Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

купих си малко модерен лаптоп :) ( NITRO 5 ) обаче никой Уиндоус не се се инсталира защото НЕ вижда хард диска - имате ли идеи ?

Dimbi Il
Виж решението Разрешен от JohnTRIVOLTA,

Препоръчан отговор

преди 17 минути, Coco1 написа:

Да не мислиш че на който не му трябва в момента ходи и чете темите.

Достатъчно инфо има в нета как се случват нещата но има хора които пускат теми да питат "как да си връзват обувките"

Мен това, което повече ме изумява, е как хората предпочитат да прибягват до способите в разни 3rd party програмки от знайни и незнайни разработчици, вместо да се научат да ползват нативните инструменти. Като ония митове и легенди с Windows 11 и rufus. Просто пишеш 2 ключа в регистъра по време на инсталацията и минаваш без редакции на имиджи, руфуси и глупости. Ама е по-лесно да се четат глупости по чуждестранни форуми и да се бутат тук като решения, вместо да се възпитават добри технически навици.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да си чувал за sysprep? Ако не си - да си. Ако си - въпросният инструмент е основан точно на метода, заложен в sysprep. И никак не е коректно даквалифицираш високомерно нещо, което не познаваш. Просто изглешдаш смешно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, цър-вул написа:

Да си чувал за sysprep? Ако не си - да си. Ако си - въпросният инструмент е основан точно на метода, заложен в sysprep. И никак не е коректно даквалифицираш високомерно нещо, което не познаваш. Просто изглешдаш смешно.

Леле, ето, казаха ми го! :D Човече, може да не съм го чувал, а може и да съм го чувал. Може и да го познавам интимно, дори, де да знам? :D

Не е готино да се прокламират решения, които всъщност са заобиколка на основната причина или да се търси помощ от външни инструменти, когато решението ти е направо в ръчичките. Ще си подготвям аз "сготвена" дистрибуция на Windows, да си я инсталирам на чисто новата си машина и ще загубя 1 час от живота си в безсмислено цъкане, вместо да си бръкна в UEFI и да махна една ненужна настройка. И ще ползвам софт, написан от някой си, вместо да напиша 2 реда в команден прозорец ... Не ми звучи сериозно, ще прощаваш. Това е съобщението, което изпратих. Кое му е високомерното?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Паак лееш неподготвен. С помощта на Win NTSetup процесът протича по-бързо от този със стандартния инсталатор. И има екстра възможности, в сравнение със стандарта. Абе, к'во ли съм седнал да ти го хваля. Стой си в коловоза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така е, предварително подготвената инсталация върви по-бързо. И с MSDT пак протича по-бързо, ако имаш откъде да си deploy-неш имиджа през PXE.

Оставам си смирен и неподготвен в коловоза. Извинявай, че се обадих.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3-4 години. Тук във форума спасявахме един админ с WinNTSetup. Не помня вече точно какъв беше казусът, но не можеше да инсталира една машина. Е, за WinNTSetup се оказа, че няма проблем

С инструмента няма проблем и с TPM без никакви манипулации. Опция за инсталиране на драйвъри, разни гъдели като комп на десктоп, импорт на регистрови ключове от файл(ове) и още... Възможност за инсталиране във вирт. диск, може да ползва unattend.xml, може да запази от съществуваща инсталации, пък била тя и повредена, реда на буквите на дяловете. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, цър-вул написа:

Опция за инсталиране на драйвъри, разни гъдели като комп на десктоп и още... Възможност за инсталиране във вирт. диск, може да ползва unsttend.xml.

Това се казва "прединсталация" и не е някаква новост, за такова нещо имам сертификат от Майкрософт още за Windows 98, когато предварителния сетъп го правихме на 1.44MB буутваща дискета. :D И понеже знам за тези неща и знам също, че си има легитимни инструменти на Майкрософт за целта, затова негодувам срещу ползването на външни инструменти, писани от тоз и оня, 'ма "те били базирани на инструментите от Майкрософт". Ритам, не конкретно срещу WinNTSetup, а изобщо към тази практика с чужди програмки, защото изгражда вредни навици в дългосрочен план, а от другата страна не ти и дава ценни познания по операционната система, която използваш. Аз самият съм бил жертва на такъв "админлък", където колега ми сдаде компютър, правен за мен и с уж проверен инструмент (едва ли някой тука не е чувал Ninite), който обаче беше начупил индекса на Windows някак и загубих 2 дена да си до-"админствам" аз вкъщи, за да си поправя системата.

Иди като IT-консултант към INSA, Shell или който друг се сетиш, и им кажи как ползваш руски туул, дето бил ОК ... директно литваш с 300 от сградата. :D Не ми се обиждай, наистина, просто с моя опит, от моята камбанария, не приемам тази практика насериозно. Въпреки това, най-малко пък съм искал да звуча високопарно, макар наистина да кипвам от време на време (мислех, че ме познаваш по-добре). Всеки е свободен да използва, каквото си иска.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има легитимни инструменти по 500GB+, а това е 20-ина MB. Освен това инструментите на MS са твърде тромави! 

Имаш сертификат... И аз мога да ги закача в една OEM папка и автоматично да се насипят. Но има писане, а с тула става с по 2 клика... А за драйвърите питай дрън дали се справя с инсталирането им без намеса на първия рестарт. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре, добре, разбрах ти мисълта. :D Важното е да не си обиден от цялата работа. Не ми се влиза в спорове кое е тромаво и колко е тромаво. Харесват ти външните инструменти - ползвай ги. Факт е, че има писане в нативната среда. И на мен човъркането с PowerShell не ми беше сред любимите занятия и донякъде съм щастлив, че вече не ми е работа. Но като се озовеш в ситуация, където нямаш достъп до тези инструменти, почваш да съжаляваш, че не си опознал "вградените". Нали правилно разбираш мисълта ми? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, цър-вул написа:

Освен това инструментите на MS са твърде тромави! 

ъхъ
"ас девет години
тъ чакам да пораснеш Айше
Айше ти стани ми жена
Айше ти ф катуня ела"
спомням си че когато кажех че една преинсталация на джама става за 2-3 минути подскачаха като ужилени
те така и не  разбраха че причината за бавна инсталация е флашката

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, овню написа:

те така и не  разбраха че причината за бавна инсталация е флашката

Или другата ми "любов" - мобилен Селерон с механичен диск на 5400.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Rammkopf написа:

PowerShell

е могъщо оръжие. И не го владея на нивото, на което искам... Чета развлекателните четива на Вадим Стеркин https://www.outsidethebox.ms/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Или другата ми "любов" - мобилен Селерон с механичен диск на 5400.

ас съм мангал от катуня и твоите сложни неща не ги разбирам

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, Rammkopf написа:

как ползваш руски туул

Кой той руският тул? Ако немецът JFX те прочете... 

преди 7 минути, Rammkopf написа:

Селерон

Само като прочета това словосъчетание и ходя на алерголог. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

не го владея на нивото, на което искам...

Нито пък аз. Но предпочетох да почета и да го разуча, поне дотам, че да си върша работата. Ако тръгна с амбициите да ставам някакъв експерт в този инструмент, не знам дали животът ще ми стигне.

преди 5 минути, цър-вул написа:

Кой той руският тул? Ако немецът JFX те прочете... 

Не, ве, образно говоря! :D Ти, па ...

Аз, между другото, наистина не го знаех какъв е по народност JFX. Просто много хора ми се хвалят с руски програмки, руски сайтове и тъй ми се е търкулнало.

преди 11 минути, овню написа:

ас съм мангал от катуня и твоите сложни неща не ги разбирам

Яж повече кифтета, от тях расте бъбрек.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Rammkopf написа:

Яж повече кифтета, от тях расте бъбрек.

ще се уча как да си направя токоизправител от 230V на 9V за 3А
:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

дън са излагам пред масторите електоници

:giggle1:

преди 28 минути, цър-вул написа:

е могъщо оръжие. И не го владея на нивото, на което искам... Чета развлекателните четива на Вадим Стеркин https://www.outsidethebox.ms/

мерсаж
знайх си че си с дълбоки ръкави

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, овню написа:

дън са излагам пред масторите електоници

Ако го напрайш, приемам подаръци!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пич, от 2018-та насам поялник включвам само вечер, скришно, само ако работата с него ще ми отнеме не повече от 7 минути, с включени времената за загряване и изстиване на поялника. Ти разбираш ли, че платки, контролери, серва, диоди и ... какво ли не, седят погребани от 4 години в една кутия? Аз не мога един захранващ жак да седна и да запоя на спокойствие вече!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Rammkopf написа:

в една кутия

Сиромах 😎

преди 38 минути, овню написа:

мерсаж
знайх си че си с дълбоки ръкави

Ко пак крадна, вее? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...