Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дъното не разпознава процесора.

Препоръчан отговор

Дъно Asrock H310CM-DVS с версия на биос P4.20.

Процесор i3 6100.

Завъртват вентилаторите за секунда и до там. Само с дъно и процесор не издава звуци. Потърсих с много мъки през телефона и не открих този биос да поддържа процесора. Може и грешно да съм търсил, че телефона едвам зарежда страниците. Може ли съвет, как да процедирам по на там? 

Забравих да напиша, че частите са нови и аз ги разпечатах. И друг път сам съм сглобявал компютър.

Забравих да напиша, че частите са нови и аз ги разпечатах. И друг път сам съм сглобявал компютър.  Тука рових и мисля, че проблема е с биос. https://www.asrock.com/mb/Intel/Z370 Killer SLIac/index.asp#CPU

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Niki921 написа:

Дъно Asrock H310CM-DVS с версия на биос P4.20.

Процесор i3 6100.

Завъртват вентилаторите за секунда и до там. Само с дъно и процесор не издава звуци. Потърсих с много мъки през телефона и не открих този биос да поддържа процесора. Може и грешно да съм търсил, че телефона едвам зарежда страниците. Може ли съвет, как да процедирам по на там? 

Забравих да напиша, че частите са нови и аз ги разпечатах. И друг път сам съм сглобявал компютър.

Забравих да напиша, че частите са нови и аз ги разпечатах. И друг път сам съм сглобявал компютър.  Тука рових и мисля, че проблема е с биос. https://www.asrock.com/mb/Intel/Z370 Killer SLIac/index.asp#CPU

Линка който си дал не е за твойто дъно.

https://www.asrock.com/mb/Intel/H310CM-DVS/index.asp#Overview

Това е точния линк за модела и процесора който си написал го няма в листа с подържаните процесори.

Screenshot_144.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дъното, с което разполагаш поддържа процесори на Intel от 8 и 9-то поколение. Процесора, който имаш е 6 Gen/поколение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може ли линк за по евтино дъно за процесора или процесор за това дъно. Важното е да ми е по евтино? Благодаря, че потвърдихте моята грешка.

Редактирано от Niki921 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Niki921 написа:

Може ли линк за по евтино дъно за процесора? Благодаря, че потвърдихте моята грешка.

Ако взимаш друго дъно за процесора гледай за чипсета да е H110-B150-Q150-H170-Q170-Z170.

Всичките изброени чипсети подържат процесора. Давам ти линк за пример на Asrock H110 Pro BTC+

https://www.asrock.com.tw/MB/Intel/H110 Pro BTC+/index.bg.asp#Overview

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Raze написа:

Последно кое е твоето дъно? Какъв ти е бюджета?

Нямам пари. Имам дъно и процесор от началото на темата. С минимални пари трябва да свтне. Това е целта. Имам кит 2 х 8 ддр4 рам. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Niki921 написа:

Забравих да напиша, че частите са нови и аз ги разпечатах. И друг път сам съм сглобявал компютър

От къде купи частите? Най-добре би било да попиташ дали може да върнеш процесора и да доплатиш за Intel Core I3 - 8 или 9 поколение.

И гледай като си купуваш процесора да няма F зад името защото е без графика и тябва да имаш отделна видеокарта за да изкараш картина на монитора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, Niki921 написа:

Имам дъно

Въпроса е кое от двете последно? Влез в поддръжката на процесорите на дъното и от там си избери според бюджета. Дъното с Z370 поддържа само 9 поколение интел процесори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...