Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за пукнат плот на Neff ?

Featured Replies

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

като грее дъното

Не - виж:

преди 9 минути, NewRedDragon написа:

се опреш на "котлона"...няма да одиш в спешното

Повърхността на котлона е почти студена

преди 14 минути, Без умствен капацитет написа:

ще ме накарате да ги пробвам - гледам че не са скъпи

https://www.emag.bg/indukcionen-kotlon-2000w-5-funkcii-za-gotvene-lcd-goljam-ekran-esperanza-cheren-cvjat-ekh005/pd/DNFTF0BBM/

От онези там, по-скоро този:
https://www.emag.bg/indukcionen-kotlon-elekom-ek-7140-id-8-niva-na-moshtnost-zashtita-ot-deca-samo-za-indukcionni-sydove-ek-7140/pd/D825ZWBBM/

преди 1 минута, цър-вул написа:

Не - виж:

Повърхността на котлона е почти студена

аспиратора е на 50-60 см отгоре и е метален, дали ще го стигне полето - около котлона метални части проблем ли са

Не, само което е върху котлона. И грее не целият котлон, а само площта на съда, която е магнитнотвърда. Пример - на 26см диск на котлона слагаш 15см съд. Индуктира се само на 15см.

• Автор

В моя случай майка ми е сложила канче с вода забравила го е и когато се е усетила , водата  е била извряла и котлона отдолу се разтопил . Не е целият разтопен като едно сравнително малко петно стои но не е приятно . Когато се включи работи. Това е ситуацията . Възрастната жена е и трудно работи с подобни електрически уреди . Лошото на индукционните котлони е че не всички съдове стават за тях .

преди 19 минути, BURN1 написа:

Лошото на индукционните котлони е че не всички съдове стават за тях .

Работят с подложка...

преди 2 часа, цър-вул написа:

Аз съм си направил и ползвам 10мм стоманени дискове за немагнитните съдове. Просто цудо.

Има и купешки

• Автор

Не знаех за тези подложки . Аз се надявам да не се напукат и останалите два котлона . Понеже смяната на покритието е 600 лева и в случай че стане трябва да го хвърлям а го сложиха през ноември .

А на канчето какво му се е случило, след като плочата на котлона се е разтопила?
Защо не контактуваш директно с производителя(https://www.neff-home.com/uk/service/contact-us)(с подробно описание и снимков материал). Това не е нормална ситуация. Прочети си внимателно гаранционните условия. Изпитвам съмнения, че може и да може да се сервизира гаранционно. Няма да е първи случай български сервиз да се правят на ударени, а да се окаже, че нещото може да се случи.
Ползвай си котлона до откат. 

• Автор

Готово , успях да намяла размера на снимките дано да се виждат  . Така изглеждат котлоните на  плота след като майка ми е махнала канчето с водата от него след като водата е извряла . От сервиза това ми казаха че не се покриват такива нарушения на котлоните никоя марка не ги покривала . Въпросният котлон нагрява и работи за сега . От Setcom форума  един потребител ми отговори че това се дължало на това че се ползват малки съдове . На такива котлони трябвало да се ползват големи съдове за да не стават такива неща  уж .

IMG_20230308_145216.jpg

IMG_20230308_135015.jpg

преди 2 минути, BURN1 написа:

От Setcom форума  един потребител ми отговори че това се дължало на това че се ползват малки съдове . На такива котлони трябвало да се ползват големи съдове за да не стават такива неща  уж .

В Ръководството към уреда какво пише? Някакви предупреждения по отношение на начина на ползване? Или не е четено?

• Автор

Чел съм го но доколкото си спомням не пишеше нищо за съдовете които трябва да се ползват примерно или някакви други конкретни предупреждения да има  а само се даваха разяснения на функциите му те не са много . Беше четири тънки листчета ръководството на уреда .

Не съм сигурен, но на мен това от снимките ми приличан на изтърван "твърд" предмет на мястото, докато самата стъклокерамика е била силно нагрята. Реално няма кой да поеме гаранционен ремонт на подобна поверда. Ползвай си така останалите два котлона, а този го забрави.

Освен това, сега намерих инструкцията на стария ми плот "Горение" и там има следния текст, със знак "Важно!"

Цитат

• Използвайте качествени съдове с плоско
и стабилно дъно.

Диаметрите на дъното на съда и зоната
за готвене трябва да са еднакви.

• Можете да използвате съдове от
закалено стъкло ако диаметърът пасва
на нагревателната зона. Съдове с
по-голям диаметър могат да се спукат.
• Уверете се, че съдът е по средата на
зоната за готвене.

• Автор

Майка ми каза че нищо не е изпускала върху котлона появило се е след като водата от канчето е извряла . Това ми обясни на мен . От сервиза ми казаха че не се поема гаранция за подобни неща . Ще видя как ще работи и ще преценя дали да ползвам този котлон . Надявам се да не се пукне още повече.

преди 3 минути, BURN1 написа:

Майка ми каза че нищо не е изпускала върху котлона появило се е след като водата от канчето е извряла .

Напълно е възможно - концентрация на темепература в много малка по площ област - затова:

Цитат

• Използвайте качествени съдове с плоско
и стабилно дъно.

Диаметрите на дъното на съда и зоната
за готвене трябва да са еднакви.

Какъв е точния модел на този Neff - че нещо ме съмнява..... На караваната съм със стъклокерамика (2 основни зони), нo има темп. сензори и при над 290 целзий, изключват - независимо, дали съм на LPG или на 230 VAC....

преди 12 минути, BURN1 написа:

Надявам се да не се пукне още повече.

Аз не бих рискувал - за разлика от стъклото (обикновеното), при стъклокерамиката, структурата е вече оформено кристалана, а не аморфна. Вероятността да досчупиш полочата е много голяма... Но както прецениш

• Автор

Много прилича на този модел NEFF T11B22X2 . Трябва да погледна модела със точност. Но съм сигурен че е почти идентичен с този в къщи . Явно няма да ползвам злополучния котлон щом казвате че може да се счупи още по лошо. Дано да изкара поне два години в най лошия случай.

В зоната която е компрометирана под стъкления плот се намира термо датчик залепен с термопаста, който следи температурата на плота и включва вентилатор за охлаждане и съответно изписва индикация L или H дали плота е топъл или студен. По някъква причина той не е сработил както трябва. Необходимо е да се ремонтира-замени, а стъклото може да се опита да се запълни с епоксидна смола или друг устойчив на температура материал.

• Автор

Ще видя как ще работи и в случай на нужда ще се обадя на сервиза отново . За сега работи нормално въпреки че е стопено отгоре .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.