Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля препоръчайте тих вентилатор

Featured Replies

В момента съм с евтино китайско захранване и без да съм сложил капака много ми шуми.

Мисля да си купя читав вентилатор и да дам на някой да махне стария вентилатор и да ми запои новия

Вентилатори - цени на промоция от JAR Computers

Благодаря !

преди 1 минута, Daylight Dancer написа:

В момента съм с евтино китайско захранване и без да съм сложил капака много ми шуми.

Мисля да си купя читав вентилатор и да дам на някой да махне стария вентилатор и да ми запои новия

Благодаря !

Няма 80мм тих вентилатор при 2000/3000rpm.

преди 8 минути, Daylight Dancer написа:

Благодаря !

За захранване ти трябва 120мм вентилатор според мен най добре търси с съчмен лагер като този.

https://www.dekada.com/deepcool-вентилатор-fan-120mm-xfan-120-1300prm-p-1316.html

преди 1 минута, vlado1985 написа:

За захранване ти трябва 120мм вентилатор според мен най добре търси с съчмен лагер като този.

https://www.dekada.com/deepcool-вентилатор-fan-120mm-xfan-120-1300prm-p-1316.html

Ако кутията на захранването е за 80мм вентилатор 120мм няма да може да монтира.

току-що, Daylight Dancer написа:

@AAUUXX ако Speedfan показва вярно и приемем че Fan1 е вентилаторът на захранването оборотите са по-малко от 2000-3000

speedfan.jpg

Този вентилатор е за CPU ,който показваш.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Ако кутията на захранването е за 80мм вентилатор 120мм няма да може да монтира.

Да прав си а и автора не е казал какво му е захранването.

• Автор

Захранването е с 80 мм вентилатор. Трябва да взема едно, което бях пратил на сервиз, но и то въпреки цената си шумеше много - Захранване Chieftec Core BBS-600S, 600W, Active PFC, 80+ Gold, 120mm вентилатор

преди 44 минути, Daylight Dancer написа:

Благодаря !

Каква ти е кутията, сандъка на компютъра?

преди 1 час, Daylight Dancer написа:

Захранването е с 80 мм вентилатор. Трябва да взема едно, което бях пратил на сервиз, но и то въпреки цената си шумеше много - Захранване Chieftec Core BBS-600S, 600W, Active PFC, 80+ Gold, 120mm вентилатор

Един съвет от мен.

Написал си за 80 мм вентилатор. В България се продават много добри такива. Как ще го познаеш. В магазина искаш вентилатор с този размер към който в кутията са добавени 4 гумени амуртесьора за неговото закрепване. Дали ще е на кутията, дали на импулсното, няма значение. Предполагам че си ги виждал какво представляват. Но не във всички вариани ги има.  А и цената им е по висока.(на самия вентилатор) Успех!

IMG_20230310_174800.jpg

Автора, ето за тебе:

https://www.dekada.com/advanced_search_result.php?keywords=безшумен&image=one&search_in_description=0

А 1985 още ли не сте го игнорирали? Моят вентилатор примерно е 140 мм и не се върти при включване, защото е с термоуправление!

преди 50 минути, JKirilov написа:

Автора, ето за тебе:

https://www.dekada.com/advanced_search_result.php?keywords=безшумен&image=one&search_in_description=0

А 1985 още ли не сте го игнорирали? Моят вентилатор примерно е 140 мм и не се върти при включване, защото е с термоуправление!

Както винаги нищо съществено неказа и всяка тема оакваш защото друго неможеш. И като даде линк с 4 броя вентилатори и то само флуидни защо, не каза този и този, става него ти препоръчвам. А и ако беше помислил защо съм предложил сачмен сигурно щеше да се досетиш какво имам в предвид. Но за малко да забравя че на теб мисленето не ти се отдава добър си само в мацането на темите.

на 10.03.2023 г. в 22:10, Daylight Dancer написа:

поръчах 

Вентилатор 80mm, Arctic F8 PWM PST Black, 4-pin, 2000 rpm

ще видим какво ще бъде...

Как ще свържеш този 4 пина вентилатор към захранването ?

Хубаво вентилаторче, 4 пина...

И се "намира във външен склад" ;)

Т.е. ще го вземат от Декада и ще му турнат 5 кинта отгоре!

А трябваше да се чете и да се вземе:

https://www.dekada.com/arctic-вентилатор-arctic-fan-f8-silent-black-80mm1200rpm-p-3945.html

Сега 1985 ще му го тури :)

• 4 седмици по-късно...
на 10.03.2023 г. в 14:53, Daylight Dancer написа:

Благодаря !

Евтино китайско захранване може да ти скапе всичко останало. Видеокарта. Дискове. Дънна платка.

Процесора дали може да ти скапе не зная.

Преди време някой от форумните специалисти беше написал нещо, с което съм 300% съгласен и ще го цитирам по памет:

- Как искате на компютър, който ви струва поне 1000 лева, да сложите захранване от 30-50 лева и да очаквате, че ще работи дълго, надеждно и добре?

От доста години не икономисвам от захранване, и предвид че много години съм работил електроника, и наблюденията ми върху захранванията, с които съм работил, склонен съм да презапасявам по мощност. С поне 30% от максималната проектна мощност, ако говорим за малка и средна мощност захранвания.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.