Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 2500лв за игри!

Featured Replies

Здравейте,

Искам да си сглобя компютър за игри, като най-тежката игра, която играя сега на лаптопа е Call of Duty Warzone 2 и ми върви на квадратчета. Иначе играя и други игри, но те ми вървят по-добре. Имам 1080p монитор, нямам намерение да играя на 2-4к резолюция.

Нямам предпочитание за марки на частите.

Благодаря предварително.

Разрешен от Raze

• Решение

За въпросната игра и 1080p спокойно може да мине и с по-евтина видеокарта - RTX 3060/3060 TI/RX6700 и дори ще остане бюджет.

MSI RTX 3060 TI GAMING X TRIO - цена. (nikem-bg.net)

MSI AMD Radeon RX 6750 XT MECH 2X 12G OC - цена. (nikem-bg.net)

Може да вземе и i5 12400 - разликата ще е почти никаква, а цената над 1/4 надолу: Intel i5-12400F 2.500G 18MB LGA1700 box - цена. (nikem-bg.net)

За 1080p моето предложение е със видео 3060 12GB и процесор I5-13400 което влиза в бюджета и не го надвишава. Може и с по-слабия процесор I5-12400 ако трябва да се спести някой лев евентуално. Мисля че това отговаря на нуждите та дори и повече. Има всички нужни възможности както и място за ъпгрейт.

GIGABYTE B760 GAMING X AX DDR4

INTEL CORE I5-13400

ARCTIC FREEZER 34 ESPORTS DUO

CORSAIR VENGEANCE LPX DIMM KIT 16GB

CRUCIAL P3 PLUS SSD 2TB

ASUS DUAL GEFORCE RTX 3060 V2 OC

SEASONIC FOCUS GM 750W

FRACTAL DESIGN FOCUS 2

2589лв.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте !
Да не правя нова тема, ще задам няколко въпроса тук, защото умувам за конфигурация близко до този бюджет.
Подбрах съответно "някакви части на око" и моля за мнение за съответните компоненти и кое бихте заменили и защо?
Количка в Никем

1. Защо се набляга толкова много на интел, с какво отстъпва в случая Ryzen 5800x? 
2. Видеокартата добър избор ли е или варианта с 12гб памет дава много повече за малката разлика в цената ?
3. Монитора удачен избор ли е или е за предпочитане 24 инчов такъв ?
4. Захранването стига ли или е препоръчително да е по мощно такова?
( кутията и охлаждането на процесора са случайно избрани, и за тях няма да откажа препоръки )
5. Това дъно ще работи ли с памет на 3600мхз или ще я ограничи, както и струва ли си смяна на дъното за по скъпо или смяна на паметта с такава с по ниска честота?
6. От Никем предлагат ли сглабяне на машината при закупено всичко от тях ( срещу такса разбира се ... ) ?
Конфигурацията се взема съответно за игра на Diablo IV , Цс Го , Валорант и т.н. ( направих опит да играя д4 с "игровия си лаптоп с 1050 TI и i5-8400h"  е .... резултата беше плачевен и усещам нуждата от настолна машина...

Благодаря предварително за отделеното време! 

1. При Intel има по малко бъгове в чипсет драйверите. (с това впечатление съм останал). Имат по големи бустови честоти и съответно игри,

които искат повече single core производителност се възползват от това.

Конфигурацията към която си се спрял е вече от умиращата платформа на AMD.

Актуалната платформа е AM5 и DDR5 (но и по скъпо).

Дъното, би трябвало да пусне паметта на 3600 MHz. Но, нямаш подръжката на Pcie 4.0. за nVme-то което си избрал gen.4.0.

Или трябва да смениш nvme-то със gen.3 или дъното със B550/X570.

При игрите едва ли ще познаеш съществена разлика между gen.3 vs gen.4.0.

Но, ако е за работа с големи файлове се усеща (видео редакция например), има значение.

П.П. Хубаво е да пуснете направо нова тема.

преди 2 часа, Ishyzu написа:

Здравейте !
Да не правя нова тема, ще задам няколко въпроса тук, защото умувам за конфигурация близко до този бюджет.
Подбрах съответно "някакви части на око" и моля за мнение за съответните компоненти и кое бихте заменили и защо?
Количка в Никем

1. Защо се набляга толкова много на интел, с какво отстъпва в случая Ryzen 5800x? 
2. Видеокартата добър избор ли е или варианта с 12гб памет дава много повече за малката разлика в цената ?
3. Монитора удачен избор ли е или е за предпочитане 24 инчов такъв ?
4. Захранването стига ли или е препоръчително да е по мощно такова?
( кутията и охлаждането на процесора са случайно избрани, и за тях няма да откажа препоръки )
5. Това дъно ще работи ли с памет на 3600мхз или ще я ограничи, както и струва ли си смяна на дъното за по скъпо или смяна на паметта с такава с по ниска честота?
6. От Никем предлагат ли сглабяне на машината при закупено всичко от тях ( срещу такса разбира се ... ) ?
Конфигурацията се взема съответно за игра на Diablo IV , Цс Го , Валорант и т.н. ( направих опит да играя д4 с "игровия си лаптоп с 1050 TI и i5-8400h"  е .... резултата беше плачевен и усещам нуждата от настолна машина...

Благодаря предварително за отделеното време! 

За момента AMD са по-производителни в игрите, по-хладни и по-икономични, но новия им сокет. Стария АМ4 също дава достатъчна производителност, особено с 3D кеш-а, но е доста по-скъп. С въпросната видеокарта едва ли ще усетиш разлика. Все пак по-добрия вариант е с 12 GB за малко повече пари: ASUS DUAL-RTX3060-O12G-V2 90YV0GB2-MONA10 - цена. (nikem-bg.net)

Монитора е доста посредствен, с ниска яркост и не особено добра матрица. Ако наблягаш на игрите, едва ли ще ти прави особено впечатление.

Паметта дали ще е на 3000-3200 или 3600 едва ли ще усетиш някаква разлика, евентуално някой и друг кадър отгоре при игрите. Спокойно можеш и с 3200-3400 да минеш, но избраната не е лоша оферта, в предвид и цената. Стига да могат да ти я поръчат.

Аз съм със същата комбинация охладител и процесор. Имай в предвид, че за да държиш процесора в нормални температури, ще трябва малко да си поиграеш с PBO и да намалиш консумацията, но не е кой знае колко сложно.

Кутията винаги може да се подобри, както и други неща, стига да кажеш какъв ти е крайния бюджет.

5800X, както и Raze вече спомена (той е със същия процесор и охладител) си е горещ. Причината е, че всички ядра са на един чиплет. Тази кутия е крайно неподходяща за такъв тип охлаждане и подобен хардуер като цяло. Предвидена е за по-непретенциозни компоненти. По специфики би трябвало да побира охладители високи до 158мм, а този, който си избрал го водят 157мм. Ще е на ръба да опре в плексигласа, но със сигурност процесора ще грее повече, а от там и ще бууства по-малко, т.е производителността му ще намалее. Аз лично този процесор бих ползвал или с водно, или с двойна кула и със сигурност в добра, просторна кутия с добър въздушен поток. Ако изпълниш всичко това, разбира се не трябва да е за сметка на видео картата когато става въпрос за гейминг машина. На твое място бих се спрял на 5600/5600Х и бих вложил останалото във видео картата.

Предлагам ти една от нашите готови конфигурации, заедно с геймърски монитор:

Factor Bravo Unbound Edition

Dell G2722HS

Дъното на конфигурацията е с по-нов чипсет, кутията е доста по-добра и 2-3 пъти по-тежка, има си и USB Type-C. Видео картата е по-добра от 3060, независимо дали става въпрос за 12 или 8Гб версия, в youtube има достатъчно сравнения на 6700 vs 3060. Захранването също е по-качествено от ниския клас на Seasonic (на които ОЕМ са китайци, Seasonic си произвеждат само високи клас). RGB-то се управлява от тула на Gigabyte

Монитора е с IPS матрица, висока честота на опресняване и ниско време за реакция, има и висока яркост от 350cd/m2.

Общо всичко е 2380лв. с безплатна доставка и гаранция по компоненти.

ПП. Компютъра идва с инсталиран Windows 10 и всички необходими драйвъри. Направили сме и основните настройки в БИОС като XMP профил на паметта, включен е PBO за процесора с negative CO, както и сме активирали SAM (smart access memory). Готов е за работа

Редактирано от Gaming_Solutions
Допълнение (преглед на промените)

За не толкова остаряла платформа предложената конфигурация от Gaming_Solutions в сравнение с други евтини сайтове които знам, си е доста на кяр имайки в предвид цена, качество на компонентите. Видео карта на ниво, захранването е супер изгодно предлагащо пълен модул на кабелите, сертифицирано злато, 7 години гаранция, японски кондензатор и всички нужни защити, и което в момента не е налично никъде. С това захранване направо ме срази и цената му. Защото ако пазарува от друг сайт ще трябва да плати малко над двойна цена около 180лв за подобно захранване. Та и от тук идва кирийката и не само за изгодната цена. Сглобяване, тестване, изпращане с безплатна доставка нали така?

преди 6 часа, goodly написа:

За не толкова остаряла платформа предложената конфигурация от Gaming_Solutions в сравнение с други евтини сайтове които знам, си е доста на кяр имайки в предвид цена, качество на компонентите. Видео карта на ниво, захранването е супер изгодно предлагащо пълен модул на кабелите, сертифицирано злато, 7 години гаранция, японски кондензатор и всички нужни защити, и което в момента не е налично никъде. С това захранване направо ме срази и цената му. Защото ако пазарува от друг сайт ще трябва да плати малко над двойна цена около 180лв за подобно захранване. Та и от тук идва кирийката и не само за изгодната цена. Сглобяване, тестване, изпращане с безплатна доставка нали така?

Благодаря за думите. "Кирийката" както казваш, освен от захранването идва и от кутията. Тя си е висок клас (както всяка на In Win) и по принцип струва над 200лв. Екстендър кабелите пък са безплатни, както и aRGB плочката и работата като цяло по машината. По принцип не поддържаме склад и за разлика от някои други не ползваме готовите конфигурации за да се оттървем от някои части. Като цяло предпочитам индивидуалния подход към всеки клиент за да е максимално удовлетворен от покупката си, за това и нямаме много готови конфигурации. Такива правим само когато някои от вносителите пусне истински изгодна промоция на някои компоненти, както е в случая.

на 21.03.2023 г. в 0:31, Gaming_Solutions написа:

5800X, както и Raze вече спомена (той е със същия процесор и охладител) си е горещ. Причината е, че всички ядра са на един чиплет. Тази кутия е крайно неподходяща за такъв тип охлаждане и подобен хардуер като цяло. Предвидена е за по-непретенциозни компоненти. По специфики би трябвало да побира охладители високи до 158мм, а този, който си избрал го водят 157мм. Ще е на ръба да опре в плексигласа, но със сигурност процесора ще грее повече, а от там и ще бууства по-малко, т.е производителността му ще намалее. Аз лично този процесор бих ползвал или с водно, или с двойна кула и със сигурност в добра, просторна кутия с добър въздушен поток. Ако изпълниш всичко това, разбира се не трябва да е за сметка на видео картата когато става въпрос за гейминг машина. На твое място бих се спрял на 5600/5600Х и бих вложил останалото във видео картата.

Предлагам ти една от нашите готови конфигурации, заедно с геймърски монитор:

Factor Bravo Unbound Edition

Dell G2722HS

Дъното на конфигурацията е с по-нов чипсет, кутията е доста по-добра и 2-3 пъти по-тежка, има си и USB Type-C. Видео картата е по-добра от 3060, независимо дали става въпрос за 12 или 8Гб версия, в youtube има достатъчно сравнения на 6700 vs 3060. Захранването също е по-качествено от ниския клас на Seasonic (на които ОЕМ са китайци, Seasonic си произвеждат само високи клас). RGB-то се управлява от тула на Gigabyte

Монитора е с IPS матрица, висока честота на опресняване и ниско време за реакция, има и висока яркост от 350cd/m2.

Общо всичко е 2380лв. с безплатна доставка и гаранция по компоненти.

ПП. Компютъра идва с инсталиран Windows 10 и всички необходими драйвъри. Направили сме и основните настройки в БИОС като XMP профил на паметта, включен е PBO за процесора с negative CO, както и сме активирали SAM (smart access memory). Готов е за работа

Признавам, че цената е наистина добра  в сравнение с други сайтове предлагащи готови конфигурации. Единствено имам известни резерви към видеокартата. Преди години имах 270х и съм изпитвал проблеми с драйвъри и някой игри. Какво е положението в момента с двете конкурентни марки в тази сфера ?
Каква е продължителността на гаранциите по компоненти ? И как се процедира при проблем и нужда от сервиз ? И има ли опции за разсрочено плащане ( говорим за нещо от типа на изплащане в рамките на 3-4 месеца по 500-650лв на месец) ?

Дори и да си имал проблеми със старото поколение на АМД, то остава в историята. Сега са доста напреднали и оптимизирани към драйвъри, така че няма да имаш проблеми с видеокартата. Относно гаранцията е за всяка една част по отделно. Не е като в другите сайтове 2, 3 г. за цялата конфигурация. Процесора ти е 3г. гаранция, рам памет 5г или до живот както ги водят, дънната платка 3г. захранване 7г и т.н.

При проблем компонентите търсиш връзка от гаранцията която си получил звъниш и обясняваш какъв проблем имаш, ако не може да се реши проблема обяснен по телефона, изпращаш проблемния компонент, те го проверяват и ти го връщат готов или подменен с нов. В някои случаи се изпраща и цялата конфигурация.

Разсрочено плащане има с уникредит като най-малко е за 3 месеца 658.55лв на месец. Можеш да видиш в сайта им в дясно и за 6,9 и 12 месеца каква вноска е.

Най добре той ще ти отговори на всичките въпроси, аз просто пиша за да не чакаш. Но мисля че повечето неща са точно така както съм писал.

• 2 седмици по-късно...

Не знам дали тук му е мястото но прецених за редно да оставя отзив за Gaming_Solutions и FactorBravo .
Беше ми обяснено всичко до последната подробност и отговорено на сигурно 100 въпроса.
В крайна сметка взех конфигурация и дори поръчахме 2-ра за мой приятел. Спокойно мога да кажа, че всичко беше и е на ниво, а обслужването и вниманието от Gaming_Solutions бяха главният фактор да се случат нещата. 
Благодаря !

Радвам се че всичко мина гладко както трябва. Сподели какви части все пак си купил от него ако може да ги опишеш и снимка да се похвалиш;)

на 9.04.2023 г. в 11:28, goodly написа:

Радвам се че всичко мина гладко както трябва. Сподели какви части все пак си купил от него ако може да ги опишеш и снимка да се похвалиш;)

Ето снимки, на другата нямам налични.
Иначе към самата конфигурация ( Unbound edition-а ) се присъединиха и :
Samsung Odyssey G4 27' 240hz
Logitech G213
Logitech G502 Hero

Screenshot 2023-04-10 200825.png

Screenshot 2023-04-10 200945.png

Screenshot 2023-04-10 201047.png

339218493_1417105869060216_6851353812026480891_n.jpg

339638847_225761980105355_8101194996696416297_n.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.