Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

sony mhc-rg295 standby

Гост
Виж решението Разрешен от Гост,

Препоръчан отговор

Добър ден и честита нова година на всички .

Имам питане  за сони-то някой ако е имал подобен проблем или съвет какво и става 

Уредбата не е включвана от години беше събрала доста прах та реших днес да я пусна 

включих щепсела ама нито свети нито нищо ,.,.,.,.свалих страничния капак свалих предпазителите -здрави върнах ги по местата им и пак опитах да я пусна

тоя път  се включи свети, релето на изхода се включи ама няма  звук 

пробвах със слушалки като ги вкл се чува ,че изключва релето но и на тях нямаше звук 

реших да почистя лентовите кабели със  спирт пуснах я  пак тоя път се включва и след 5 секунди  се изключва с надпис ежект и после минава на стенд бай после може пак да я включа но пак прави същото ежект и ст бай  

иначе   до последно си работеше

Някакви идеи  или съвети ако може да  дадете 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

със грешката  за ежект ст бай се оправих -намерих решение в ютуб едни палчета  на касетите  правят проблем 

сега пак си се включва ама няма звук и един надпис постоянно ми излиза  ,,ексчейндж,,

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

това е нещо за дисковете смени на радио, но ще ти трябва антена трябва да си има самата уредба, ако не един кабел с 2 чинча и жак 3.5 и пробваш и естествено трябва да смениш на AUX

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Ant1Lamer написа:

това е нещо за дисковете смени на радио, но ще ти трябва антена трябва да си има самата уредба, ако не един кабел с 2 чинча и жак 3.5 и пробваш и естествено трябва да смениш на AUX

изпробвано и на аукс и на фм с оригиналната антена и няма звук интересно като вкл слушалки чувам релето че изкл 

Изхода за слушалки не е ли на предусилвателя

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Ant1Lamer написа:

Явно си иска сервиз 

знам си ама не ми се носеше понеже си е поужулена ,но си заслужава с оригиналното стк-а си е и съм сигурен че работи 

работеща я прибрах к,во се ошашави 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

гледах клипове в Тубата иска си отваряне някой резистор може да е избушил при пускането в тока, както стана при мен преди няколко дена изключвам компа за обслужване на видеокарта пускам го след това и ми изгоряла саундкартата на дъното  и си взех външна

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, alexnell написа:

изпробвано и на аукс и на фм с оригиналната антена и няма звук интересно като вкл слушалки чувам релето че изкл

Извади всички лентови кабели и конектори ,почисти от прах и ги свържи в правилния ред за тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, alexnell написа:

знам си ама не ми се носеше понеже си е поужулена ,но си заслужава с оригиналното стк-а си е и съм сигурен че работи 

работеща я прибрах к,во се ошашави 

На предния панел където се намират smd бутоните ,свали панела и платката ,почисти бутоните внимателно, случава се при повреден smd бутон да обърква освен своите функции и други също. Поврежда се най често използваните бутони като power например.

С пробна слушалка провери за аудио звук от изхода на ic102, ако има такъв се проследява до елемента при който се загубва звука.

Screenshot_2023-01-03-21-01-17-390.jpeg

Service manual

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, AAUUXX написа:

На предния панел където се намират smd бутоните ,свали панела и платката ,почисти бутоните внимателно, случава се при повреден smd бутон да обърква освен своите функции и други също. Поврежда се най често използваните бутони като power например.

С пробна слушалка провери за аудио звук от изхода на ic102, ако имата къв се проследява до елемента при който се загубва звука.

Screenshot_2023-01-03-21-01-17-390.jpeg

вече говорих с един приятел за  утре     .,.,.,.,.,. ще пиша за некой като мене дет си мисли че има резерва музика ама нема 

каза ми че горят некви съпротивления покрай стк-то добре де а на слушалки защо нема никой те не са ли на предусилвателя 

утре ще пиша .,.,., лека вечер 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, alexnell написа:

добре де а на слушалки защо нема никой те не са ли на предусилвателя 

утре ще пиша .,.,., лека вечер 

Не е от предусилвателя изхода за слушалки ,или с маломощен слушалков НЧУ се използва или намаляват мощността на изхода към слушалките с резистори от основния НЧУ - не съм гледал по схема как е в случая.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
преди 1 минута, AAUUXX написа:

Не е от предусилвателя изхода за слушалки ,или с маломощен слушалков НЧУ се използва или намаляват мощността на изхода към слушалките с резистори от основния НЧУ - не съм гледал по схема как е в случая.

утре  развръзката и ти ми казваш същото като моя фр .,.,.,.,.сигурно верно са го взели звука от крайното стъпало

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 3.01.2023 г. в 21:19, alexnell написа:

утре  развръзката и ти ми казваш същото като моя фр .,.,.,.,.сигурно верно са го взели звука от крайното стъпало

някакъв малък сътвер беше изгорел с 10 или 12  крачета 

интересно как ще я остава работеща и после .,.,.,.

нема значение ,важното е че я оправихме мерси AAUUXX позна донякъде

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...