Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

въпрос за нов лаптоп

Milkydead

Препоръчан отговор

взех това леново https://www.pic.bg/laptop-lenovo-ideapad-3-15alc6-82ku004nbm-207466 обаче изписва следното на системата
Installed Ram : 8.00 GB (5.86 GB usable) има ли начин и останалата рам да бъде използвана или съм се минал , консултанта в магазина не ми каза абсолютно нищо по този въпрос.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Milkydead написа:

взех това леново https://www.pic.bg/laptop-lenovo-ideapad-3-15alc6-82ku004nbm-207466 обаче изписва следното на системата
Installed Ram : 8.00 GB (5.86 GB usable) има ли начин и останалата рам да бъде използвана или съм се минал , консултанта в магазина не ми каза абсолютно нищо по този въпрос.

Я провери дали  не е 8 гигабайта и какво точно ти пише?  Наблегни на техническите въпроси по вече, отколкото на жените. Там си много слаб, но не го показвай и в тези раздели. Весело прекарване на празниците , ти пожелавам!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Видеото ползва част от паметта, ако това което остава не ти стига трябва да увеличиш рам паметта. Имаш 4 ГБ запоени и ако смениш 4 ГБ на слота с 8 ГБ ще имаш 12 от които като махнеш тези за видеото ще ти останат почти 10 свободни. А ако и това ти се вижда малко може да смениш 4-те с 16 ГБ.

Иначе не знам дали си се минал, лаптопа е боклучав но за тея пари толкова.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, Milkydead написа:

:offtopic_s: Последно вие какво сте, че ту от женски ту от мъжки род питате? Да не сте ТО ? :baby6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

значи пише използваема 5.86 гб заради видеото което изпозлва останалата ? Видеото е вграденото на процесора

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Milkydead написа:

значи пише използваме 5.86 гб заради видеото което ипозлва останалата ? Видеото е вграденото на процесора

Така да разбираш и от жени, еша ти ще няма.  Я си признай и тъй е нова година. Простено ти е. Лаптопа ще ти върши работа но не трябва да коментираш жените и женските въпроси, щото още ще ти намалее паметта! 

С пожелание за весели празници - завърших!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, ined написа:

Видеото ползва част от паметта, ако това което остава не ти стига трябва да увеличиш рам паметта. Имаш 4 ГБ запоени и ако смениш 4 ГБ на слота с 8 ГБ ще имаш 12 от които като махнеш тези за видеото ще ти останат почти 10 свободни. А ако и това ти се вижда малко може да смениш 4-те с 16 ГБ.

Иначе не знам дали си се минал, лаптопа е боклучав но за тея пари толкова.

А защо не - направо още 16 GB RAM - дъното поддържа до 20!

Хубав или боклучав - зависи от употребата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Взел си лаптоп с 4 GB RAM и ползваш от тях 

преди 2 часа, Milkydead написа:

5.86 GB usable

на далавера си отвсякъде, не виждам проблем!

Цитат

AMD Ryzen 3 5300U (4-ядрен) 3.8 GHz
 4 GB DDR4 3200 MHz
 256 GB M.2 NVMe SSD

Какво искаш да ти обясни консултанта, той да не е хардуерен специалист? Работата му е да продава хардуера, не да тества всеки лаптоп, няма кой да му даде!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Milkydead написа:

Installed Ram : 8.00 GB (5.86 GB usable)

преди 29 минути, Raze написа:

Взел си лаптоп с 4 GB RAM и ползваш от тях 

на далавера си отвсякъде, не виждам проблем!

Що се правиш на луд? Поне чети и цитирай всичко.

Виж, че има инсталирани 8 GB. А в офертата има и варианти с 12 и 20 GB.

Screenshot_2022-12-25-23-30-51.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, има, но там и връзката става друга и пише с колко RAM си избрал, цената също се променя. А относно 'проблема' вече е отговорено - има вградено видео, което няма собствена памет и ползва системната според нуждата и евентуално настройка в BIOS, ако е достъпна за промяна.

Все пак става въпрос за бюджетен лаптоп с орязан процесор и базови характеристики.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Модела на лаптопа има интегрирана памет в самото дъно с обем 4GB и вградената графика ползва от нея, в БИОС трябва да има опция с която се определя този обем. Дъното има един слот за добавяне на още рам. В неговият случай е добавна плочка от 4GB.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, Milkydead написа:

Разликата от Рам паметта ти е Hardware Reserved Memory, заделена от ОС за нуждите на хардуера.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...