Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за премахване на "write protect" от USB

Виж решението Разрешен от JohnTRIVOLTA,

Препоръчан отговор

Здравейте,

Имам флашка GOODRAM 64 GB.  Купих я нова и се оказа че е с write protect.Не мога да записвам.Излиза съобщение че първо трябва да премахна

"write protect".Има ли изход от ситуацията или да си закупя нова флашка.Лаптопът ACER - Aspire 5 е с Windows 11.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Vladimir Tomov написа:

Здравейте,

Имам флашка GOODRAM 64 GB.  Купих я нова и се оказа че е с write protect.Не мога да записвам.Излиза съобщение че първо трябва да премахна

"write protect".Има ли изход от ситуацията или да си закупя нова флашка.Лаптопът ACER - Aspire 5 е с Windows 11.

Флашката има ли някакъв нейн софтуер? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Vladimir Tomov написа:

Здравейте,

MFLGOODRAMM1AA0640R12_680x680.jpg

Щом като си с лаптоп, предполагам, че я използваш с адаптера, който на снимката е отляво, големият правоъгълник.

В лявата му страна има лостче ("Lock"), което се премества нагоре-надолу и отключва-заключва възможността за запис на самата микрокарта, която на снимката е отдясно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Аралампи написа:

Щом като си с лаптоп, предполагам, че я използваш с адаптера, който на снимката е отляво, големият правоъгълник.

В лявата му страна има лостче ("Lock"), което се премества нагоре-надолу и отключва-заключва възможността за запис на самата микрокарта, която на снимката е отдясно.

Хайде прочети пак какво е купил! Къде пише, че е карта памет?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Аралампи написа:

MFLGOODRAMM1AA0640R12_680x680.jpg

В лявата му страна има лостче, което се премества нагоре-надолу и отключва-заключва възможността за запис на самата микрокарта, която на снимката е отдясно.

Човека пише "флашка"!

преди 19 минути, Vladimir Tomov написа:

Здравейте,

Мързи меда пиша подробно. С една дума, пробвай през diskpart

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Vladimir Tomov написа:

Здравейте,

Първо опитай да я форматираш на машината, на която ще я ползваш.   write protect        защита от запис     Така или иначе, тя все още е защитена от запис. Не сте написал какво сте предприел до този момент.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Човека пише "флашка"!

Мързи меда пиша подробно. С една дума, пробвай през diskpart

Не мисля, че ще стане, но ето по-подробно как се прави с Diskpart

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
преди 25 минути, Vladimir Tomov написа:

Здравейте,

Заминала е! С тези евтиняци е така!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дайте на човека възможност ТОЙ да каже до този момент какво е предприел и тогава му отговаряйте, тъй като гледам, има тема за същата флашка чак от 2018 година. Я дайте да ги научим тези лапетии като питат, да го правят така, както трябва, а не хората да гадаят като пернишки врачки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Kolev72 написа:

Дайте на човека възможност ТОЙ да каже до този момент какво е предприел и тогава му отговаряйте, тъй като гледам, има тема за същата флашка чак от 2018 година. Я дайте да ги научим тези лапетии като питат, да го правят така, както трябва, а не хората да гадаят като пернишки врачки.

Мъка, наборе, мъка......

Иначе.......ACER - Aspire 5

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Мъка, наборе, мъка......

Иначе.......ACER - Aspire 5

Така ще е, докато изчезнем от този свят. Пък и ако сме живи за да можем да им прочетем фантазиите, които творят всеки ден, пак ще е добре. Затова направих това предложение - питащият по вече да говори, а отговарящите  да внимават, какво им разказва. Все пак не са малко 4 години борба с една флашка за 5 лева.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, Аралампи написа:

Абе човек ти кой век живееш, туй копче не го базарят рийдарите от доста време. Ако не съм прав. моля можеш ли да ми предложиш един кард рийдър, който да се съобразява с това копче, че аз търся от 5 години насам, че последния, който ми го отчита чете само до 4 ГБ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Kolev72 написа:

Все пак не са малко 4 години борба с една флашка за 5 лева.

За това време, кучето ми е "посяло" поне 10 флашки из двора :) Има гадния навик да присвоява всичко, моето падне на земята.... А с 80 кг кавказец, трудно се преговаря :) 

Весели празници!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът наистина е от 2018.Понеже сега имам друг лаптоп  и OS помислих че може да стане.А иначе съм хлапе на 78 год.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, profan4o написа:

Абе човек ти кой век живееш, туй копче не го базарят рийдарите от доста време. Ако не съм прав. моля можеш ли да ми предложиш един кард рийдър, който да се съобразява с това копче, че аз търся от 5 години насам, че последния, който ми го отчита чете само до 4 ГБ.

И без това сгреших, стига сте ме били... :sobbing:

:D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Vladimir Tomov написа:

Проблемът наистина е от 2018.Понеже сега имам друг лаптоп  и OS помислих че може да стане.А иначе съм хлапе на 78 год.

Да си жив и здрав още толкова. Весело посрещане на новогодишните празници, а флашката я хвърли от терасата и ще кандисаш!  ❤️ 

И след 2 дни имаш рожден ден. Да не забравиш да почерпиш за "хлапето"

49d43b786a22a53a45ca9a1453c4313a.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, Kolev72 написа:

Така ще е, докато изчезнем от този свят. Пък и ако сме живи за да можем да им прочетем фантазиите, които творят всеки ден, пак ще е добре. Затова направих това предложение - питащият по вече да говори, а отговарящите  да внимават, какво им разказва. Все пак не са малко 4 години борба с една флашка за 5 лева.

Ама как ще дойда с лопатата. Знаеш ли какво изчезване ще ти дам аз бате Стефо! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, Аралампи написа:

И без това сгреших, стига сте ме били...

Нищо лично, казах по-скоро информатовно.

Честито Рождество! Много здраве на всички!  Нека да бъдем по-смирени и всеки да помага с каквото може, а не да обяснява как другите нищо не знаят. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, profan4o написа:

Нищо лично, казах по-скоро информатовно.

Честито Рождество! Много здраве на всички!  Нека да бъдем по-смирени и всеки да помага с каквото може, а не да обяснява как другите нищо не знаят. 

И беше информативно, благодаря! Отдавна не съм се занимавал с SD-карти, освен да сложа некоя "микро-" в андроид-телефон.

Айде, весели празници!

Неска да не пияте-едете много: само 100 гр. ракийка за аперитив, некоа трушийка, една голяма или две малки пържоли с варени картофи и праз, бутилка-две ч. вино на всеки – и толкоз! Беки празникът е верски, духовен, църковен.

А усирването пазим за Нова година!

Мчи тъй, я...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, Емил Костов написа:

Ама как ще дойда с лопатата. Знаеш ли какво изчезване ще ти дам аз бате Стефо! :)

Аз пък ще се радвам че си дошъл (с лопата или без нея) и ще седнем да се почерпим за Новата година. Да ти пратя ли такси?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Kolev72 написа:

Аз пък ще се радвам че си дошъл (с лопата или без нея) и ще седнем да се почерпим за Новата година. Да ти пратя ли такси?

Той ше дое "с лопатата" да яде и, главно, пие, предполагам?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Аралампи написа:

Той ше дое "с лопатата" да яде и, главно, пие, предполагам?

Е според теб ако ме поканиш или ти дойда на гости мантри ли ще пея ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...

InitDisk – форматира проблемни USB флашки

https://www.grc.com/initdisk.htm

https://technews.bg/article-142706.html

" ... 

Форматирането на USB устройство може да се извърши лесно в Windows, но въпреки това има специални приложения, които поправят възникнали проблеми и правят USB флашката напълно функционална, дори ако се смята, че е повредена.

Такъв инструмент е InitDisk – лесно за използване приложение, което извлича информация за свързаните към компютъра USB устройства и ви позволява да направите нов FAT формат на флашката.

InitDisk се нуждае от административни привилегии, за да работи, и ако не сте го стартирали с такива права, ще видите съобщение на екрана. Приложението не изисква инсталация, което го прави доста удобно за използване на различни компютри.

Този инструмент не предлага графичен потребителски интерфейс (GUI). Всъщност InitDisk работи в прозорец, подобен на конзола, който съдържа всички инструкции, от които се нуждаете, за да изпълните задачата.

Веднъж стартиран, InitDisk ви подканва да свържете целевото USB устройство, което искате да изтриете и преформатирате. Ако USB флашката вече е свързана към компютъра, трябва да я извадите и да изчакате Windows да потвърди премахването ѝ, след което да я свържете отново.

InitDisk показва списък с характеристики на свързаното устройство. Това ще ви помогне да се уверите, че устройството, което предстои да форматирате, е правилното, за да избегнете случайна загуба на данни. Можете да видите размера на устройството (поддържат се максимум 2,2 TB), доставчика, номера на ревизия, подробности, свързани с обема и т.н.

Ако устройството е правилното, тогава с команда „NUKE” ще започне процесът на форматиране. За да осигури максимална съвместимост, приложението използва MBR и (12/16/32) дял. Препоръчително е да създадете резервно копие на съдържанието, преди да форматирате.

В заключение, InitDisk е опростен инструмент за форматиране на USB диск, който ви позволява да изтриете всички данни и да се уверите, че устройството е в първоначалното си състояние. Докато стандартен графичен интерфейс вероятно ще направи тази програма по-привлекателна, ясните инструкции в прозореца на конзолата компенсират липсата на GUI. "

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...