Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов телефон на изплащане

Препоръчан отговор

Здравейте,понеже скоро счупих екрана на вярно служещия ми 4+ години телефон сега е време за нов.

Смятам да го взема от Vivacom на изплащане понеже нямам 6 месеца на трудов договор и вероятно от другаде няма да ми позволят да взема на изплащане
Телефона ще се ползва основно за браузвъне,снимки и слушане на музика,ще има доста инсталирани приложения на него за други задачи,нямам интерес да го ползвам за игри.Работя в среда при която има по голям риск от запрашаване и намокряне и IPеди колко си)ще е полезно.

Засека съм се насочил към моделите които са налични във Vivacom:

REALME 9 PRO+ 5G
SAMSUNG GALAXY XCOVER 6 PRO 128GB 
SAMSUNG GALAXY A53 5G+CASE&GLASS

xcovera ми харесва,че има micro sd slot и 3.5мм жак и батерията му е сменяема,но като камера не знам как ще е.Reakme ги хвалят че им държала батерията.
Вие какво ще кажете?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Glory to Mankind написа:

Работя в среда при която има по голям риск от запрашаване и намокряне и IPеди колко си)ще е полезно.

Има модели за хора с такива професии.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Realme са част от корпорация BBK, собственик и на OnePlus, Oppo, Vivo. Realme UI се доближава доста до ColorOS на Oppo, като цяло добре оптимизирана и доволно функционална. Хардуерно са изпълнени прилично, платките са с защитен компаунд, а конекторите са с уплътнения. Реално realme не е никак лош бранд, макар и малко познат у нас. Бих го предпочел пред A53 5G, защото е с по-производителен SoC. 
Що се отнася до Xcover 6 Pro, той е с около 300лв по-скъп от останалите 2 апарата, логично и с малко по-висока производителност, но необходим ли Ви е удароустойчив смартфон? Ако не, то за същите пари може да си намерите и по-добри варианти. А и като цяло да се взима на изплащане, особено от мобилен оператор е страшно неизгодно. 

Замисляли ли сте се за вариант просто да си купите по-бюджетен (не на изплащане), колкото временно да Ви върши работа, а след това, когато имате налични достатъчно средства, просто да го замените с по-добър? За около 300лв може да си намерите напълно адекватно устройство, което да Ви върши работа. Примерно Oppo A54 5G. Доста прилични снимки прави за цената си, тук може да разгледате: 
https://root-nation.com/bg/ua/gadgets-ua/smartphones-ua/ua-oppo-a54-5g-review/

А след като си вземете по-нов и мощен (ако счетете за нужно да се купува такъв изобщо), стария остава като резерва за всеки случай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей какъв е телефона който е счупен дисплея?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Glory to Mankind написа:

Nokia 7 Plus

https://www.alphamobile.eu/lcd-display-touch-screen-nokia7-plus-ta1046

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Soviet Soldier написа:

Realme са част от корпорация BBK, собственик и на OnePlus, Oppo, Vivo. Realme UI се доближава доста до ColorOS на Oppo, като цяло добре оптимизирана и доволно функционална. Хардуерно са изпълнени прилично, платките са с защитен компаунд, а конекторите са с уплътнения. Реално realme не е никак лош бранд, макар и малко познат у нас. Бих го предпочел пред A53 5G, защото е с по-производителен SoC. 
Що се отнася до Xcover 6 Pro, той е с около 300лв по-скъп от останалите 2 апарата, логично и с малко по-висока производителност, но необходим ли Ви е удароустойчив смартфон? Ако не, то за същите пари може да си намерите и по-добри варианти. А и като цяло да се взима на изплащане, особено от мобилен оператор е страшно неизгодно. 

Замисляли ли сте се за вариант просто да си купите по-бюджетен, колкото временно да Ви върши работа, а след това когато имате налични достатъчно средства, просто да го замените с по-добър. За около 300лв може да си намерите напълно адекватно устройство, което да Ви върши работа. Примерно Oppo A54 5G. Доста прилични снимки прави за цената си, тук може да разгледате: 
https://root-nation.com/bg/ua/gadgets-ua/smartphones-ua/ua-oppo-a54-5g-review/

Знам,че на изплащане от мобилен оператор хич не е далавера,но в момента възможностите ми са такива.Не ми се иска да взимам нещо супер евтино от 100-150 лв със което ще се мъча...

преди 2 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Да мислил съм го и този вариант,даже съм пуснал запитване към един сервиз колко би ми  струвала подмяната,искаше ми се малко да се осъвременя затова търся нов .

Иначе всичко останало на нокиата си и работеше и вероятно би изкарала още не малко ако не я бях изпуснал

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Glory to Mankind написа:

xcovera ми харесва,че има micro sd slot и 3.5мм жак и батерията му е сменяема,но като камера не знам как ще е.Reakme ги хвалят че им държала батерията.

Вие какво ще кажете?

За телефоните, колегите ще дадат мнение. Аз ще карам под ред.

1. SD картата можеш да замениш с OTG флашка. Повечето телефони подържат тази функция, а такива флашки колкото искаш.

https://www.emag.bg/flash-pamet-kingston-dtduo-32gb-usb2-0-micro-usb-otg-pn-740617198358/pd/D6BH8CBBM/?X-Search-Id=6c34496ee24965b00c61&X-Product-Id=39965339&X-Search-Page=1&X-Search-Position=19&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

2. 3.5 мм. жак също можеш да замениш с безжични блутут слушалки.

https://www.emag.bg/bezzhichni-slushalki-tws-f9-powerbank-2000-mah-sb-111/pd/DPT13DMBM/?X-Search-Id=a8acf5df8428238d084a&X-Product-Id=70973997&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

или

https://moven.bg/aksesoari/slushalki-za-telefon/bezzhichni-slushalki-ttec-soundbeat-plus-black

3. Батерията е сменяема??? На другите телефони също се сменя, но не от всеки. Нагрява се задния капак и се отлепва, след което се сменя батерията.

Посочените линкове са примерни за илюстрация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, andreygg написа:

3. Батерията е сменяема??? На другите телефони също се сменя, но не от всеки. Нагрява се задния капак и се отлепва, след което се сменя батерията.

Тук нюансите са много. Имаше разпространени модели, като Nokia 5 2017, при които беше сложно да се разлепи дисплея, без да се повреди, та някои сервизи се отказваха да ги ремонтират. Освен нагряване се добавя и изопропилов спирт за да се отлепи по-лесно. 
В момента има апарати, дето уж изглеждат монолитно, но са на щипки, не са лепени, и всеки може да си смени батерията, стига да знае как. Примерно Nokia G22:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Soviet Soldier написа:

Тук нюансите са много. Имаше разпространени модели, като Nokia 5 2017, при които беше сложно да се разлепи дисплея, без да се повреди, та някои сервизи се отказваха да ги ремонтират. Освен нагряване се добавя и изопропилов спирт за да се отлепи по-лесно. 
В момента има апарати, дето уж изглеждат монолитно, но са на щипки, не са лепени, и всеки може да си смени батерията, стига да знае как. Примерно Nokia G22:

Имах предвид, че "несменяемата батерия" не е болка за умиране, а не да давам уроци как се сменя. Клипчета в мрежата бол. Ако човек е технически грамотен може да се справи, ако не има сервизи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Glory to Mankind написа:

Знам,че на изплащане от мобилен оператор хич не е далавера,но в момента възможностите ми са такива.Не ми се иска да взимам нещо супер евтино от 100-150 лв със което ще се мъча...

Тия 150 лева отгоре така или иначе ще ги дадете, дали за печалба на компанията на която изплащате апарата, дали за някой евтин телефон, с който да избутате временно. Ако Ви трябва за кратко, и щом ползвате телефона за сърфиране из нета, и евтин ще Ви устрой. Хубавото е, че тия 150лв ще останат във Вас под формата на резервен апарат, а иначе ще идат като печалба във Виваком. Вие си преценявате в крайна сметка. 
Примерно този Xiaomi Redmi A1 изглежда приемливо, плюс това е под 150лв. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...