Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за избор на смартфон

Featured Replies

Здравейте,

Моля за съвет за избор на смартфон с бюджет до около 700 лв. Телефонът няма да се ползва за игри, основно сърфиране в интернет, социални мрежи, навигация. Би било плюс, ако прави прилични снимки, но не ми е приоритет.

Като цяло съм се насочил към китайски марки Xiaomi, Poco, Oneplus и тн., но понеже от години не следя пазара на смартфони не съм в течение и с изненада открих колко много нови марки и модели има. Бих се радвал, ако ме ориентирате. 

Realme GT2 e доста добър в тоя ценови диапазон, стабилна ОС, като пир OnePlus, те са към една корпорация BBK заедно с Oppo и Vivo. Като дизайн също ми се вижда доста стилен телефн. 

• 5 седмици по-късно...

Ще се радвам на още предложения Тук за да не отварям подобна тема,цената и характеристиките са като по-горе.

По скоро държа на гаранцията и издръжливостта на батерията!БЛ!

на 14.01.2023 г. в 18:54, bss2222 написа:

Ксайоми 11Т про

kyde

преди 20 часа, Niko Aleksandrov написа:

Ще се радвам на още предложения Тук за да не отварям подобна тема,цената и характеристиките са като по-горе.

По скоро държа на гаранцията и издръжливостта на батерията!БЛ!

За издържливост на батерията Realme9 (да не се бърка с Realme9 5G, или Realme 9i) трудно някой ще го бие. При мен след 9.36ч  играене на леки игрички, вечерта се прибрах от работа с 40% батерия.

Плюсове:

+ батерия - една от най-издържливите въобще  https://www.gsmarena.com/battery-test.php3?idPhone=11465#show

+ не е някой незнаен бранд. Получава най редовно ъпдейти и корекции на сигурността

+ идва със зарядно и силиконов гръб в комплекта, а не като някои други марки, които спестяват от едното или дори и двете неща

Минуси:

- няма 5G 

- процесорът е направен за да е евтин и икономичен от към консумация на ток и по-тежки игри сигурно ще му се опрат

- поради горната причина няма и 4К видеозаснемане

- камерата не е best of the best, но все пак се справя прилично колкото да качиш снимка у фейсо или да снимаш домашният любимец 

По отношение на ровене в нета - аз съм с 8GB RAM и абсолютно никакви проблеми не съм имал (за 6GB версия нямам наблюдение). Вече трети месец от както го ползвам и няма никакви лагове или забивания.

Ако се спреш на него - питай ако имаш други въпроси.

Инaче аз кaто го купувах се бях загледал и по Samsung a53/ Samsung A52s, които би трябвало да са по-добре от към камера или процесор, но техните батерии (въпреки че са добри), отстъпват на батерията на Realme-то, а за мен тя е най-важна и за това ги пропуснах.

• 2 години по-късно...

Относно за избор на нов Смартфон да  подновя темата?За всичките тези х/ки по горе изброени е ясно  че  трябва да се имат предвид- памет ,издръжливост на батерията, по голяма RAM - различните марки различни варианти! Но все пак, дали не трябва да знаем  х/ки като размерите?

-Напр. телефони ,които са  с по малки размери / като дебелина  и дължина/  Както и  не по-маловажно теглото /напр.под 190г/

Ако  сещате за такива марки  / може и средно бюджетни  4g телефони/  споделете?

преди 2 часа, Niko Aleksandrov написа:

Относно за избор на нов Смартфон да  подновя темата?За всичките тези х/ки по горе изброени е ясно  че  трябва да се имат предвид- памет ,издръжливост на батерията, по голяма RAM - различните марки различни варианти! Но все пак, дали не трябва да знаем  х/ки като размерите?

-Напр. телефони ,които са  с по малки размери / като дебелина  и дължина/  Както и  не по-маловажно теглото /напр.под 190г/

Ако  сещате за такива марки  / може и средно бюджетни  4g телефони/  споделете?

Ми тук въведи характеристиките, които те устройват и после ни покажи няколко от апаратите, които са ти излезнали за да обсъдим плюсове и минуси:

https://www.gsmarena.com/search.php3?

на 8.06.2025 г. в 20:17, ivottoshev написа:

Ми тук въведи характеристиките, които те устройват и после ни покажи няколко от апаратите, които са ти излезнали за да обсъдим плюсове и минуси:

https://www.gsmarena.com/search.php3?

Аз, ако знам характеристиките, няма да задам въпроса? Все пак опита и  ползването на търсения модел е по-удачно от  сухите  спецификации.

преди 2 минути, Niko Aleksandrov написа:

Аз, ако знам характеристиките, няма да задам въпроса? Все пак опита и  ползването на търсения модел е по-удачно от  сухите  спецификации.

Ми ние не знаем какво разбираш под "телефони ,които са с по малки размери / като дебелина  и дължина/"  

За мен "малък" е дори телефон, който е около 160мм (сегашният ми е 165мм), но за някой може "малки" да са телефони като Samsung Galaxy S25 и Apple iPhone 16, които са с дължина под 150мм, а въпросните 160мм, които за мен са малки, на него да са му добре.

За това казах да зададеш параметри от колко до колко мм искаш да е височината и ширината и да покажеш тук кои модели са ти излезли като резултати.

• 3 седмици по-късно...

Ето напр.: след 22г. нов от наши дистрибутори/магазин/ Под 180г тегло , размери пример 160/75/7,5   ОС Андроид 13,14 15,nano Sim

Процесор 8 ядрен, слот за karta SD, предна камера от 50MP  нагоре,Селфи от 8MP,4/6 RAM , stereo говорители и USB  :0

Батерия от 5000 mA/h  Цена от  350лв- 500лв /без Самсунг/ Бл! :)

...човек както сам се прецака-никой друг не може така да го прецака...

...телефон не по-стар от 6 месеца модел,максимум година...

...щото рахат ще си патите с батерията...

...3 годишен телефон няма да взема даже и подарък да ми го дават...

...обеца на ухото от личен опит-lenovo p2...нов, но 2 години след пускането му на пазара...

...с мъки изкара 1 година завалийката...

...състояние в момента-аларма...естествено с изключен wi-fi,щото няма да изкарва и 2 дена...

преди 6 часа, Niko Aleksandrov написа:

Ето напр.: след 22г. нов от наши дистрибутори/магазин/ Под 180г тегло , размери пример 160/75/7,5   ОС Андроид 13,14 15,nano Sim

Процесор 8 ядрен, слот за karta SD, предна камера от 50MP  нагоре,Селфи от 8MP,4/6 RAM , stereo говорители и USB  :0

Батерия от 5000 mA/h  Цена от  350лв- 500лв /без Самсунг/ Бл! :)

Това отговаря на изискванията ти:

MOTOROLA G85 5G - 425лв 

Тези двата са малко по дебели. Отиваш да ги видиш на живо и ако не те притеснява че са 8мм, а не 7,5, взимаш вторият от двата, ако решиш че не ти се дават 60лв отгоре, взимаш първият

XIAOMI REDMI NOTE 14S - 430лв

XIAOMI REDMI NOTE 14 PRO - 490лв

Ето ти сравнение на трите модела:

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13144&idPhone2=13730&idPhone3=13614

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Това отговаря на изискванията ти:

MOTOROLA G85 5G - 425лв 

Тези двата са малко по дебели. Отиваш да ги видиш на живо и ако не те притеснява че са 8мм, а не 7,5, взимаш вторият от двата, ако решиш че не ти се дават 60лв отгоре, взимаш първият

XIAOMI REDMI NOTE 14S - 430лв

XIAOMI REDMI NOTE 14 PRO - 490лв

Ето ти сравнение на трите модела:

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13144&idPhone2=13730&idPhone3=13614

Бл!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.