Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за конфигурация до 1200лв

Препоръчан отговор

Здравейте искам да ми препоръчате добра конфигурация до 1200лв.Без кутия,захранване,диск.

Изискванията ми са да е DDR5 и колкото може толкова по нов процесор.

Аз си избрах тези неща дали стават:

дъно:Gigabyte z690 UD

процесор:intel i5 12400f

рам:8гб 5,200мхз

видео карта: rx6500xt

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

Я кажи за какво ще се ползва, че като гледам на къде си залитнал ...

Наличните ти компоненти също!

Лек гейимнг от порякъда на цсго,лига.Основно учебни цели нза 3д моделиране,програмиране.Наличните неща са:

диск:samsung 960 evo 500gb

Някаква кутия от старият ми компютър което подържа от големите дъна ATX

И не много добро захранване 600вата.

Обаче тези налични неща са за момента.Докато събера още малко и да ги ъпгрейда като почнем пъро от захранването.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С тези 8 GB RAM нищо няма да подкараш, да не говорим, че видеокартата е много зле. Дъно за 400 лв., памет, където читави 2 плочки х8 GB са ти минимум за игри и отиваш на над 300 лв за DDR5. Като сложиш и процесора, за останалите компоненти нищо не остава, още по-малко за видеокарта. Вдигни бюджета с поне 500-600 лв., ако искаш нещо читаво. Ето примерно без кутия, захранване и дискове какво излиза, за поне още 200 лв. може и тях да добавим:

Количка: SAPPHIRE AMD Video Card Radeon RX-6600 Pulse 8GB 11310-04-20G, AMD Ryzen 5 5600 4.2GHz 36MB 65W AM4 Box, Asrock B450 Gaming K4 AM4, продукти и цени. (nikem-bg.net)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Raze написа:

С тези 8 GB RAM нищо няма да подкараш, да не говорим, че видеокартата е много зле. Дъно за 400 лв., памет, където читави 2 плочки х8 GB са ти минимум за игри и отиваш на над 300 лв за DDR5. Като сложиш и процесора, за останалите компоненти нищо не остава, още по-малко за видеокарта. Вдигни бюджета с поне 500-600 лв., ако искаш нещо читаво. Ето примерно без кутия, захранване и дискове какво излиза, за поне още 200 лв. може и тях да добавим:

Количка: SAPPHIRE AMD Video Card Radeon RX-6600 Pulse 8GB 11310-04-20G, AMD Ryzen 5 5600 4.2GHz 36MB 65W AM4 Box, Asrock B450 Gaming K4 AM4, продукти и цени. (nikem-bg.net)

С тази основа на АМ4.С бъдещи ъпгрейди ще имамли що годе добра конфигурация за 3год напред

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Alekseyyyyy написа:

Всичко е добре обаче искам рамта да е DDR5.

Добре, но трябва да минеш с евтин процесор на първо време щом мислиш за бъдещ ъпгрейд, а бюджета е тънък!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, ncl написа:

Защо искаш да е с DDR5?

Защото е по бърза и разликата между DDR4 и  DDR5 е много голяма а ако минава на AMD платформа ще му трябва и процесор за ам5 и май май ще му трябват поне 2000-3000лв

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Аз бих избрал това !

Добре тогава Вас ви слушам.Значи тази е най добрата конфигурация за моят бюджет ? Стрували си да чакам коледа/нова година за потенциални промоции или няма смисъл ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Alekseyyyyy написа:

Добре тогава Вас ви слушам.Значи тази е най добрата конфигурация за моят бюджет ? Стрували си да чакам коледа/нова година за потенциални промоции или няма смисъл ?

Бързаш ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи последно така как е:

Тези неща:

http://nikem-bg.net/cart/70594p1r71220p2r72842p1rf.html

И видео карта от друга фирма RX6600XT за 690лв на промоция.И става общо 1257лв.

Може да ми препоръчате друго дъно туй като горното Asorck k4 дето ми препоръчахте вече я няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Alekseyyyyy написа:

Значи последно така как е:

Тези неща:

http://nikem-bg.net/cart/70594p1r71220p2r72842p1rf.html

И видео карта от друга фирма RX6600XT за 690лв на промоция.И става общо 1257лв.

Може да ми препоръчате друго дъно туй като горното Asorck k4 дето ми препоръчахте вече я няма.

8GB DDR4 2666

Защо?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази бавната памет яко ще спъва всичко. Търси поне на 3000/3200 MHz XMP. Дъното може и да има нужда от нов BIOS, за да подкара процесора. Вземи си и читаво захранване, особено ако твоето е куча марка и/или старо, освен ако не искаш да имаш проблеми и евентуално да изгориш новите компоненти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хора нямам толкова познания колкото вас затова искам препоръки.Значи разменям рамта с 3000/3200mhz и едно друго захранване.А можели да ми кажете колко вата ще ми е достатъчно и имали значение марка ? Или е достатъчно да е бронз/силвър/голд ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Паметта може и нагоре. Виж нещо поне към 600 вата и с поне 5 години гаранция. В този сайт не им пише гаранциите, но поне това: PSU FORTRON HYPER K PRO 600 - цена. (nikem-bg.net)

Гледам тук го дават с 5 години гаранция, така че може да питаш преди да поръчаш: Захранване 600W Fortron Hyper K Pro - PPA6006000 PPA6006000 - на топ цена — Ardes.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, моля за мнения относно тази количка : http://nikem-bg.net/cart/71554p1r66470p1r66794p1r66586p1r64099p1r69769p1r69472p1rp0rf.html

MB MSI B450M PRO-VDH MAX AM4
CPU : AMD RYZEN 5 5600G 4.4GHZ BOX
GPU : SAPPHIRE AMD Video Card Radeon RX-6600 Pulse 8GB 11310-04-20G
RAM : Patriot Viper Steel 16GB 2x8 3200Mhz PVS416G320C6K
SSD : SILICON POWER A60 512GB SSD M.2 2280 PCIe SP512GBP34A60M28
CASE : 1stPlayer Gaming Case F4 GREEN 3 Fans included
PSU : Zalman PSU GigaMax 550W Bronze ZM550-GVII

Обща стойност: 1 291.31 лв. с ДДС

Базирана е на коментарите на Raze и ми се струва като възможно най-добър бюджетен вариант. Бихте ли сменили някой компонент с нещо малко по-скъпо, което наистина си заслужава?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Голяма кутия за 58лв. но да не е пластмасова.512 гигабайта ССД за 68лв. няма как да е качествено.Издул си видеокартата.550 вата за 85лв. няма как да е качествено захранавне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както вече казаха колегите, дъното, видео картата и захранването не са налични. В днешно време не виднаги 500Гб стигат за да осигурят санитарния минимум за геймърски компютър, още повече, че не е много добре едно SSD да се пълни на повече от 80%, като сметнем операционната система и останаха към 300-350Gb. Имай предвид, че ако се ползва дъно с по-стария чипсет В450 ще трябва да се флашне биоса за да поддържа по-новите процесори. Ако ще се ползва външна видео карта по-добре да се вземе чистия 5600 пред 5600G. Има повече кеш, което оказва благоприятно влияние при игрите. Хубаво да се сложи и охладител за да може да си бууства процесора както е предвиден.

Мога да ти предложа готова конфигурация от нашия онлайн магазин с висок клас кутия, висок клас захранване и 1Tb NVME, но е 1656лв.

Горе от конфигуратора само изберете видео картата RX6600

Factor Bravo Unbound Edition

Конфигурацията е готова за ползване, активирани са Smart Access Memory (SAM) от биоса, както и AMD PBO с отрицателен офсет на всички ядра -20, за максимален пърформанс при гейминг и ниски температури. Вентилаторите, охладителя, плочката, кутията и захранването са с aRGB, което се управлява от тула на Gigabyte

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...