Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Опел Корса Б, проблем при натоварване, и оправяне след рестарт на двигателя.

Featured Replies

Здравейте, баща ми има Опел Корса Б 1.2/ или 1.4 бензин. Проблема е следният.След престой на колата от около 1 месец, колата започна да прави проблем, когато се натовари по стръмно, или просто се форсира доста, проблема е в това, че колата губи мощност и след това я няма никаква, под никаква, имам предвид, или колата не може да се изфорсира над 3000 оборота се едно няма гориво в нея, или пък направо си гасне, след изгасване от ключа и стартиране на двигателя пак, мощноста се връща. Някакви идеи ?  Също така да добавя, че светва и чек грешката когато колата няма сила, и като изчесне пак е наред.
  •  
  • Автор
преди 36 минути, plmen88 написа:

Аз залагам на проблемна бобина на някой от цилиндрите. 

Деботометъра как ти се струва като вероятност за това ?

преди 15 минути, randomblueshark написа:

Деботометъра как ти се струва като вероятност за това ?

Не е невъзможно да е дебитомера, но в повечето случаи при него има неравномерни обороти на празен ход. При проблемната бобина оборотите на празен ход са перфектни.

• Автор

Един приятел на баща ми имаше много подобен проблем пак с такава кола, но дизел, и беше от някакав маркуч който имаше цепнатинка леко.

Е това вече е проблем с липса на налягане или липса на вакуум.

• Автор
преди 42 минути, glen написа:

По описанието на мен ми прилича на датчик, положение на педала за газта,

но трябва да отидеш на диагностика

Здравей, за сега оставям сервиза за накрая, може ли да ми препоръчаш някакъв китайски уред, най-евтиния, който ще може да ги прочете тези грешки ?

преди 29 минути, plmen88 написа:

Е това вече е проблем с липса на налягане или липса на вакуум.

Един вид както си работи, види ли "зор" нещо и се прецаква, и след като я изгася и пак запаля става пушка за определено време, обикновенно според терена, ако е стръмно, значи през няколко минути, ако е на равно, е по-добре мисля.

преди 18 минути, hayduk22 написа:

Датчик колянов вал, но първо диагностика

При проблем с датчик на Хол колата няма да пали всеки път от раз, както е при него. Щеше да има затруднения, както при студен, така и при топъл двигател да запали.

• Автор
преди 7 минути, plmen88 написа:

Дебитомер, не дебитометър.

Добре, ясно моя грешка. Щом колата не спира работа, той е проблемен нали така, да не съм разбрал грешно нещо ...

• Автор
току-що, plmen88 написа:

А нормално ли се форсира?

Не, неможе, се едбо няма гориво

точно както катонсе прецака, и е нужно рестарт...

Не е дебитомера щом проблема остава. Аз продължавам да държа на бобина.

Освен, ако не са прецакани повече от едно неща.

• Автор
преди 3 минути, plmen88 написа:

Не е дебитомера щом проблема остава. Аз продължавам да държа на бобина.

Освен, ако не са прецакани повече от едно неща.

Как така не е щом проблема остава? нали това е идеята, ако проблема остава, че е  от него ? като го извадя и мушна се оправя, тоест ресетва се ...

преди 5 часа, randomblueshark написа:

Как така не е щом проблема остава? нали това е идеята, ако проблема остава, че е  от него ? като го извадя и мушна се оправя, тоест ресетва се ...

Това 1.4 16V ли е или 1.3/1.4 моноинжекция?

Ако е 1.4 16V, откачете датчика за положение на разпределителния вал и вижте как е. Ще кюфка и ще запали по-трудно, но без него трябва да може да запали.
Ако след това колата влиза в сервизен режим - светва "чека", но не забива нос, то имаме типичен проблем с прегоряла изолация на проводниците към него.
Ако имате 1.4 16V, инвестирайте 10лв за китайска реплика на ELM327. Поне ще можете да прочетете някакви диагностични кодове.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.