Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов лаптоп за обработка на фотография

Featured Replies

Здравейте!

Мой приятел, фотограф към регионалният вестник иска да си вземе нов лаптоп със инсталирана операционна система (Win 10, Win 11) Иска да си купи лаптоп на нужното ниво за обработка предимно на фотография и статии от трите известни фирми: Дел, Хюлет Пакард или Фуджицу - 15 или по добре 17 инча, диск  за архив минимум 1 или 2 терабайта и 8 или 16 гига Ram  памет., Бюджета е  - максимум 2800 - 3000 лева. Моля Ви, дайте някои предложения без излишни коментари. Благодаря! Аз не съм в течение и затова се въздържам от коментари. Разбира се, абсолютно нов със всички гаранции.

Добавено: Задължително с интелски процесор.

Разрешен от Гост

ACER Predator Helios 300 PH317-55-747D NH.QB6EX.00K

Това предложение не е от марките които си изброил но заслужава един предглед да отделиш.

HP Victus 16-d1004nu, 16.1"

Dell Vostro 5620, 16.0"

Последния е с WVA матрица, не мисля, че е много подходящ за обработка на снимки. Цветовете не са толкова добри и реални като на IPS-а. Аз по-скоро бих търсил някоя професионална машина с калибриран дисплей.

Difference Between Dell IPS and Dell WVA (askanydifference.com)

Цитат
  1. The Dell IPS panels are suited for color-critical professional work while the Dell WVA panels are not well suited for color-critical professional work.

За работа екрана на лаптопа трябва да е много добър FHD 300 nits матов IPS (като минумум)

Което в повечето случаи е налично в Workstation/работна станции при лаптопите.

Но, трудно ще се намери оптималното решение до 3k.

Lenovo ThinkPad E15 Gen 4, Intel® Core™ i7-1255U

Lenovo ThinkPad P15v G3, 15.6", Full HD, Intel Core i5-12500H

• Решение

HP

• Автор
преди 4 часа, Teemo написа:

HP

Твоя от линка най ми допада. Скоро взема заплата и ще го помоля да добави още 400 лева за следващия модел със 12700H процесор. Лошото е, че са написали че имат само 3 бройки. Ще изчакам, ако се появят още няколко предложения.

преди 4 минути, Kolev72 написа:

Твоя от линка най ми допада. Скоро взема заплата и ще го помоля да добави още 400 лева за следващия модел със 12700H процесор. Лошото е, че са написали че имат само 3 бройки. Ще изчакам, ако се появят още няколко предложения.

Ако не му идва скъпичък... Иначе OMEN - са железни. Единият ми е такъв, ползвам го за Adobe Bundles - няма шум, няма греене...

Може да разгледа и в hp.com. Преди две седмици, имаха големи намаления. Доставката е около $100.

пп Все пак да попита, предварително.

• Автор
преди 1 минута, Teemo написа:

Ако не му идва скъпичък... Иначе OMEN - са железни. Единият ми е такъв, ползвам го за Adobe Bundles - няма шум, няма греене...

Може да разгледа и в hp.com. Преди две седмици, имаха големи намаления. Доставката е около $100.

пп Все пак да попита, предварително.

Благодаря ти. Задължително го иска от България. Аз също му предложих това, което си написал за hp.com. Ползва няколко програми за обработка на снимки - Фотошоп, юлистратор и още 2-3, ама не им обърнах внимание. Лошото е, че забравих да напиша и чанта за пренасяне. Задължителна, а сигурно е 60-80 лева само тя.

преди 24 минути, Kolev72 написа:

Благодаря ти. Задължително го иска от България. Аз също му предложих това, което си написал за hp.com. Ползва няколко програми за обработка на снимки - Фотошоп, юлистратор и още 2-3, ама не им обърнах внимание. Лошото е, че забравих да напиша и чанта за пренасяне. Задължителна, а сигурно е 60-80 лева само тя.

Сега нямам време, да погледна.

Имаше дискаунт до $500... Да види... Дали е от България,Великобритания, или Сащ - все си е HP.

• Автор
преди 24 минути, Joss Bomon написа:

Добре! Ама човека иска само от трите фирми. Парите са негови. Аз бих послушал много от вас, но това съм аз, а не той!

преди 20 минути, Kolev72 написа:

Ама човека иска само от трите фирми.

Omen остава да отговаря на изискванията за 12-та серия Интел и Victus от линка на @AAUUXX

Хубави предложения, факт. Обаче нямат

преди 11 часа, Kolev72 написа:

инсталирана операционна система (Win 10, Win 11)

преди 5 часа, Teemo написа:

Дали е от България,Великобритания, или Сащ - все си е HP

Да, ама не! ;)

• Автор
преди 31 минути, JKirilov написа:

Хубави предложения, факт. Обаче нямат

Да, ама не! ;)

Кирилов! Това, че няма инсталирана система  няма да е лошо. Поне със 100 - 150 лева ще му е по евтино. Ще му сложим.

Жика, ти си най - забавният лебед, от всички.

Даже и Пернишкото жужи, не може да те бие.

• Автор
преди 29 минути, JKirilov написа:

Разбирам, за сериозна професионална работа препоръчвате домашни версии...:angry:

Лошото е, че нищо не разбираш. Погледни заглавието на темата, прочети ги и малко по надолу ще намериш текст, написан от мен: "Моля Ви, дайте някои предложения без излишни коментари". И по надолу колегата е написал:

HP

The war never ends, the battlefield just changes

Само две Букви - не две думи!!

Никой от присъстващите не е видял в темата, ТИ да си направил някакво предложение. То в никой отговор от твоя страна няма какъвто и да бил отговор, а само глупости от кухата ти кратуна.

Не зная не ти ли омръзна почти 10 години да се изявяваш в крайно неприятно положение. А и никой не се съветва точно с теб, за да вземаш каквото и да било отношение по даден въпрос. Изтриха ни двата поста(твоя и моя) и отново пишеш простотии. Никой, разбери, никой не е длъжен в този форум да ти чете глупавите отговори.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.