Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мултисървър/клъстер администрация

Featured Replies

Здравейте, някой има ли идея има ли работеща администрация тип WHM/Cpanel която да администрира много сървъри на които се се хостват различни сайтове с различни IP-ta

В момента имаме няколко сървъра на WHM/Cpanel на които се хостват различни сайтове с различни ип-та но ценовата политика не ми харесва и отделно няма как да се администрират централизирано всички тези потребители/сайтове.

Идеята е да се развиваме и разрастваме а една такава система ще ни бъде от полза.

Идеята е от един мастър сървър да може да се администрират клъстър от сървъри (впс-и) с различни ип-та, потребители и сайтове със възможност за ъпскейл. Занапред ако мястото свърши на един сървър да може да се деплойне нов и да се продължи така с неограничен брой сървъри.

Като част от проблема е да може да се мести всеки един момент даден потребител от един сървър (ип-адрес) на друг със цялостната му бумащина... без да се налага да се създават наново потребители, бази, мейли...

Някой сблъсквал ли се е с това и дали знаете някакво решение?

Привет!

Нещо около AWS обмисляли ли сте? Звучи ми като да търсиш безкрайно еластичен облак.

Всеки потребител в системата представлява някакво UID с dependency-та към други обекти в системата, всяко със собствено UID. Няма как (или поне аз не знам) просто да вдигнеш един юзър и да го изкопираш с цялата бумащина (UID-тата от старата система). Трябва ти инструмент за експорт на потребител с всичките му properties, по-скоро на схемата, който просто да автоматизира пресъздаването на същия тоя юзър по същата схема и прилежащите му елементи в новата система, евентуално да популира и данни от старата база в новата после.

Сложно писмо ди му писал на Дядо Коледа. Аз бих погледнал за решение върху AWS, наистина. Azure най-вероятно ще предлага нещо подходящо за целта под формата на 15 subscription-а, но ще чупи главата с цена а и ще е ориентирано около Active Directory, каквото вие вероятно не ползвате.

да 

за да не се товари

апликацията се   разделя на  примерно 8 сървара които работят паралелно

и регистрирациите са  към един и там им се държи информацията но регистрацията има достъп до всички сървъри

преди 3 минути, Banesc написа:

да 

за да не се товари

апликацията се   разделя на  примерно 8 сървара които работят паралелно

и регистрирациите са  към един и там им се държи информацията но регистрацията има достъп до всички сървъри

Викат му LDAP на това. :D Има OpenLDAP решение, но не мисля, че човекът пита за такова нещо.

преди 2 минути, Rammkopf написа:

но не мисля, че човекът пита за такова нещо

може да не пита но това му е решението

да ми даде отметка че съм решил проблема 

преди 1 час, Banesc написа:

Е ако пък не ти даде какво ще стане?!

преди 1 час, Banesc написа:

Ше ти даде. Морков в човката. :D Ти прочете ли заданието?

• Автор

Имаме вече купени няколко впс-а на различни доставчици и AWS не фигурира за сега в опциите.

Лошото е че много от клиентите си държат на ип-тата и местенето към друг доставчик не е оферта.

Някой не е ли правил някакъв подобен такъв тип еластичен клауд на който да му се добавят нови впс-и като му изям на предния ресурсите... дори е трудно и за обяснение :)

преди 1 час, gogom написа:

Някой не е ли правил някакъв подобен такъв тип еластичен клауд на който да му се добавят нови впс-и като му изям на предния ресурсите... дори е трудно и за обяснение :)

K8s клъстер ти е решението, ама тез контейнери ще искат пак желязо, на което да вървят. Иначе, Lambda е безсървърно, безкрайно скалиращо решение, ама пак е AWS. За без пари, няма да стане. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.