Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчан отговор

Привет на всички

Системата е за момиче на 11 години, което иска кутията да има шарени светлини. Освен за училищни и всекидневни задачи, компютъра ще трябва да бъде способен да търкаля и Minecraft, Sims 4, Roblox, Garry'smod prop hunt, Garry's mod pedo bear, Goat simulator, Heppy weels и GTA 5. Бюджета е 1450лв за компютър и монитор. Мишката и клавиатурата сме се разбрали тя да си ги избира лично. Стараейки се системата да е балансирана нахвърлих набързо компонентите, но искам да чуя и вашето мнение, най-вече дали няма да запецва на по-горе споменатите игри. Все пак аз игри не играя нямам опит. Кутията е mATX понеже смятам че за по-горе описаните нужди,  напълно ще покрива изискванията и няма нужда от ATX или EATX такава. Процесора съм го избрал без охладител, понеже ще се купува светещ охладител, РАМ-та е същто светеща. Ще се пазарува от различни магазини.

Компютърна кутия 1stPlayer X2 RGB, черен - X2-3R1

Захранване 500W Zalman ZM500-LXII

Дънна платка GIGABYTE H610M S2H DDR.

Процесор Intel Core i3-12100F (3.3GHz) TRAY

Охладител ID-COOLING SE-213 Rainbow

Памет 2x8GB DDR4 3200 Kingston Fury Beast RGB - KF432C16BBAK2/16

SSD Patriot P300 256GB M.2 2280 PCIE

Твърд диск 2TB WD Blue WD20EZBX

Видео карта Palit GeForce GTX 1650 4GB

Монитор 27" AOC 27B2AM

Благодаря педварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вземемете си доказано захранване като това 430W или 500W или направо 550W ! За видеокарта в този ценови диапазон по-добре RX6500XT, ако бюджета позволява по-добре за 100на лева повече GTX1660ti или за около 580лв. RX6600 !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виждали ли сте монитора на живо? Съвета ми е ако ще се купува бюджетен монитор 27" на сляпо да се вземе поне с IPS матрица. Горещо препоръчвам 1Tb SSD NVme вместо 256Gb + 2TB HDD ако не е нужен толкова обем. Ако купувате от различни места за да спестите някой лев има вероятност някои от нещата да не са с безплатна доставка. Освен това ако има проблем с машината ще трябва вие да търсите кой е проблемния компонент и да го връщате за гаранционна замяна. Обикновено асемблирането е безплатно при повечето търговци.

ПП. Охладителя aRGB ли е и ако да, има ли къде да го включите хедъра?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Вземемете си доказано захранване като това 430W или 500W или направо 550W ! За видеокарта в този ценови диапазон по-добре RX6500XT, ако бюджета позволява по-добре за 100на лева повече GTX1660ti или за около 580лв. RX6600 !

Благодаря за отговора . . . предвид малкото време оставащо до коледа повечето от компонентите вече са закупени от бащата на момичето. Бюджета за съжаление според неговите думи 1400лв е максимума, така че 1660ти отпада. Сеасоник-а ми е известен с качеството, ама тоя Залман ако наистина е толкова зле, ще го сменим. На Никем сайта е много зле направен, не мога да филтрирам по цени, цокъл, и т.н. продуктите им. И гледах в Ардес.бг за асортимента, понеже там е много по-подредено и лесно за търсене.

преди 9 часа, Gaming_Solutions написа:

Виждали ли сте монитора на живо? Съвета ми е ако ще се купува бюджетен монитор 27" на сляпо да се вземе поне с IPS матрица. Горещо препоръчвам 1Tb SSD NVme вместо 256Gb + 2TB HDD ако не е нужен толкова обем. Ако купувате от различни места за да спестите някой лев има вероятност някои от нещата да не са с безплатна доставка. Освен това ако има проблем с машината ще трябва вие да търсите кой е проблемния компонент и да го връщате за гаранционна замяна. Обикновено асемблирането е безплатно при повечето търговци.

ПП. Охладителя aRGB ли е и ако да, има ли къде да го включите хедъра?

Здравейте. Монитора не съм го виждал на живо. Избрах него понеже беше най-евтиния 27 инчов който се побираше в бюджета. Ама ще погледна за ИПС матрични дали е голяма разликата. Спрях се на комбинацията 240 ссд (ОС)+ 2ТБ хранилище, понеже прецених че 1ТБ няма да и стигне доникъде. То като гледам препоръчителните изисквания за игрите които ще се играят, само те искат около 100ГБ за инсталация. Като сложим 20-30 филма, снимки от телефона, учлищни проекти и . . . и той се напълни. За ориентация преди два дни си отворих телефона, имам около 96ГБ снимки и видео. За купуването от различни места са ми известни негативите, аз му бях избрал Ардес.бг Варна, понеже семейството живее вав Варна, но бащата каза че от ралични места му идвало по-изгодно. Така че той си поема риска. В Ардес бг Варна му казали около 80лж за асемблиране, въпреки че всички компоненти ще са закупени от тях. Охладителя гледах в нета пише само че е 4 пинов конектор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Определено купете по-добро захранване! Ето това за мен са два най-добри варианта за вас SEASONIC B12 BC-550 или SYSTEM POWER 10 550W и двете с по 5г. гаранция. Ардес не се славят с най-ниски цени , но това вече си е личен ваш избор.Така и не разбрах какво е останало за закупуване освен захранванията?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 19.12.2022 г. в 14:22, JohnTRIVOLTA написа:

Определено купете по-добро захранване! Ардес не се славят с най-ниски цени , но това вече си е личен ваш избор.Така и не разбрах какво е останало за закупуване освен захранванията?

Извинявам се за закъснението но бащата на момичето работи почти на две места и не е намерил още време да ми отговори, какво не е закупено, само разбрах че не му се занимава да сменя вече закупените части. Последния път когато ми писа, му казах да отиде на место и да разгледа другите монитори, за да ги сравни. Но поради липса на време май няма да го направи. Аз самият съм извън БГ и просто му помагам със съвети дистанционно. За цените на Ардес знам, просто там ровя защото е по-подредено от другите сайтове, а той иначе си ги поръчва от различни места, в зависимост от цената. Извинявам се за конфузната ситуация. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 19.12.2022 г. в 9:34, JohnTRIVOLTA написа:

Вземемете си доказано захранване като това 430W или 500W или направо 550W

Къртиш с това еко захранване.:D

За i3 подхожда 1650 и да вземе по голямо ССД.Незнам за какво е 2 терабайта харддиск.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, shishmanovp861 написа:

и да вземе по голямо ССД.Незнам за какво е 2 терабайта харддиск.

Хайде не се карайте за захранването и другите компоненти. Защото от този списък който му бях направил, вече три компонента е сменил със други.  . . . Ами спрях се на 2ТБ защото преметнах че само игрите ше заемат (4+51+1+16+12+5+72) общо 161 ГБ и това без педобеар, понеже така и не можах да му намеря колко ГБ място му трябват. Ами ако реши да свали и някои други игри. То апетита идва със яденето. Това ще и е първия компютър. Аз се сещам на сина ми (ако не се лъжа) само C.O.D. Black Ops Deluxe Edition която идва със всичките карти от предищните издания му зае 500ГБ та трябваше от 2ТБ да скачам на 4ТБ. Та като сложиш и едни 50-60 тийнейджъски филми, снимките от телефона, училищните проекти, 10% свободно място както препоръчват да се остави ..  . и те станаха 2ТБ.  . . . Лично аз съм със 240ГБ ССД, ама аз игри не играя, филми не свалям, снимките ги прехвърлям на външни носители

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Игрите и програмите ги инсталираш на ССД-то в дял С:, затва даже взимайте 1 терабайт ССД.Колекциите на онлайн хранилища.Още ли си играете да колекционирате Филми и музика на харда?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не бих инсталирал игри на харддиск и да ги играя оттам.Трансферът е толкова бавен и изобщо при игрите не е само до видеокарта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...