Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за сърфиране и MS Office до 600лв

Featured Replies

Привет! 

Преди десет години построих първия си компютър с хората от този форум. Вече по-стар и мъдър, и отдавна неинтересуващ се от компютри, време е за нов такъв, този път за родителите ми. 

Няма да се ползва за нищо ангажиращо и по-различно от заглавието на темата. Игри няма да се цъкат. Бих искал да е със ссд, както и да имам достъп до старият си хард диск, който е Sata 2. Бих могъл да ползвам старата кутия, ако новите дъна са съвместими с нея. Не е нищо фенси, но ако не ме лъже паметта, мисля, че захранването е китайско, тъй че май трябва ново. Периферия не ми трябва.

Нямам проблем да не е изцяло нов, нещо от хоп бг също ме устройва, стига максимално дълго да издържи теста на времето. 

Ако съм забравил нещо, ще го добавя след като ми се скарате. 

Успех! 

Примерно нещо такова: Количка: ASROCK B450M-HDV R4.0 AM4, ADATA GAMMIX S5 256GB M2 PCIE, DeepCool PSU 500W - DE500 v2, продукти и цени. (nikem-bg.net)

Можеш да добавиш кутия по избор, ако сметнеш, че твоята няма да стане.

Даже направо ако си хареса и кутия от там, може да говори да му го сглобят и да го тестват, преди да го пратят.

• Автор
преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Ще трябва да ги помолиш да направят и биос ъпдейт на дъното за процесора. Каква е кутията?

Като размер е ATX, куче марка е, по-късно ще мога да кача някаква снимка ако е наложително. Трудно мога да разбера марка и модел, защото се намираме в различни населени места. Ъпдейта на биоса може ли да се направи ако не избера те да го сглобят, защото ме напъва носталгията сам да си го сглобя отново? 

преди 33 минути, Rammkopf написа:

Или направо една реновирана маркова машина?

Може, стига да е с ддр4. Правих проучване преди няколко месеца и нещо не успях да намеря смислени предложения, предвид че за тези пари мисля, че спокойно и нов може да се вземе, който да издържи по-дълго време, но съм отворен за всякакви предложения. Освен това, трябва да е с дъно, което да поддържа сравнително нов стандарт на ссд, за да има смисъл.

Ами, виж сега, аз разсъждавам от такава перспектива - компютър за родители, които не са със светкавични рефлекси и не гонят луд performance от системата, компютър с вече поостаряла спецификация, но все пак способен да търкаля модерна OS, с всичките ѝ предимства по сигурността, е добра сделка. В случая, един Dell OptiPlex 5050 ще ти свърши чудесна работа, тъй като той идва със 7-ма генерация Core процесор, поддържа стандартна десктопска DDR4, има M.2 слот за NVMe SSD и отделно можеш да му добавиш обикновено SATA SSD на мястото на 5-инчовия харддиск (ако поискаш), има DVD записвачка (лаптопски формат), вградено аудио (говорителчето не е акустично изящество, но ще чуваш сериала и рецептите в YouTube и без да инвестираш в колонки или слушалки), има слот за външно видео (RX6400 ITX му е максимумът за ъпгрейд към момента), а ако ползваш вградената графика на процесора, машината идва с 2 порта DisplayPort и 1 порт HDMI. Има си гигабитов LAN, 6 порта USB3.0, 4 порта USB2.0, компактна кутия, адекватно охлаждане, машината идва със захранване със златен сертификат и получаваш доста солидно решение от бизнес-клас. Една от машините ми е предният модел - 5040 - с Core i7-6700 в него, инсталирал съм Windows 11, 32GB RAM, NVMe SSD и едно видео Quadro K600, което ми се търкаляше в шкафа. Машината е просто страхотна.

Братчед, отиваш в https://www.kvantservice.com/ и за 299кинта сглобяваш страхотна машина. Маркова при това. Ако искаш ОС и Офис - още по 20кинта можеш да ги намериш навсякъде. Но е безмислено. Сглобил съм три броя вече там и - още работят.

Работят и в събота.

С дъно, което няма нужда от ъпдейт на биос:

Избрани продукти:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
2X8GB DDR4 3200 ADATA XPG DB10 AX4U32008G16A-DB10 1 101.53 лв. 101.53 лв.
DeepCool PSU 400W PF400 1 72.70 лв. 72.70 лв.
AMD RYZEN 3 4300G 3.8G 6MB BOX 1 214.68 лв. 214.68 лв.
ASRock B550 Phantom Gaming 4 AM4 1 211.91 лв. 211.91 лв.
SILICON POWER A60 256GB SSD M.2 2280 PCIe SP256GBP34A60M28 1 42.61 лв. 42.61 лв.
Междинна стойност: 643.43 лв. с ДДС
Натрупани отстъпки: 12.86 лв.
Доставка: по тарифа на куриерската фирма

Обща стойност: 630.57 лв. с ДДС

http://nikem-bg.net/cart/71265p1r71542p1r72119p1r65725p1r66792p1rf.html

Кутия с 3 светещи вентилатори /ако ти трябва/ -> 1stPlayer Gaming Case F4 GREEN 3 Fans included - описание. (nikem-bg.net)

За един офис и един браузър има ли смисъл от супер-дупер машина нисък клас? Аз бих подходил към реновирана sff машина на DDR4, примерно на Lenovo (M900/M910q Tiny) или на HP

преди 16 минути, цър-вул написа:

За един офис и един браузър има ли смисъл от супер-дупер машина нисък клас? Аз бих подходил към реновирана sff машина на DDR4, примерно на Lenovo (M900/M910q Tiny) или на HP

Ми и аз му дадох по-горе подобна машина за 50-60кинта по-малко.

Тея от Хоп бг също са добри.

преди 7 минути, dimy написа:

Ми и аз му дадох по-горе подобна машина за 50-60кинта по-малко.

Тея от Хоп бг също са добри.

Дал си един гол линк, аз поне не намирам за 299лв. машина, има за 290 Dell Vostro с i3

ПП. С @цър-вул сме писали едновременно

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Не се купува захранване отделно за такава сума 72лв. което не е по-добро от това което идва с кутията.

Не се сглобява конфигурация при такъв бюджет а се взима верно нещо реновирано.

преди 6 минути, shishmanovp861 написа:

Не се купува захранване отделно за такава сума 72лв. което не е по-добро от това което идва с кутията.

Не се сглобява конфигурация при такъв бюджет а се взима верно нещо реновирано.

Айде да си формулираш мнението като ТВОЕ, а не като да е някакво правило, защото едно, че това не е никакво правило, но и не е вярно!

За 70лв. ще купя кутия със захранве което няма да отстъпва на това.

Адата е проблемна памет а дъното не е нито фантомно нито геймърско.

Тоя силикон пауър за 40лв. е боклук.

Боклук е изказването ти. Не се напъвай, няма смисъл!

НЯМА да купиш кутия с по-добро захранване, защото си видял единствено цената му, но не и спецификации и гаранция!

Паметта си е чудесна, както и дъното за цената. Я виж какви дискове слагат в реновираните машини и после виж спецификациите на SP, както и гаранцията, която е колкото на самсунг - 60м.!

Дори и машина със 7700 като тази -> ᐉ Компютър HP ProDesk 600 G3   е по-слаба от новата конфигурация, а да не говорим за гаранции на отделните компоненти!

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

Дал си един гол линк, аз поне не намирам за 299лв. машина, има за 290 Dell Vostro с i3

ПП. С @цър-вул сме писали едновременно

Да, но там всичко е разглобено. Пича отива и казва - искам ей такъв НР, със есесди, с 16Г памет, проца да е и5 и - готово. Ако излезе малко от бюджета - намалява РАМ-а и така нататък. Разбира се - без ОС и Офис. После некой комшия за две бири ще ги сложи.

Играл съм го това с тези машинки, добри са. Е, ако има съмнения - да отива другаде. Никой не го кара насила. Нали сме демокрация.

преди 4 минути, shishmanovp861 написа:

Слушай Бай Кольо 95 набор когато аз съм предлагал тук конфигурации си бил на 10 години.Ми дай да го отвориме захранването и ще ти обясня.

Издишаш отвсякъде и се зарина съвсем... Няма какво да ми обясняваш, а дай да видим кутия със захранване за 70лв., което да е по-добро! :getout:

на 9.12.2022 г. в 18:29, shishmanovp861 написа:

Слушай Бай Кольо 95 набор когато аз съм предлагал тук конфигурации си бил на 10 години.Ми дай да го отвориме захранването и ще ти обясня.

Защо не покажеш на хората  какво си предлагал тук, когато Бай ти Кольо е бил на 10 години. А и като отвориш импулсното за обяснения, най много да го гледаш като теле в железница. Дано поне различаваш резистор от ...варистор!

Верно ли го твърдиш? За изискваната работа ще подходи и машина на DDR3.
Да не би да трябва хардуер съвместим с 3-D CAD/CAM софтуер или за фотообработка на RAW файлове по 5-10GB?

преди 10 часа, цър-вул написа:

Верно ли го твърдиш? За изискваната работа ще подходи и машина на DDR3.
Да не би да трябва хардуер съвместим с 3-D CAD/CAM софтуер или за фотообработка на RAW файлове по 5-10GB?

Гуруто на форума (Jorge) не се е появявал известно време и Шишманов реши, че може да му заеме мястото.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.