Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флашка панацея.

dioib

Препоръчан отговор

преди 3 минути, dioib написа:

Цъ!!! С много труд!!! ;) 

п.п. Попитах елементарното: Какви инструменти да има във флашката.  Другото го знам, че ми е утопия ... ;) 

Ще продължа в твоя стил - кирка, лопата, като основни ! Инак мистрия, баданарка, вария и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, овню написа:

Това решава проблема на половина ... т.е. проблал ли си го върху "умен" телефон или телевизор?? 

преди 6 минути, Beemo написа:

Как ще инсталираш .exe, на ext4... Примерно.

Не говоря да инсталирам нещо ... хм ... ,А, да тръгне отново ОС без значение как потребителя е "накакъл" същата.  Разбирай, че на машината има и други ОС ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, dioib написа:

Това решава проблема на половина ... т.е. проблал ли си го върху "умен" телефон или телевизор?? 

аве аз чак толкуз умен не съм
тези неща си искат ИИ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, dioib написа:

Не говоря да инсталирам нещо ... хм ... ,А, да тръгне отново ОС без значение как потребителя е "накакъл" същата.  Разбирай, че на машината има и други ОС ... 

Е, помисли... Как да тръгне? Като грябва да се поправи - правилно. Как да стартираш програма, предназначена за друга ОС? В същото време - имаш хОС.

пп Сигурен съм, че не си първият, който я търси - тази панацея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Beemo написа:

Е, помисли... Как да тръгне? Като грябва да се поправи - правилно. Как да стартираш програма, предназначена за друга ОС? В същото време - имаш хОС.

пп Сигурен съм, че не си първият, който я търси - тази панацея.

и става мамата сийбало ако е с пренаписан биос от експерта грухчо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, овню написа:

... пренаписан биос ...

Ти поне компилирал ли си такъв или и ти като ... хм ... си го преписвал??? 

преди 27 минути, Beemo написа:

Как да стартираш програма, предназначена за друга ОС?

С емулатор ... 

п.п. Да споменавам ли, че при някаква си ОС това е възможно?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, dioib написа:

Ти поне компилирал ли си такъв или и ти като ... хм ... си го преписвал??? 

виж какво
няма как да направиш флашка да зарежда при несъвместими стандарти на зареждане, дето му викат лоадери
и ти като грухи се опитваш да направиш нещо, ама дали ще го постигнеш е друг въпрос

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, овню написа:

грухи се опитваш

Се опитва при BIOS ... :) 

Моята утопия е по-малка. ;) Или и ти мислиш като ... хм ... че по-важен е BIOS-а??? :) 

преди 7 минути, Beemo написа:

И това, не си премислил...

Напротив, вече съм го направил .... т.е. с моя машина, а не с чужда ... 

п.п. Проблема е, че трябва ръчно да правя нещата, т.е. с вид "скрипт" ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dioib написа:

От известно време мисля да си направя такава утопия. 

Какви инструменти и прочие да сложа в нея, така че независимо от ОС и хардуера, то да мога да "лекувам" машините, но не от вируси (май по-добре и от тях ...)?  

"Независимо" от ОС? Не знам как ще стане с една флашка. А и най-малкото - трябва да уточниш - за кои ОС, нали??? И освен това трябва да уточниш - какво ще лекуваш???

Понеже по-голямата част от потребителите са на Windows - там е ясно - Ventoy със Hirens и може би и - Sergei STrelec.

За Линукс не знам дали има такива сборки ... а пък за другите ОС-ове - хептен не знам.

Но ако има - за всяка ОС ще трябва да си направиш флашка. И - веднага да почнеш тренировките, а не да ги хвърлиш в чекмеджето, щото ще е язък за барута. Драсни 1 ред какво си направил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Стоимен написа:

...какво ще лекуваш???

Познаването на машините, т.е. машини развалени от потребителите си. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, dioib написа:

Или и ти мислиш като ... хм ... че по-важен е BIOS-а??? :) 

биоса е само един стандарт на зареждане от многото
само ефито поддържа стандарта биос на зареждане
другите стандарти на зареждане са несъвместими по простата причина че:
При нулиране на процесора чете адрес 0 където е инструкцията за безусловен преход към програмата за зареждане, която адресира  и чете устройствата само по начин зададен от програмата
При различните стандарти, тази програма разпределя адресното пространство по различен начин
Искам да кажа, че няма единен стандарт на зареждане за всички електронни устройства

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Beemo написа:

Ти задмина грухи...

Е, нормално е ... :) Я съм хищник, а не ... свиня ... :) Нея я имам ... на обед ... :) 

А, явно ти си ъфсъ. :) 

преди 1 минута, овню написа:

биоса е само един стандарт на зареждане от многото

В BIOS-а няма стандарт, а такъв който се съобразява с наличните стандарти. ;)

Има и такива, т.е. които разчитат на ... хмм.. на собствен Фърмуер. ;)  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, dioib написа:

Е, нормално е ... :) Я съм хищник, а не ... свиня ... :) Нея я имам ... на обед ... :) 

А, явно ти си ъфсъ. :) 

Щом ще се обиждаме...

А бе малоумник, кога ще разбереш - трябва ти универсална среда. Ако я измислиш, ще станеш по - богат и от батко Бил. Но, ти си дете на комунизма и не искаш да вденеш. Ще вкараш вграден емулатор, в лайф система? Ти хептен откачи... 

Барай си бейсика и не се занимавай с неща, непривични за възрастта ти.

Мислиш и струваш, от 20 до 40 годишен. После изветряваш. 

А ти - си овехтял като старият завет. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, овню написа:

баш
ами нали е ИИ-изкуствен интелект, та може и да го измисли
:biggrin:

Цъ, не ще го измисля, а ще видя какво вие мислите. ;) -> Т.е. до колко човек може да е по-добър от ИИ ... :) 

преди 2 минути, Beemo написа:

универсална сред

Универсална среда съм създал. Говорим за среди които не са ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Beemo написа:

трябва ти универсална среда

ще я измисли той и целия свят ще го приеме за единен стандарт
само се чудя как ще се казва
:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, dioib написа:

Универсална среда съм създал. Говорим за среди които не са ...

Как си я създал, пък има които не са???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

пп Да не е - черешовка, под черешата, с мезе - череши?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тука отговора е еднозначен, в стил Емо, не става, щом е развалено в боклука и ново, вадиш евангелието, опяваш хардуера, софтуера, прекадяваш и толкоз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес е събота и си в рамките на графика. Лошото е, че отдавна си минал разрешените 5 чаши ракийка...без мезе!

Важното тук в последните години да има сеир. Човек като остарява, наистина и...оглупява. При някои това е силно забележимо!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, dioib написа:

Познаването на машините, т.е. машини развалени от потребителите си. 

Аз искам да поправя на майка ми машината, но не става. С каква флашка да я леча ... машината се казва Singer - крачна, почупи до сега всички флашки дето сложих !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...