Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видеокарта - охлаждане

Препоръчан отговор

НЕ разбирам от компютри!

Здравейте имам компютър:

• Процесор: Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz   
  • Рам: 8ГБ
  • Видеокарта: Nvidia GeForce GT610 1gb
  • Windows 10 Pro - SSD 237GB  
  • HDD - 300гб
  • Монитор: 27inch Acer Резолюция:1080p, 1920x1080native

Компютъра знам, че в сравнение с новите е доста слаб, но за момента ми върши много добра работа. Ползвам го главно за игра (вечер след работа) на по-стари игри до към 2015-16г и си представя добре.

Искам малко обаче да му увелича производителността за да ми вървят по-гладко игрите.

Предлагат ми видеокарта: GT710 2048M(2gb) ddr3 , според Вас добра ли е и ще има ли разлика с нея. Не знам дали е от значение, но сегашната ми карта има някакво вентилаторче, а пък тази е с някакви други неща отгоре наредени едно до друго и няма вентилатор.🤨

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Същия боклук като старата. Това не е карта за игри, а е колкото да изкара картина и да пуснеш някой филм, ако процесора няма вградено видео. Реално ще получиш някой и друг кадър отгоре, но и процесора те спъва. А и карта на 6 години, без гаранция, не мисля, че си струва. Търси нещо съвременно - някоя 1050/TI с остатъчна гаранция ще е в пъти по-добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За 20-30 лева можеш да си намериш и I5 за този сокет, за малко повече и I7 или еквивалентен xeon.

Продавам i5-2500 гр. Перник Селото • OLX.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Напиши модела, но няма причина да не стане. Горните процесори не са много по-различни по консумация от сегашния ти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Aida64, hwinfo, cpu-z и подобни програми показват тази информация, избери си. Можеш да го видиш и като отвориш кутията на машината и прочетеш надписите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, qwerty. написа:

Socket 1155

Express 2.0 dualBIOS

Чети още ... тези са много общи надписи!

Нещо като GigaByte ... H61 ... или GA-H61M- ..... rev. 1.0 ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, qwerty. написа:

Socket 1155

Express 2.0 dualBIOS

Намери точният модел на дъното. И виж  какви процесори поддържа. Едните са до i7-2600, другите са до i7-3770.

По - горе са ти показани, три програми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам едно процесорче I5 1155 сокет 3330 и едно видео Asus Strix 970 GTX 256 bita,НО единият вентилатор нещо спря да работи,а другият скриболици, работи си, но е за смяна на вентилатори е желателно е да се сменят, иначе съм играл с нея цсго само и не загрява около 60 градуса държи не повече като играя, не е копано с нея ако те интересува :)   https://desktop.bg/archive/desktop_video_cards-nvidia-GeForce_GTX_970-asus_strix_geforce_gtx_970_directcu_ii_oc_4gb това е картата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Идея нямам колко струват тези неща (процесори, карти и тн.) Да кажем главно ми трябва е така за разпускане да пусна вечерта някоя игра и да не ми забива, на нормални настройки.

Искам да ми вървят игри като GTA 5, Assasin creed syndicate, Fifa 17,Wolfenstein: The Old Blood (2015).......на нормални(средни) настройки. Общо взето игри до 2017година.

Предполагам частите да са втора ръка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Beemo написа:

Разликата между i3-2100 и i7-3770 е 12 Watt. Ново захранване?

Таз китайска бомба и в момента е за смяна, а иначе новото по-добро видео ще изиска по-добро захранване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Таз китайска бомба и в момента е за смяна, а иначе новото по-добро видео ще изиска по-добро захранване.

Твоите какви са? Altec Lansing?

1050- 75w. i7-3770 - 77w.

1060- 120w.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако иска да си сложи главата в торбата - нека сменя всичко друго, но не и захранване, аз на това захранване не бих му поверил нищо.

Имам същото, модела с етикет 550W, чисто ново е ... ми не мерси.

Също така я намери 1050 точно, я не - всяка видео карта си има различни изисквания, например една RX570 иска 150W, а това е карта която лесно би могла да се намери като евтина бивша копачка. А по-горе му предложиха и Asus Strix 970 GTX 256 bita - тя също иска малко повече ток от 1050.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз я ползвах със 520 ватово захранване 1 pin 8 сега сложих 1070ti и пак съм с това захранване за сега няма, проблеми попринцип за 970 доколкото помня 450W поне, но както казваш задължително да се смени захранването

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако иска да си сложи главата в торбата - нека сменя всичко друго, но не и захранване, аз на това захранване не бих му поверил нищо.

Имам същото, модела с етикет 550W, чисто ново е ... ми не мерси.

Също така я намери 1050 точно, я не - всяка видео карта си има различни изисквания, например една RX570 иска 150W, а това е карта която лесно би могла да се намери като евтина бивша копачка. А по-горе му предложиха и Asus Strix 970 GTX 256 bita - тя също иска малко повече ток от 1050.

Колко пъти, трябва да ти късам тескерето?

Къде сравняваш 1050  с RX5xx ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...