врътка да не изплащат пенсиите през този период от 2-3 месеца и така открадват по 2-3 пенсии, а тези, които се издържат само от тях буквално потъват. Друг начин за кражба е като подменят епикризите на хората, които представят пред ТЕЛК, за да ги изхвърлят от системата. Досега такова нещо не е имало. Бюджета е тотално опоскан и празен и сега дърпат пари от социалните плащания за най- уязвимите.....А на скъпите гости всеки месец по 100лв джобни....от чии пари? Реалните мерки са излизане на протест. Ако излязат социално слабите е достатъчно, защото са по-голямата част от народа, да видим дали ще стане тази зима....

Цитат

Косата ми се изправя от последният пост.....Всичко е вярно,режат проценти на хората.Не съм очаквала,че го правят дори с пациенти с дългогодишна МС.Познавам такъв,едва ходи,влачи крак,не може без придружител.Обаче!Българинът роптае,а когато стане дума за протест,си прави пас.Нека другите да отидат.Кой знае колко хиляди са така,трудно подвижни или с др.оплаквания,които затрудняват предвижването им.Знаят ли някои,как за прегледи или ходене по институции,тези хора трябва постоянно да поръчват таксита?Да не мислите,че пенсиите им стигат?!
Грехота и безочие е да се реве за някакви здрави,прави женища и по някой друг мъж м/у тях,какво щели да правят,ако не са в хотел на морето?Ако властите не клякат пред тези мързеливи готованци,набързо ще проверят къде може да се натресат и ще отпрашат натам.Спокойно,те сами се грижат за себе си подобаващо,не си струва да ги мислят и жалят някои.

Изумена съм просто..................

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, ти откри топлата вода... А за ония здрави прави ама с ТЕЛК ко да кажем а?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, ostavime написа:

Това не е вярно! 

Кое не е вярно? Не е ли вярно, че изискванията за даване на "помощ" умишлено са направени толкова високи, че почти никой да не покрива изискванията? Не е ли вярно, че едно от изискванията, примерно, е да си гол и бос и БУКВАЛНО да нямаш АБСОЛЮТНО нищо, че да можеш да получиш помощ. Наскоро станах свидетел на отказ за даване на помощ, тъй като искащия помощ имал някаква хартийка, на която пишело, че искащия помощ имал на свое име някаква барака в някакво село някъде из България... Тоест, БУКВАНЛО се изисква да нямаш АБСОЛЮТНО нищо, че да ти бъдат дадени помощи.

Изискванията нарочно са направени толкова високо, за да може все по-малко и по-малко хора да покриват тези изисквания. Дават се милиони за помощ, но тези милиони се перат чрез схеми и не отиват до крайния потребител, тъй като той "не покрива изискванията".

Дават се милиони за помощ, но тези милиони не стигат до хората, тъй като изискванията са направени така, че повечето хора да не ги покриват. Като мине срока за даване, парите се перат и се връщат при буржоазията.

Не ми казвай, че не е вярно :hush: аз имам достатъчно опит и наблюдения, че да знам че е вярно.

От ТЕЛК също се краде. Пълно е и изменници, които имат фалшиви ТЕЛК-ове; така няма ТЕЛК-ове за хората, които наистина се нуждая. Лично познавам хора, които имат фалшиви ТЕЛК-ове. Отиват и дават пари на този и онзи доктор - той пише несъществуващи заболявания - те получават ТЕЛК-а.

Пенсиите също са ликвидирани. Заплатите също са ликвидирани. Пенсиите и заплатите са изкуствено сведени до ниво, при което те не са пенсии и заплати, а просто базов доход, който се дава на робите колкото да не умрат и да продължат да робуват и да се мъчат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще задам един въпрос - един човек, преди около 20-ина години си е купил малко апартаменче Бил е здрав прав, на около 45г. Апартаменчето му е малко, около 40кв. стая и кухня. Човека обаче се разболява, а и жена му умира. Днес, 20-ина години по-късно този човек е пенсионер по болест, сам и с една социална пенсия, която не превишава 380лв. Ще дам и един жокер - така в България са над половин милион души - болни, със минимална социална пенсия по болест - около 380лв.

Та въпросът ми е - как да съществуват тези хора? В моя пример по-горе - човека за какво по-рано да задели пари - храна, дрехи, лекарства, транспорт, отопление или ... книги да речем?

Как живеят тези над половин милион наши сънародници?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, dimy написа:

Ще задам един въпрос - един човек, преди около 20-ина години си е купил малко апартаменче Бил е здрав прав, на около 45г. Апартаменчето му е малко, около 40кв. стая и кухня. Човека обаче се разболява, а и жена му умира. Днес, 20-ина години по-късно този човек е пенсионер по болест, сам и с една социална пенсия, която не превишава 380лв. Ще дам и един жокер - така в България са над половин милион души - болни, със минимална социална пенсия по болест - около 380лв.

Не са само болните, цялата социална система е тотал щета.
Бащата има над 50 години трудов стаж има и категории, дадоха му пенсия 390 лева, преди десетина дни се похвали че имало някакво преизчисление да му дали още някой лев отгоре. И хайде на него аз пращам от тука, не ми е проблем, а колко други възрастни хора които цял живот са блъскали за кочината се чудят лекарства ли да си купят или хляб?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, PigMan9 написа:

Кое не е вярно? Не е ли вярно, че изискванията за даване на "помощ" умишлено са направени толкова високи, че почти никой да не покрива изискванията? Не е ли вярно, че едно от изискванията, примерно, е да си гол и бос и БУКВАЛНО да нямаш АБСОЛЮТНО нищо, че да можеш да получиш помощ. Наскоро станах свидетел на отказ за даване на помощ, тъй като искащия помощ имал някаква хартийка, на която пишело, че искащия помощ имал на свое име някаква барака в някакво село някъде из България... Тоест, БУКВАНЛО се изисква да нямаш АБСОЛЮТНО нищо, че да ти бъдат дадени помощи.

Изискванията нарочно са направени толкова високо, за да може все по-малко и по-малко хора да покриват тези изисквания. Дават се милиони за помощ, но тези милиони се перат чрез схеми и не отиват до крайния потребител, тъй като той "не покрива изискванията".

Дават се милиони за помощ, но тези милиони не стигат до хората, тъй като изискванията са направени така, че повечето хора да не ги покриват. Като мине срока за даване, парите се перат и се връщат при буржоазията.

Не ми казвай, че не е вярно :hush: аз имам достатъчно опит и наблюдения, че да знам че е вярно.

От ТЕЛК също се краде. Пълно е и изменници, които имат фалшиви ТЕЛК-ове; така няма ТЕЛК-ове за хората, които наистина се нуждая. Лично познавам хора, които имат фалшиви ТЕЛК-ове. Отиват и дават пари на този и онзи доктор - той пише несъществуващи заболявания - те получават ТЕЛК-а.

Пенсиите също са ликвидирани. Заплатите също са ликвидирани. Пенсиите и заплатите са изкуствено сведени до ниво, при което те не са пенсии и заплати, а просто базов доход, който се дава на робите колкото да не умрат и да продължат да робуват и да се мъчат.

България не е социална държава като Германия. Ти се грижеш за собственото си тяло.

преди 17 минути, Bubbles написа:

Не са само болните, цялата социална система е тотал щета.
Бащата има над 50 години трудов стаж има и категории, дадоха му пенсия 390 лева, преди десетина дни се похвали че имало някакво преизчисление да му дали още някой лев отгоре. И хайде на него аз пращам от тука, не ми е проблем, а колко други възрастни хора които цял живот са блъскали за кочината се чудят лекарства ли да си купят или хляб?

Не са блъскали за кочината, а за държавниците. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

Не са блъскали за кочината, а за държавниците. 

Това имам предвид под кочина - Държава - държавници, страната е друго нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, Bubbles написа:

...а колко други възрастни хора които цял живот са блъскали за кочината се чудят лекарства ли да си купят или хляб?

Е да де, това е въпрос ... на половин млн. души в България.

А купуваме Еф-ки на хартия, пращаме баня в Афганистан и 350 човека да я пазят. Даваме 4 млрд. гущера годишно на Дънди Прешъс. Затворихме 4 енергоблока, макар че шефа на Магате каза,че могат да работят 30г. Изклахме животните, затрихме зеленчуците и сега внасяме боб от Аржентина,чесън от Китай и домати от Македония. Продадохме летищата и гражданските самолети. Закрихме армията на 90% и нарязахме ракети, танкове и гаубици.

Децата ни са неграмотни, пият пушат и се дрогират. Раждат на 11-12 и когато завършат 10клас /не 11/ не могат да четат и пишат и ... не им остава нищо друго, освен да крадат.

Търпяхме да ни управлява мафиот 12години, същия който преди две години празнува 4-тия си милиард в офшорките си.  И сега пак гласуваме за него и тий е №1 при президента за мандат!

Политиците ни се подиграват със нас и не ни зачитат за нищо , освен за "електорат", който на 4 години трябва да ходи да гласува и да си затваря очите виждайки чудовишните манипулации на изборите.

От чуждите посолства се обаждат на нашите управници, които преди още да са вдигнали телефона - казват Да Сър!

И в този океан от несправедливости - пенсионерите са последната дупка на кавала! Само, че това са наши родители - майки бащи и други по-възрастни хора, за които фалиралата ни и абдикиралата ни държава не иска да се погрижи, защото няма с какво! Защото то е окрадено и изнесено от отдавна!

А НИЕ МЪЛЧИМ! ЗАЩОТО ТАКА Е ПО-ЛЕСНО!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...