Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Махане на радиатори на Топлофикация София - как

Гост
Виж решението Разрешен от plmen88,

Препоръчан отговор

Търсих подобна тема, но не намерих.

Взех страхотен климатик Mitsubishi msz-ap25vgk. Трепач, харчи малко, работи тихо, има А+++ клас и тн. Има много екстри за програмиране, дори през интернет.

Не съм пускал радиаторите на парното изобщо, а и времето беше топло и нямаше нужда, но ... за м. декември ми пристигна сметка почти 200кинта за парно! Само за декември!

Въпрос - как да сваля радиаторите и след това какво да направя, че гадовете от Топлофикация да не ми вземат повече пари ... или да ми вземат съвсем малко?

10х

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, dimy написа:

Търсих подобна тема, но не намерих.

Взех страхотен климатик Mitsubishi msz-ap25vgk. Трепач, харчи малко, работи тихо, има А+++ клас и тн. Има много екстри за програмиране, дори през интернет.

Не съм пускал радиаторите на парното изобщо, а и времето беше топло и нямаше нужда, но ... за м. декември ми пристигна сметка почти 200кинта за парно! Само за декември!

Въпрос - как да сваля радиаторите и след това какво да направя, че гадовете от Топлофикация да не ми вземат повече пари ... или да ми вземат съвсем малко?

10х

Амо махаш ги. Но това не значи, че няма да плащаш. Какво да направиш ли? Просто е - сменяш панелката с нормална къща

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Амо махаш ги. Но това не значи, че няма да плащаш. Какво да направиш ли? Просто е - сменяш панелката с нормална къща

Ще ги откача - това е ясно. Напролет.

Какво се прави след това?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, dimy написа:

... за м. декември ми пристигна сметка почти 200кинта за парно! Само за декември!

За този месец се изпраща прогнозна сума- явно  предишната зима е имало такова СРЕДНО МЕСЕЧНО потребление.  Сред края на сезона ще има изравнителна сметка.

преди 1 час, dimy написа:

Свалянето няма да промени нищо.

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Как разбра,  че е панелка?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, jhoro написа:

За този месец се изпраща прогнозна сума- явно  предишната зима е имало такова СРЕДНО МЕСЕЧНО потребление.  Сред края на сезона ще има изравнителна сметка.

Свалянето няма да промени нищо.

Панелка е.

Защо да не промени - нищо?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това упражнение го правих преди доста години. Тогава трябваше да изчакам края на отоплителния сезон, за да се откача официално от топлинния счетоводител. Но! въпреки това си плащаш такса "сградна инсталация".

Пак казвам, че беше преди доста години. Сега може и да са променили нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, parmobil написа:

Това упражнение го правих преди доста години. Тогава трябваше да изчакам края на отоплителния сезон, за да се откача официално от топлинния счетоводител. Но! въпреки това си плащаш такса "сградна инсталация".

Пак казвам, че беше преди доста години. Сега може и да са променили нещо.

Как се откачи официално от топлинния счетоводител?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

Аз ги махнах в Младост. Звъннах в Топлофикация или Техем (вече не си спомням). Обяснях за какво става въпрос. Те ми казаха да отида в ИзиПей да заплатя 20 или 25 лв. май беше към еди каква си сметка и ще ми пратят дата и телефонен номер на Вайбър, на която ще дойдат да заверят документално, че радиаторите съм ги махнал. Те не ги махат, ние си ги махаме поне до колкото си спомням. Дойдоха, завериха ги (което отне по-малко от минута) и готово. Сега в Младост плащам само за тръбите за парното, които минават през апартамента около 70 лв. на година. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами и аз се бях разбеснял от нелепи сметки. И исках да се случи на момента спирането, но в моя случай Техем ме охладиха, че трябва да изчакам да свърши отоплителния сезон, да подам молба и чак тогава ще ме отпишат - свалят топломери, пломбират щрангове, аншлуси където има радиатори и лири. Но пак повтарям, въпреки това си плащаш такса "сградна инсталация", защото щранговете минават през вас и отдават топлина. Трябва да се откажете целия вход от парно, за да отпадне тази такса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е нужно нищо да махаш. Подаваш си заявление в топлофикация, че няма да ползваш парно и това е. Ще плащаш някакви малки суми от дяловото разпределение. Пролетта след като засекат топломерите ще изравнят сметката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз мислех да го направя така. Но понеже изобщо не им вярвам затова реших да махна всичко тяхно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, dimy написа:

Защо да не промени - нищо?

Защото ...

преди 3 минути, baitexpo написа:

Пролетта - след като засекат топломерите - ще изравнят сметката.

В момента никой не се интересува- имаш ли радиатори ипи не.

току-що, plmen88 написа:

И аз мислех да го направя така. Но понеже изобщо не им вярвам затова реших да махна всичко тяхно.

И вертикалните щпангове ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, jhoro написа:

И тях😆

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, dimy написа:

Ще ги откача - това е ясно. Напролет.

Какво се прави след това?

Преди години откачих 2 радиатора понеже ни излъгаха да сменяваме топломери с дистанционни и уж  за целия вход обаче някои врътнаха ключовете и не пуснаха да ги сменят

а на мен не ми се даваха   толкова пари и дадох само 60 лв за два топломера

и топлинния счетоводител пише че са свалени

обаче за софия май трябва да уведомяваш  домоуправителя и топлофикация иначе имало някаква глоба.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Домоуправителя не съм го уведомявал. Топлофикация да.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кат' са откачиш обади се да кажеш как, че да осведомя тате да се откча и и той.

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, baitexpo написа:

Не е нужно нищо да махаш. Подаваш си заявление в топлофикация, че няма да ползваш парно и това е. Ще плащаш някакви малки суми от дяловото разпределение. Пролетта след като засекат топломерите ще изравнят сметката.

Ц, не става. Климатика отоплява стаята, грее и топломерите! И те отчитат увеличаване на температурата. Може да не е много, но хич не е нула!

Ще ги махам. Напролет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, dimy написа:

Ц, не става. Климатика отоплява стаята, грее и топломерите! И те отчитат увеличаване на температурата. Може да не е много, но хич не е нула!

Ще ги махам. Напролет.

Е колко па ще ги сгрее, ти 50 градуса ли ще правиш в стаята? Топломерите едва ли реагират на температури до 40 градуса в помещението, иначе биха отчитали и лятото.

Лесно можеш да го провериш, запиши показанията и виж след няколко дни дали са същите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не махаш сам!

1. Защото вътре тече вода!

2. Топломерите закачени на тях струват пари и се отчитат показанията им.

Не всички апартаменти са с вертикални щрангове по стаите. Когато тези щрангове почнат да протичат, трябва целият блок да премине на хоризонтални връзки с външен измервателен уред.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, JKirilov написа:

Нищо не махаш сам!

1. Защото вътре тече вода!

2. Топломерите закачени на тях струват пари и се отчитат показанията им.

Не всички апартаменти са с вертикални щрангове по стаите. Когато тези щрангове почнат да протичат, трябва целият блок да премине на хоризонтални връзки с външен измервателен уред.

Е, ясно де - ще ги сваля в края на сезона! След като се източи инсталацията.

Не сега.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, jhoro написа:

Защото ...

В момента никой не се интересува- имаш ли радиатори ипи не.

преди 13 часа, plmen88 написа:

И тях😆

преди 6 часа, dimy написа:

Е, ясно де - ще ги сваля в края на сезона! След като се източи инсталацията.

Не сега.

Не може - нито сега, нито извън сезона. Сградната инсталация  е към общите части - не е само ваша.

Все едно да събориш стълбите към горните етажи, за да си разшириш апартамента. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, jhoro написа:

Не може - нито сега, нито извън сезона. Сградната инсталация  е към общите части - не е само ваша.

Все едно да събориш стълбите към горните етажи, за да си разшириш апартамента. 

Жоро, извинявай ама това са глупости! Оня пич по-горе как е махнал телата, а?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, jhoro написа:

Пълни глупости! Ела в Младост да ти покажа как ги няма и аз съм си ги свалил сам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Маркирах отговора на @Plamen88. Ще сваля радиаторите пролетта, ще извикам домоуправителя да види и ще звънна на топлинния счетоводител.

Заключвайте.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...