Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация до ~2000 лева

Виж решението Разрешен от Gaming_Solutions,

Препоръчан отговор

Здравейте!

Компютърът ще се използва за всякакви разнообразни дейности, едни от които CPU-фокусирани, други GPU-фокусирани (работа с "изкуствен интелект", игри, стрийминг, видео обработка, програмиране, компилиране и други).

Трябва ми сериозна машина, като извлечем максимума от бюджета. Предпочитам приоритет върху CPU, отколкото GPU!

Задължително 32GB RAM и 1TB SSD.

Нямам против да взема частите от няколко сайта, стига да има вариант за издаване на фактура към фирма.

Бюджетът е около 2000 лева (с ДДС).

Мисля си видео картата да не влиза в този бюджет и в последствие да я купя. Ще се радвам да обсъдим варианти! Благодаря!

П.П: Ще се радвам на добър външен вид, RGB осветление и т.н., но не държа на това. Предпочитам парите да отидат за хардуер.

Редактирано от turb1te (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
публикувано (редактирано)

В предната тема Моля за съвет за нова машина до 4000 лв   съм дал предложение за конфигурация на която като се махне видео картата влиза във вашия бюджет. Процесора 7600Х има вградено видео и машината може да се ползва без външна карта до закупуването и. За игри обаче вгранета карта е много слаба.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Gaming_Solutions написа:

В предната тема Моля за съвет за нова машина до 4000 лв   съм дал предложение за конфигурация на която като се махне видео картата влиза във вашия бюджет. Процесора 7600Х има вградено видео и машината може да се ползва без външна карта до закупуването и. За игри обаче вгранета карта е много слаба.

Предложението, което ми даваш изглежда обективно много добро!

Единствено мисля да заменя дъното с GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX. Във Варио е на добра промоция сега. Какво мислиш като разлика между тях?

Така или иначе сам ще си го сглобявам. Видях и за моя изненада, че цените ти са конкурентни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Aorus-a е добро дъно, долу горе толкова му е цената, когато го има налично. В момента е с изчерпана наличност при нас и при официалния вносител за България. Моят съвет е да поръчаш всичко от едно място и там да ти го сглобят. Не се съмнявам в твоите възможности, просто АМ5 е нова платформа и е възможно не всичко да запали от първия път на желаните честоти на паметта. Може да се наложи Биос ъпдейт или ръчни настройки, а ъпдейт на Биос в домашни условия е опасно ако спре тока да речем. Колегите от Варио ще го сглобят и тестват (ако поръчаш от там), отделно ако след време имаш проблем, можеш да върнеш целия компютър от там от където си го взел, а не да търсиш сам проблемния компонент да го връщаш на търговеца от който си го взел, той да го тества на тестовата си система и да ти го върне обратно, защото при него работи нормално. И се получава едно лутане, защото обикновено клиентите нямат нужния хардуер за да тестват компонентите един по един. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За какво са ти други предложения? Той Gaming_Solutions е дал най-доброто за този бюджет до 2000лв. Интел нямат добро предложение за тези пари с добро вградено видео, с ddr5 памет и с отключени процесори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...