Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как най-лесно да надградя Windows 8.1 до 10 или 11?

Featured Replies

През Януари 2023 спират поддръжката на Windows 8.1, който дълги години ползвам, но още от сега Google Chrome, Nod 32 и драйверите на Nvidia ме предупреждават, че новите им версии няма да поддържат тази ОС, и трябва да я надградя. Та въпросът ми е, ще пуснат ли възможност за изтегляне на актуализации от: Контролен Панел -> Windows Update, или ще трябва да го надградя с диск/флашка? А може би със сваляне на файл от сайта на Майкрософт? Кой е най-лесния и бърз начин да надградя своята ОС? 

Според мен - малко си закъснял. Ъпгрейта (безплатен) беше тогава, когато "пуснаха" Десятката. А и въпросът ти и леко встрани.

По-правилно е да се пита: "Как да мигрирам лиценза си, от съществуващ Window 8.1 към ново инсталиран Window 10?"

Струва ми се, че отговорът е https://support.microsoft.com/bg-bg/topic/актуализация-за-windows-8-1-oobe-за-надграждане-до-windows-10-c2591863-3266-944d-db28-df35d5414afc

• Автор

Благодаря за мненията! Трябва да намеря повечко свободно време и да се пробвам да надградя ОС. 
Какви са вашите впечатления от 10 и 11? Кой си заслужава повече и защо? 

В 11 и без да съм го разучавал детайлно, виждам един плюс - ще се поддържа по-дълго от 10-ката. Рядко сменям ОС, на времето от ХР минах на 8.1 на всичките ми устройства. Нямам особен интерес към това често да сменям ОС. 

преди 13 часа, Soviet Soldier написа:

Какви са вашите впечатления от 10 и 11? Кой си заслужава повече и защо? 

Според мен няма смисъл да избираш 10-ката, тя е на автопилот в поддръжка до отмиране. Новите технологии в Windows са насочени към 11-ката и митичната все още 12-ка след година.
За мен лично 11-ката е най-добрият Windows въобще създаван досега, по-добър даже и от 7-цата.
Щото по времето на 7-цата мигрирах почти тотално към Линукс десктоп, по времето на 11-ката мигрирам обратно към Windows за предпочитан десктоп. :D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.