Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Win 10 lite

vanko929

Препоръчан отговор

Здравейте понеже не открих такава тема из форума ,реших да отворя .

Става въпрос за къстом версия на Windows 10/11 олекотена с премахнати излишни вградени приложения спрени Уиндоус ъпдейти ,спряна телеметрия и  подобни неща което спестява ресурси като рам памет и компютъра работи по добре .

Прилагам линк към статия с повече подробности. Ако някой случайно е пробвал тази къстом версия нека да сподели мнение. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каквото и да орязваш на Windows, първо няма да работи добре и второ, проблемът не е в ОС, а самите приложение които използваш. Те вече си искат своето. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

Каквото и да орязваш на Windows, първо няма да работи добре и второ, проблемът не е в ОС, а самите приложение които използваш. Те вече си искат своето. 

Емо здравей!

Въпросът ми е лично към теб. Ако искаш, може и да ми отговориш. Питам от любопитство.

До ден днешен инсталирал ли си  Win 10 или 11(за 10, може и да си) та даваш такъв категоричен отговор. Посочи една версия на 10 или 11 която си инсталирал, работил с нея поне месец, за да ти приема коментара за верен. Питам за LITE версия, както е попитал колегата по горе. И в кое виждаш че тя не работи така, както стандартната версия И какво "вече си иска" новият софтуер?

Дай малко по сериозно. Въпросът ми е съвсем приятелски. Аз съм пробвал до този момент над 30 LITE компилации и не съм имал проблем с "новия" софтуер. Най малкото със самата компилация. Най голямата ми инсталация до този момент е на Sound Forge версия 16 , която в менажера е около 4,6 гигабайта. Това е на фабрична машина(мини) с 8 гига RAM и  I5-4590 -Стандартна версия, a ne portable. Машинката работи по вече от добре, като са и инсталирани още един каскет програми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

tiny10 21H2 2209

+ 1,2 RAM(from 4) 2+2 core2duo - върви на пушка. Инсталация четири минути, с вграден акаунт.

- PowerShell, GitShell, Node, Python, Silverlight, uTorrent, Adobe bundle, LoL, AoE, ъпдейти и ъпградейти - не тръгват под никакъв предлог.

Някой ако ги е подкарал, може да сподели как.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Емил Костов написа:

проблемът не е в ОС, а самите приложение които използваш.

Проблема е в ОС че има много неща, които обикновените потребители не използваме когато се премахнат излишните неща и се оптимизират и състемните процеси системата използва и по малко рам памет в случая колега ми сподели, че на стар лаптоп Lenovo SL нещо си с 6 гб рам  отворен хром и пуснат филм му харчи едва 25 % от рамта което е доста малко. За това проучвам как стоят нещата за да имам впредвид по нататък някоя такава компилация. За момента ще разгледам на virtual box преди реална инсталация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, Joss Bomon написа:

Намери си по-добре това:

Windows 11 X-Lite (22621.963) 'Reflection' By FBConan.iso

Аз ще му го дам, но колегата иска да има вграден дефендера, а той е премахнат. Всичко друго ще го устрои. Точно него щях да му предложа на лично.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Kolev72 написа:

Аз ще му го дам, но колегата иска да има вграден дефендера, а той е премахнат. Всичко друго ще го устрои. Точно него щях да му предложа на лично.

Ами когато иска да бяга от телеметрия, по-добре е да си инсталира друга Free AV. Дефендър = телеметрия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Друга добра орязана версия на 10 LTSC 2021 с включен Дефендър е:

Tiny10 version 2303 – Windows 10 Extreme Lite (LTSC 2021)

Необходими са допълнително изтеглени драйвери и активация. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...