Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно Xiaomi Redmi Note 10 pro

isv

Препоръчан отговор

Здравейте, въпросът ми за този телефон е, дали някой на практика е използвал успешно bluetooth LDAC със слушалки, поддържащи същия кодек. Информацията в Google е малко противоречива и затова искам да попитам някого, който вече е пробвал. 

p.s.  Подробности за устройството:

model M2101K6G

MIUI Global 13.0.16

Android version 12 SKQ1.210908.001

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според това, телефона няма ldac.

Но, има други аудио кодеци, които може да използваш. Стига слушалките да ги подържат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, Mr. ?? написа:

Според това, телефона няма ldac.

Но, има други аудио кодеци, които може да използваш. Стига слушалките да ги подържат.

Да, и аз  го видях, но според това ревю има. В поддържаните ВТ кодеци на телефона също го има.

Screenshot_2023-03-25-15-18-48-579_com.android.settings.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тогава активирай Developer Options/Настройките за разработчици и опитай да го го активираш от там.

How to Enable Developer Options in XIAOMI Redmi Note 10 Pro – Developer Features

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Mr. ?? написа:

Тогава активирай Developer Options/Настройките за разработчици и опитай да го го активираш от там.

How to Enable Developer Options in XIAOMI Redmi Note 10 Pro – Developer Features

🙂 Нали скрийншотът е от там. Това вече съм го направил и всичко изглежда ок. Може би въпросът ми не е зададен правилно. Искам да съм сигурен, че и на практика ще се случи това, което изглежда, че е правилно по спецификация. Според общото правило по принцип LDAC се поддържа от android 8 и нагоре, но ако има някакво хардуерно ограничение, то тези опции за активиране на кодеците просто са неактивни (greyed). При мен са налице всички показани на снимката и са активни и въпреки това някакси искам да съм сигурен, че няма да се набалбукам със стотици левове за слушалки (тапи), при които няма опция за връщане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, isv написа:

🙂 Нали скрийншотът е от там. Това вече съм го направил и всичко изглежда ок. Може би въпросът ми не е зададен правилно. Искам да съм сигурен, че и на практика ще се случи това, което изглежда, че е правилно по спецификация. Според общото правило по принцип LDAC се поддържа от android 8 и нагоре, но ако има някакво хардуерно ограничение, то тези опции за активиране на кодеците просто са неактивни (greyed). При мен са налице всички показани на снимката и са активни и въпреки това някакси искам да съм сигурен, че няма да се набалбукам със стотици левове за слушалки (тапи), при които няма опция за връщане.

В такъв случай отиваш в някой магазин и тестваш слушалки с ldac, за да си сигурен.

С тапи и ldac (990kb), колко е сигурно че ще извадиш потенциала кодек,а не е ясно.

При преслушване на файлове с висок битрейт (lossless) и over-ear бих казал,че е доста по добро решение.

П.П. Аудио меломаните не слушат музика от телефоните директно. Използват външен плеър с DAC, или свързват допълнителен DAC към устройството за пускане на музика.

Слушалките са жични/с  кабел. Защото все още няма технология, която да е по добра от кабела.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...