Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно Xiaomi Redmi Note 10 pro

Featured Replies

Здравейте, въпросът ми за този телефон е, дали някой на практика е използвал успешно bluetooth LDAC със слушалки, поддържащи същия кодек. Информацията в Google е малко противоречива и затова искам да попитам някого, който вече е пробвал. 

p.s.  Подробности за устройството:

model M2101K6G

MIUI Global 13.0.16

Android version 12 SKQ1.210908.001

• Автор
преди 40 минути, Mr. ?? написа:

Според това, телефона няма ldac.

Но, има други аудио кодеци, които може да използваш. Стига слушалките да ги подържат.

Да, и аз  го видях, но според това ревю има. В поддържаните ВТ кодеци на телефона също го има.

Screenshot_2023-03-25-15-18-48-579_com.android.settings.jpg

Тогава активирай Developer Options/Настройките за разработчици и опитай да го го активираш от там.

How to Enable Developer Options in XIAOMI Redmi Note 10 Pro – Developer Features

• Автор
преди 1 час, Mr. ?? написа:

Тогава активирай Developer Options/Настройките за разработчици и опитай да го го активираш от там.

How to Enable Developer Options in XIAOMI Redmi Note 10 Pro – Developer Features

🙂 Нали скрийншотът е от там. Това вече съм го направил и всичко изглежда ок. Може би въпросът ми не е зададен правилно. Искам да съм сигурен, че и на практика ще се случи това, което изглежда, че е правилно по спецификация. Според общото правило по принцип LDAC се поддържа от android 8 и нагоре, но ако има някакво хардуерно ограничение, то тези опции за активиране на кодеците просто са неактивни (greyed). При мен са налице всички показани на снимката и са активни и въпреки това някакси искам да съм сигурен, че няма да се набалбукам със стотици левове за слушалки (тапи), при които няма опция за връщане.

преди 18 минути, isv написа:

🙂 Нали скрийншотът е от там. Това вече съм го направил и всичко изглежда ок. Може би въпросът ми не е зададен правилно. Искам да съм сигурен, че и на практика ще се случи това, което изглежда, че е правилно по спецификация. Според общото правило по принцип LDAC се поддържа от android 8 и нагоре, но ако има някакво хардуерно ограничение, то тези опции за активиране на кодеците просто са неактивни (greyed). При мен са налице всички показани на снимката и са активни и въпреки това някакси искам да съм сигурен, че няма да се набалбукам със стотици левове за слушалки (тапи), при които няма опция за връщане.

В такъв случай отиваш в някой магазин и тестваш слушалки с ldac, за да си сигурен.

С тапи и ldac (990kb), колко е сигурно че ще извадиш потенциала кодек,а не е ясно.

При преслушване на файлове с висок битрейт (lossless) и over-ear бих казал,че е доста по добро решение.

П.П. Аудио меломаните не слушат музика от телефоните директно. Използват външен плеър с DAC, или свързват допълнителен DAC към устройството за пускане на музика.

Слушалките са жични/с  кабел. Защото все още няма технология, която да е по добра от кабела.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.