Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой принтер да си купя?

Featured Replies

Моля кажете кой принтер да си купя да е лазерен и с ефтини касети без чип? Мерси. 

Някой от тез двата или има за тази цена и други ама касетата да е на ефтяна цена после за смяна 

https://www.technopolis.bg/bg/Printeri/Printer-XEROX-PHASER-3020/p/559371

https://www.technopolis.bg/bg/Printeri/Printer-BROTHER-HL-1112E/p/559207

МЕРСИ

Разрешен от ined

• Автор
преди 31 минути, ined написа:

И за двата принтера има евтини заместителни касети.

Мерси. Избрах да купя брадера. 

преди 1 час, dancho730616 написа:

Моля кажете кой принтер да си купя да е лазерен и с ефтини касети без чип? Мерси. 

Някой от тез двата или има за тази цена и други ама касетата да е на ефтяна цена после за смяна 

МЕРСИ

Данчо, има голямо значение какво и колко ще печаташ. Има значение и колко ще ти струва една страница.

Видя ли , че на първия пример тонера е за 1500стр. и ще ти струва по 10ст. на страница? И ако печатиш по 1500стр./месец ще трябва да го зареждаш всеки месец , а след по-малко от година ще ремонтираш барабана. Не намерих цена на барабана в нета, така че може и да не се ремонтира, а - се хвърля. Не знам.

Аз си взех един Киосера втора ръка за 100лв., тонера е за 15000копия, към 50кинта от тук , помисли си.

Мерси. Избрах да купя брадера. 

различни са резолюциите

единия печата по добре квадрати а другия правоъгълници

преди 2 часа, Стоимен написа:

Данчо, има голямо значение какво и колко ще печаташ. Има значение и колко ще ти струва една страница.

Видя ли , че на първия пример тонера е за 1500стр. и ще ти струва по 10ст. на страница? И ако печатиш по 1500стр./месец ще трябва да го зареждаш всеки месец , а след по-малко от година ще ремонтираш барабана. Не намерих цена на барабана в нета, така че може и да не се ремонтира, а - се хвърля. Не знам.

Аз си взех един Киосера втора ръка за 100лв., тонера е за 15000копия, към 50кинта от тук , помисли си.

Заместителните касети са по 25 - 35 лева.  Проблема на тия киосери дето пишеш е че вече са доста дърти, и колко още ще изкарат не е много ясно.

преди 4 часа, Стоимен написа:

Ох, защо след като нищо не разбирате и през плет не сте виждали, изпитвате неистово желание за спам?:angry:

Барабаните се намират вътре в касетите и се изхвърлят с тях. Може да се пълнят касетите, но цената е даже по-висока от неоригинална нова касета!

Вече при Киосера барабанът е за 100000 копия и  не е в касетата.

Но не става ясно Данчо нов принтер ли държи да си купи или може и втора ръка?

При всяко положение - НР или Канон!:goahead:

• Автор

Мерси за одговорите! Няма значение дали нов или втора употреба само да има по евтини касети и да са без чип .

Брадера не е ли хубав? Имам познати дето имат брадер и казват че са хубави. 

Скоро си купих за в къщи един HP Laser 107a втора ръка.Купих го от човек който с това се занимава.Човека ми каза че е напълнил касетата за 1000 копия.Индикатора за тонер на принтера свети че няма тонер но принтера си печата нормално.Гледах в алито, че продават чипове за този принтер да не свети индикатора.Ама на мен не ми пречи че свети.

преди 15 часа, dancho730616 написа:

МЕРСИ

вземай брадъра, там е лесна и смяната на тонера и на барабана и е плюс че са отделни - така касетата е по евтина...

преди 9 часа, JKirilov написа:

Ох, защо след като нищо не разбирате и през плет не сте виждали, изпитвате неистово желание за спам?:angry:

Барабаните се намират вътре в касетите и се изхвърлят с тях. Може да се пълнят касетите, но цената е даже по-висока от неоригинална нова касета!

Вече при Киосера барабанът е за 100000 копия и  не е в касетата.

Но не става ясно Данчо нов принтер ли държи да си купи или може и втора ръка?

При всяко положение - НР или Канон!:goahead:

на киосера размерите обикновено не са като на брадъра или ксерокса, ами доста по големи и за дома не са подходящи...

на този брадър барабана е отделен и се вади заедно с касетата, а после тя се вади от барабана и се сменя само тя, ако барабана е в касетата - това вдига цената, ако трябва да се разглоби принтера, за да се смени барабана (щото има и такива принтери) пак е скъпо... пък на брадъра касетата е по евтина от тази на ксерокса - може да си кара и на оригинални касети, че понякога заместителите започват да ръсят тонер в принтера дори преди да са изхабени на половина...

преди 2 часа, the professor написа:

вземай брадъра, там е лесна и смяната на тонера и на барабана и е плюс че са отделни - така касетата е по евтина...

+1 за брадъра!

преди 3 часа, the professor написа:

зависи от къде я купува преди 2 години купувах от центъра в Добрич точно от сервиза на Брадъра тонер касета и беше 40 ЛВ . Едно момче миналата година дойде в офиса ми и ми препоръча тонер касети цени точно за моят брадър и си беше 16 лв адски съм доволен от мастилото . И си смених после барабана , който поръчах онлайн беше някъде 35 лв + доставка цена по еконт .За сега всичко е тип топ преди поръчвах и от нета касети за 20 25 лв обаче се оказаха голям боклук явно са някакъв заместител . Печата 1 месец и на 2 месец спира да печата даже едната я върнах и повече не купувам от нета тонери .

и да при принтерите брадър смяната на барабан и тонер и почистване става супер лесно :) 

преди 11 часа, dancho730616 написа:

Няма значение дали нов или втора употреба само да има по евтини касети и да са без чип .

Тогава грабвай този:

https://shop.itema-pg.com/product/199/hp-laserjet-1320-s-dupleks.html

Двустранен печат, просто е велик. Сложил съм такъв на жената, нямат брой изпечатаните кашони с хартия. По-късно ще ти дам линк за търговец на съвместими касети, досега съм купил над 10 броя!

• Автор
на 13.02.2023 г. в 19:50, JKirilov написа:

Тогава грабвай този:

https://shop.itema-pg.com/product/199/hp-laserjet-1320-s-dupleks.html

Двустранен печат, просто е велик. Сложил съм такъв на жената, нямат брой изпечатаните кашони с хартия. По-късно ще ти дам линк за търговец на съвместими касети, досега съм купил над 10 броя!

Мерси. Касетите на този принтер със чип ли са? На каква цена има касети 

на 12.02.2023 г. в 23:42, ined написа:

Заместителните касети са по 25 - 35 лева.  Проблема на тия киосери дето пишеш е че вече са доста дърти, и колко още ще изкарат не е много ясно.

Ако иска да карат 100г. да купи нов. Но ако иска евтин печат за следващите 2-3-5г. спокойно може да избере някой втора употреба и да дава по 1 стотинка за 4 страници. А ако след третото зареждане се скапе - взима пак друг такъв. И пак ще му е по-евтино, защото няма да дава 10ст. за страница. Или за брадъра - 8ст. на страница.

Ама като гледам - май е хвърлил око именно на Брадъра. Ще се прецака.

Мерси. Касетите на този принтер със чип ли са? На каква цена има касети 

За 6000 копия - под 40 лева.

А за чипа не си разбрал, това не те интересува. Наличието на чип води до невъзможност за повторно, потретно и т.н. пълнене с тонер. Но днес вече никой не пълни, защото е голяма мръсотия и като цена е над цената на нова съвместима. Преди пълненето беше 30-40 лева, но тогава нямаше съвместими касети, а само по 200-300 лева. Затова тогава се хакваше чипа и пак се пълнеше...

Относно показаното - фирмата е много добра и се занимава с втора ръка неща отпреди 2000 година. Но може да има и по-добри предложения, не им правя реклама.

Съотношение цена/качество май няма нещо по-добро!

на 13.02.2023 г. в 11:24, the professor написа:

ако барабана е в касетата - това вдига цената

Касета 12A за LBP2900, LBP3000, HP1020 струва 9-10лв. Цената на касетата на Brother-а не е по-ниска.
Проблемите с тях обаче са основно в малкия капацитет на касетата. Иначе не са лоши принтери.
Другият проблем е, че има много касети, физически почти идентични, но не съвсем.
Т.е е малко трудно подбирането на заместители.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.