Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква точно RAM трябва да купя?

Hristo52
Виж решението Разрешен от Joss Bomon,

Препоръчан отговор

Здравейте. Преди всичко Честита Коледа, и на всички здраве, късмет и пари!

На въпроса. Компютърът е  HP Notebook - 15-r256nu. В момента е с 4gb. ram. Синът иска да му сложи 16. Но нито аз нито той знаем точно каква трябва да се купи. Прилагам един доклад на AIDA  ако свърши работа.

Отчет.html

И една снимка която е взета от нета на такъв лаптоп, но тъй като са много разновидности на този модел НP 15 Не знаем точно на какво напрежение и честота да купим. Моля за помощ? 

Ram.jpg.7fecf11b952964903922c899a5fadd5e.jpg

Весели празници!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Втора употреба същата като твоята.

Тук има доста

Сега ще потърся и нова.

Нова не намирам но сигурно има някъде по складовете.

Свойства на модулите памет:
      Име на модула   SK hynix HMT451S6BFR8A-PB
      Сериен номер   0425BF2Ah (717169924)
      Размер на модула   4 GB (1 rank, 8 banks)
      Тип на модула   SO-DIMM
      Тип на паметта   DDR3 SDRAM
      Скорост на паметта   DDR3-1600 (800 MHz)
      Ширина на модула   64 bit
      Напрежение на модула   1.35 V / 1.5 V
      Метод за откриване на грешки   Няма
      Честота на опресняване   Нормален (7.8 us)
      Производеител на платката памет  

SK hynix

А ето и 8GB

Това е от твоя отчет.

Весели празници!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

HP - Compaq Pavilion 15-p256nu | Memory RAM & SSD Upgrades | Crucial.com

Най-сигурно е да се посети сервиз и да се пробва на място с налични там памети, като се тестват. Директна поръчка може да доведе до набутване с несъвместими модули!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам тук - пишат DDR3L SDRAM 1333 MHz.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първия основен въпрос е какво се цели, ясно е, че само 4GB са малко за този лаптоп, но дали 8 или 12 не са достатъчни също, а спестените пати да идат за едно SSD?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Първия основен въпрос е какво се цели, ясно е, че само 4GB са малко за този лаптоп, но дали 8 или 12 не са достатъчни също, а спестените пати да идат за едно SSD?

Да, дъртото и бавно хитачи е основния проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Какво се цели, синът ми знае. Не е въпросът на темата! Той пари си има достатъчно да си купи и нов лаптоп!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

16GB има смисъл да се слагат за по-сериозни и тежки приложения. С които бавният и стар процесор едва ли ще се справи. А за Фейсбук и филмчета и 8 стигат.

Не смятам за удачно да се наливат пари в тази машина. Минало ѝ е времето.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Какво се цели, синът ми знае. Не е въпросът на темата! Той пари си има достатъчно да си купи и нов лаптоп!

С цялото ми уважение, но ако синът ти знаеше всичко така добре - тази тема изобщо нямаше да я има тук.

Ако аз наливах пари в тази машина и исках да взема всичко на което е способна тя - SSD задължително и памет +4 или +8 в зависимост какво ще правя на нея. Да взема 2х8 за да ми остане една излишна 4-ка - не е оправдано финансово и не само.

А тъй като е памет за лаптоп - или вземем online или с лаптопа в магазина - ако тръгне - плащаш, ако не тръгне - следващия.

Като стар лаптоп - остава опцията и за стара памет - 4-ка ще намериш лесно и почти за без пари.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някои от вас в този форум, ще се научите ли някога да давате точни отговори на въпросите? А не какво е полезно, колко струва, струва ли си, за какво се ползва и т.н.?

Въпросът на темата е: Каква точно RAM трябва да купя? А не дали е стара машината, с колко рам ще върви и всичите излишни въпроси! Ако знаете - добре. Ако не знаете - Благодаря и довиждане!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А ти в този форум освен да се дървиш, друго можеш ли?... :angry:  Още във втория пост от темата ти е отговорено. Маркирай го като решение, и отивай да купуваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Rudy M. написа:

А ти в този форум освен да се дървиш, друго можеш ли?... :angry:  Още във втория пост от темата ти е отговорено. Маркирай го като решение, и отивай да купуваш.

Хайде ако обичаш, запази си умните мисли за себе си а? Аман от такива бе! Каквото съм решил за полезно съм отбелязал!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Joss Bomon написа:

Гледаш 15-r255nu, а модела е 15-r256nu

Гледам ... :cantbelieve: - ама не съвсем! На телефона съм объркал 5 и 6!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Hristo52 написа:

Компютърът е  HP Notebook - 15-r256nu.

хубаво е да се слуша когато се пита

CPU Specifications

Total Cores 
2
Total Threads 
4
Processor Base Frequency 
1.70 GHz
Cache 
3 MB Intel® Smart Cache
Bus Speed 
5 GT/s
TDP 
15 W

това нещо  е слабо и 100  гб  рам да се сложи нищо няма да стане а ще се задави и ще му падне батерията 

ако искате 8гб рам се ориентирайте първо към  ъпгрейд на процесор

но не знам колко е изгодно за тия женски пишещи машини наречени нотебук....

преди 2 часа, Hristo52 написа:

Някои от вас в този форум, ще се научите ли някога да давате точни отговори на въпросите?

аз дадох точния отговор

процесора е слабото звено

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С повече RAM машината работи по-добре. Тя съдържа и инструкции за централния процесор. Ама с тая i3-ка не знам какъв смисъл има? Това е процесор излязъл на пазара 2013! 

Какво ще подобри? С каква цел ? Очевидно геймингът не е релевантен, тъй като освен процесора и видеокартата е вградена, и не става. Ще вкара едни пари за 16-ка РАМ и единственото, което ще подобри е табовете в интернет браузъра. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, васил козарев написа:

Тя съдържа и инструкции за централния процесор.

Това е ново за мен, нещо като SSE3, SSSE3, SSE4.1 ....AVX2 ... FMA3 ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Това е ново за мен, нещо като SSE3, SSSE3, SSE4.1 ....AVX2 ... FMA3 ...

Не знам дали съм се изразил правилно ... 

RAM contains multiplexing and demultiplexing circuitry, to connect the data lines to the addressed storage for reading or writing the entry.

При една и съща система повечето РАМ помага и тя работи по-добре ... 

При въпросният лаптоп не виждам смисъл за ъпгрейд на рам-та ... Какво ще прави с нея? Ще отваря повече табове в браузъра ли? Ако е така, това са едни 50 долара на вятъра ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...