Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Използване на екрана на лаптоп като допълнителен монитор

Препоръчан отговор

Здравейте,

Моля за съдействие как да постъпя в следната ситуация:

1. От време на време ми се налага да разцъквам хоум офис със служебния лаптоп HP, който разбира се има HDMI изход.
2. Разполагам и с личен лаптоп Acer TravelMate P278-MG, който също има HDMI изход и USB 3.0 портове.
3. Разполагам с вече поостарял монитор Dell, който има само DVI и VGA входове.

Схемата, която ми се иска да направя е да "Extend"-на екрана на HP лаптопа, така че да използвам екраните на Acer-a и Dell-а като допълнителни визуализиращи устройства. С други думи да имам 3 екрана, на които да мога да отворя паралелно 3 различни неща.

Едно уточнение - вече пробвах подобна връзка през домашния Wi-Fi. HP-то предаваше успешно на Acer-a чрез Wireless Dispaly Adapter feature който e наличен в Windows 10. В настройките на Acer-a активирах Projecting to this PC и всичко тръгна. Обаче за съжаление се получава ''мазане'', когато започна да местя файлове на екрана на Acer-a. Дори ако не местя файловете (т.е. статични са) от време на време пак се наблюдават смущения в качеството на образа. Погледнах в настройките на 2-рия монитор (екрана на Acer-a), и виждам че работи на 30fps...очаквах да бачка на 60fps... Предполагам причината за това е, че връзката е Wireless, а не чрез кабел(и)? Dell монитора нямаше как да го вкарам като трети екран конкретно в тази ситуация, или поне не знам за такъв начин.

Молбата ми е, да споделите ако имате предложения как да създам добра, гладка връзка между трите устройства.
Не знам дали съм в правилната посока, но дали една такава HDMI Video Capture Card би помогнало да направи Extend на екрана на HP-то и така да го предам на другите 2 екрана?

Предварително благодаря на отзовалите се!
Всичко най-добро!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дела го вързваш с кабел HDMI-DVI и ако искаш да работиш, а не да решаваш проблеми забравяш за стрийма на Ейсъра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Acer TravelMate P278-MG си е пълноценна система и като такава може да си работи самостоятелно, просто може да я командваш през някакво VNC. Не се сещам какво точно може да правиш на тви екрана едновременно, но ти знаеш и можеш да измислиш кое би било удачно да се върти на отделния лаптоп - някакво видео, документ със стойности, някаква графика на стоковата борса или ... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря и на двамата за бързите отговори!

E надявах се, че технологиите са измислили генерално решение за това как в дадена ситуация лаптопа да почне да ти служи единствено и само като най-обикновен монитор.

Явно ще трябва да се задоволя с това което предлага @ined , тъй-като изглежда този Acer се явява проблемен елемент... живи и здрави пак ще има оправия.

@plamen_petrov_80 извинявай, но явно не съм наясно с пълната функционалност на VNC и затова ще те попитам:

искаш да кажеш, че VNC-то (да кажем TeamViewer) би ми позволило:
1. някакъв отворен файл на HP-то (Ексел примерно) да бъде предаден на Acer-a
2. аз като потребител работя с този файл на Acer-a
3. когато свърша работа с файла, го "връщам" обратно на HP-то и го запазвам на него

VNC-то в моите представи е начин да имаш дистанционен достъп до дадено PC + закачените към това PC устройства като принтери, камери и т.н. . Та нищо чудно да съм пропуснал разни други неща като предаване на файлове от едната машина на другата. :Д .

Благодаря отново!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Примерно - TightVNC Viewer - свързваш се с отдалечената машина поемаш контрола върху мишката и клавиатурата, също така виждаш ектана при теб (където качеството може да не е перфектно също), да може през програмата да хвърлиш даден файл на отдалечената машина и да го изпълниш на нея - със софтуера с който имаш наличен там. Аз лично бих го ползвал този метод ако трябва там да върви видео урок, графика или нещо статично. Удобно е ако трябва да заредиш сайт - вземаш адреса от твоята машина и с copy-paste го слагаш на отдалечената машина - иначе трябва да го пишеш на ръка. Реално ако лаптопа е до теб - нямаш нужда от програмата - а за прехвърляне на файл има и други начини.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лаптопа няма видео вход. Единствения вариант е да пробваш с някой video capture устройство, както и сам си предположил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, Raze написа:

Лаптопа няма видео вход. Единствения вариант е да пробваш с някой video capture устройство, както и сам си предположил.

Би ли обяснил кое с кое трябва да свържи за да се получи с посоченото устройство?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Raze написа:

Няма физически вход! ;)
Вместо екстра хардуер - може да ползва някое приложение за споделяне на екрана.  :biggrin:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, jhoro написа:

Няма физически вход! ;)
Вместо екстра хардуер - може да ползва някое приложение за споделяне на екрана.  :biggrin:

Това вече е пробвано и не е добър резултата. Защо мислиш, че с приложение ще има разлика?

преди 16 часа, BorisGeorgiev написа:

Едно уточнение - вече пробвах подобна връзка през домашния Wi-Fi. HP-то предаваше успешно на Acer-a чрез Wireless Dispaly Adapter feature който e наличен в Windows 10. В настройките на Acer-a активирах Projecting to this PC и всичко тръгна. Обаче за съжаление се получава ''мазане'', когато започна да местя файлове на екрана на Acer-a. Дори ако не местя файловете (т.е. статични са) от време на време пак се наблюдават смущения в качеството на образа. Погледнах в настройките на 2-рия монитор (екрана на Acer-a), и виждам че работи на 30fps...очаквах да бачка на 60fps... Предполагам причината за това е, че връзката е Wireless, а не чрез кабел(и)? Dell монитора нямаше как да го вкарам като трети екран конкретно в тази ситуация, или поне не знам за такъв начин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 часа, plamen_petrov_80 написа:

Би ли обяснил кое с кое трябва да свържи за да се получи с посоченото устройство?

Ако правилно разбирам, схемата с video capture картата е следната:

1. В HDMI Input port-a на capture картата влиза кабел, който разбира се идва от HDMI output port-a на лаптопа с който искам да работя (служебния HP Elitebook)
2. От HDMI Output port-a на capture картата излиза кабел, който чрез HDMI -> DVI адаптер мога да свържа с Dell монитора ми.
3. От USB порта на capture картата излиза кабел, който влиза в USB порта на Acer лаптопа. Отделно май на Acer-a трябва да има софтуер (OBS студио или др.) който да засече сигнала от capture картата и така дефакто да стане визуализацията.

Въпроса е дано екрана на HP-то да се extend-не на другите 2 екрана. Май остава да се провери като купя такава карта.

Благодаря на всички за мненията и помощта!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, BorisGeorgiev написа:

1. В HDMI Input port-a на capture картата влиза кабел, който разбира се идва от HDMI output port-a на лаптопа с който искам да работя (служебния HP Elitebook)
2. От HDMI Output port-a на capture картата излиза кабел, който чрез HDMI -> DVI адаптер мога да свържа с Dell монитора ми.
3. От USB порта на capture картата излиза кабел, който влиза в USB порта на Acer лаптопа. Отделно май на Acer-a трябва да има софтуер (OBS студио или др.) който да засече сигнала от capture картата и така дефакто да стане визуализацията.

Аз все още не съм убеден, че така ще получиш 3 различни екрана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...