Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зареждане на батерията

Featured Replies

Направи впечатление следното:
Телефонът по принцип има бързо зареждане за близо 30 минути.
Мине месец, и вечерно време като го бодна, съобщава че ще зарежда оптимално до 6:00 AM.
Бях си помислил, че това става заради висок разряд от зареденост по-малко от 15%
Снощи батерията беше на 23% и отново се появи това съобщение за дългото зареждане до 6:00 часа. След 5 минути обаче го погледнах и показа, че вече е зареден на 35% и помислих, че зарежда ускорено и след още 1 час ще е напълно зареден на 100% докато изгледам филм.
Без да погледна положението, отскубнах кабела след 1 час и показа, че телефонът е зареден 70% и ми отправя посланието "Телефонът не е зареден напълно, моля включете кабела". Включих го и сега показва, че пълното зареждане ще стане до 5:30 AM.

Дали му прецаках нещо и какъв е този странен сценарий?

Разрешен от ivottoshev

Най-вероятно иде реч за телефон на корпорация BBK. Този функция се активира само при нощно зареждане, с цел да предпази батерията. С други думи, батерията за половин час се зарежда на 100%, а останалите ~6 през които спите, а телефонът е на зарядно, периодично ще се включва да се дозарежда, защото за толкова време зарядът, поне с 1% пада (даже се стига до изразходване на 4-6 за нощ, при изправна батерия), което влияе негативно на ресурса ѝ. С тази цел в операционните системи на BBK, като ColorOS автоматично се включва функцията за оптимизирано нощно зареждане, което тече бавно, съхранява добре здравето на батерията, и приключва в оказания час, най-често в 6 сутринта, когато се очаква, че ставате, примерно за работа. 
Когато го включите да се зарежда, да речем след 0 часа през нощта, в лентата Ви излиза известие, че е стартирано оптимизирано нощно зареждане, което може да откажете с един клик. Съответно пълното зареждане няма да се бави чак до 6 сутринта, а ще си приключи максимално бързо. 

преди 6 часа, Клонинга написа:

Дали му прецаках нещо и какъв е този странен сценарий?

За мен не е странен.

Първо не е ясно какво има предвид софтуера като напълно зареден или изтощен. Дали 20 до 80% или 0 до 100. Там си правят и някаква тяхна калибровка, съобразена отгоре на това с историята на зарежданията които си правил.

Въобще вили на могили.

преди 6 часа, ined написа:

Отговор като да питаш някой каква му е колата и той да ти отговори - зелена.

Те питат, за да му се подиграят, че не е с Ябълка 16 или поне с Гнусмас S97... :)

преди 3 часа, rado_svet написа:

За мен не е странен.

И за мен не е странен!

Вече на няколко апарата - със „симетричното“ USB Type-C - забелязвам разлика във времето за зареждане, в зависимост как е поставен конектора. На едната страна изписва „време за зареждане Х минути“, а обратно - времето е двойно.

• Решение

Настройки --> Батерия --> Оптимизирано нощно зареждане --> On/Off

Ето какво изписва на моя Realme 9

Цитат

За да забави стареенето на батерията, устройството ви научава навиците ви за сън и изчаква да завърши зареждането над 80%, точно преди да се събудите

Аз естествено съм го изключил. Няма да го влача пет години тоя тел, та да му щадя батерията.

преди 17 минути, ivottoshev написа:

Мен пък ми казва, че следял навиците ми на зареждане и се нагаждал, дъра бъра. Оставил съм го да пасе и да се радва.

Не е Realme, но си е под Андроид.

• Автор
преди 2 часа, ivottoshev написа:

За да забави стареенето на батерията, устройството ви научава навиците ви за сън и изчаква да завърши зареждането над 80%, точно преди да се събудите

Аз естествено съм го изключил. Няма да го влача пет години тоя тел, та да му щадя батерията.

Това трябва да е причината!!! При мен не Realme го изписва по друг начин:

За да удължи живота на батерията, устройството ви научава вашия ежедневен режим на зареждане, така че да може да контролира скоростта на зареждане през нощта и да избегне презареждане.

Тъпото е, че много рядко (изключително рядко) се е случвало някога да го зареждам през нощта, докато спя. В повечето случаи съм вадил от контакта след час. Сега поне разбрах, че не им харесва да стои на заряд! :) Това тяхно "презареждане" ме изумява! Ще махна опцията, виновна за въртела.

Надявам се бавното зареждане да има една от двете логики:
1. С бавно зареждане се щади силен товар върху батерията.
2. С бавно зареждане се цели да не стои на 100% заряд.

Кое от двете е вярно? Жалко, че няма как да го направя ръчно избора, а чакам то да се сети кога искам да ми зарежда по 6 часа.

преди 15 часа, ivottoshev написа:

Прав си, но ...

В момента имам едно телефонче, което става точно на 5 години! Никога не съм го пазил и съм го оставял по цяла нощ „на зарядното“. Все още издържа над 24 часа - при разумно ползване.

преди 2 часа, jhoro написа:

Прав си, но ...

В момента имам едно телефонче, което става точно на 5 години! Никога не съм го пазил и съм го оставял по цяла нощ „на зарядното“. Все още издържа над 24 часа - при разумно ползване.

Въпроса за пазене на батерията става важен и възникна с появата на електроколите.

Иначе за телефоните има поне 3 фактора преди батерията поради които сменяме телефона.

Сега използвам стар телефон над 10 годишен само като радио вкъщи и батерията му държи все още добре.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.