Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Принтер Canon G3411

Препоръчан отговор

Здравейте купих си принтер и започнах да печата снимки от телефона 10 на 15 на фотохартия ..но снимката ми излиза зуумната а не както е пусна от телефона или лаптопа ..избрал съм размера 10/15 но ми излиза различно от двете страни все едно е зуумната снимката приближена

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

Възможно е проблемът да се дължи на настройките на принтера или на изображението, което печатате. Ето няколко съвета, които може да помогнат:

1. Проверете настройките на принтера: Уверете се, че сте избрали правилния размер на хартията и настройките за качество на печат. Може би сте избрали опцията "пълен лист", която може да причини увеличение на изображението. Опитайте с опцията "оригинал размер" или "пълен размер на хартията".

2. Проверете изображението: Ако изображението, което печатате, е по-малко от 10 на 15 см, то ще бъде увеличено, за да попълни целия лист хартия. Уверете се, че изображението е с достатъчно големина за желания от вас размер на печат.

3. Проверете настройките на програмата за печатане: Уверете се, че настройките за печатане на изображението в програмата, която използвате за печат, са правилни. Например, в програмата за преглед на изображения можете да изберете опцията "Печат на снимка" или "Печат на изображение", която ще ви позволи да настроите размера на изображението, който искате да печатате.

4. Надявам се тези съвети да ви помогнат да решите проблема с печатането на изображения с вашия Canon G3411. Ако все още срещате трудности, може да потърсите помощ от производителя на принтера или да потърсите онлайн ръководство за употреба на принтера.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Владов написа:

Здравейте купих си принтер и започнах да печата снимки от телефона 10 на 15 на фотохартия ..но снимката ми излиза зуумната а не както е пусна от телефона или лаптопа ..избрал съм размера 10/15 но ми излиза различно от двете страни все едно е зуумната снимката приближена

Ти хубаво задаваш (вероятно в RIP-a) размер 10х15, което си e aspect ratio 5/3, ама кадрирани ли са изображенията в тази пропорция? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, lupis написа:

Не се смей, chat.openai така ми отговори, а аз вярвам на AI:)

Аз пък го питах за тебе, кво ми наговори - мани-мани... Дъл да вервам?

Автора, печатът на принтерите има хиляди настройки, не е като оная работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, NewRedDragon написа:

Ти хубаво задаваш (вероятно в RIP-a) размер 10х15, което си e aspect ratio 5/3, ама кадрирани ли са изображенията в тази пропорция? 

А това от къде трябва да го видя и направя , не съм на ТИ с това..може ли повече информация 

преди 10 часа, Белгиеца написа:

Е и ?
Кво питаш сега ?

Какво да направя за да не е така, имам предвид да си излиза така както е снимана, какво да направя не виждам други настройки ..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Владов написа:

Какво да направя за да не е така, имам предвид да си излиза така както е снимана, какво да направя не виждам други настройки ..

Ами така кажи бе човек, ще те упътим и ще ти подарим ето това:

https://downloadcenter.nikonimglib.com/bg/download/sw/231.html

долу се съгласяваш с условията и смело сваляш и инсталираш на лаптопа под Уиндоус 10 или 11.
Инсталираш си също оригиналните канонски драйвери в Уиндоуса. Инсталираш и друго каквото са ти дали от Канон или на СД или от линк от Интернет. Моят принтер прилича на твоя, ама няма скенер иначе ползва същите бутилки. Имам инсталирани и малки програмки за управление на принтера, ама сега пиша от Линукс та не им виждам заглавията.

Иначе има за Уиндоус и Gimp пак безплатен:

https://download.gimp.org/mirror/pub/gimp/v2.10/windows/gimp-2.10.34-setup.exe

и за Линукс също го има този последният.

Та в предпочитания от теб софтуер трябва да си обработиш снимката да стане както я искаш ти, да пипнеш настройките за печат и да ѝ зададеш размер в сантиметри да е 10 на 15 , като пропорциите трябва да са същите. Демек ако трябва режеш от снимката от едната страна, докато докараш пропорцията.

Моят принтер е свързан към компютъра чрез USB кабел.

Такива изгъзици като печатане от смартфон не знам как ще станат да е както го искаш ти, без никаква обработка на снимката. 
Добрата новина е, че като се научиш да го ползваш правилно този принтер, ще си много доволен от качеството на снимките. Можеш да си купиш фотохартия от Амазон например, която да не е от марката Канон и да е два пъти по-евтина. 

Та така, принтерът е много добър, сега ако имаш и фотоапарат със такъв сензор:

https://en.wikipedia.org/wiki/APS-C

ще стават чудесни снимки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Ами така кажи бе човек, ще те упътим и ще ти подарим ето това:

https://downloadcenter.nikonimglib.com/bg/download/sw/231.html

долу се съгласяваш с условията и смело сваляш и инсталираш на лаптопа под Уиндоус 10 или 11.
Инсталираш си също оригиналните канонски драйвери в Уиндоуса. Инсталираш и друго каквото са ти дали от Канон или на СД или от линк от Интернет. Моят принтер прилича на твоя, ама няма скенер иначе ползва същите бутилки. Имам инсталирани и малки програмки за управление на принтера, ама сега пиша от Линукс та не им виждам заглавията.

Иначе има за Уиндоус и Gimp пак безплатен:

https://download.gimp.org/mirror/pub/gimp/v2.10/windows/gimp-2.10.34-setup.exe

и за Линукс също го има този последният.

Та в предпочитания от теб софтуер трябва да си обработиш снимката да стане както я искаш ти, да пипнеш настройките за печат и да ѝ зададеш размер в сантиметри да е 10 на 15 , като пропорциите трябва да са същите. Демек ако трябва режеш от снимката от едната страна, докато докараш пропорцията.

Моят принтер е свързан към компютъра чрез USB кабел.

Такива изгъзици като печатане от смартфон не знам как ще станат да е както го искаш ти, без никаква обработка на снимката. 
Добрата новина е, че като се научиш да го ползваш правилно този принтер, ще си много доволен от качеството на снимките. Можеш да си купиш фотохартия от Амазон например, която да не е от марката Канон и да е два пъти по-евтина. 

Та така, принтерът е много добър, сега ако имаш и фотоапарат със такъв сензор:

https://en.wikipedia.org/wiki/APS-C

ще стават чудесни снимки.

Много ,благодаря  ..а може ли един телефон за връзка ако нещо не мога да се оправя..лека вечер и благодаря пак

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...