Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов build до 5000 евро/ мнения

Featured Replies

Здравейте момци,

Решил съм да си правя нова конфигурация - до 5000 евро. Понеже Ryzen 9 7950x3d е изкупен, съм решил да взема 9 7950x! Билда ще се ползва само за гейминг!

Процесор: Ryzen 9 7950x

Ram: тук не съм сигурен кой е по-добрия вариант - колебая се между Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (2x16GB) 6000MHz и Corsair Dominator Platinum (2x32GB) DDR5 5600MHz

Видео: ZOTAC Gaming GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO 24GB

Cooler: ASUS ROG Ryuo III 360 RGB
SSD: Samsung 990 Pro +  Kingston KC3000 

Motherboard: MSI PRO X670-P Wifi

PS: Evga Supernova 1300 G+ 80+ Gold 

Кутия: сегашната Corsair 5000D 

Извинявам се за големия шрифт и странните цветове, копирах от Youtube и акаунта ми в Steam. 

Билда е нещо смесено от два които видях в Youtube, какво ви е мнението? Какво бихте подобрили или сменили?

Благодаря ви предварително! :)

• Автор
преди 7 минути, Raze написа:

Извинявам се, гледам в Германия. Не знам тези приятели какви пари ще ми искат за доставка. Но предполагам ще ордърна от България.

За гейминг е предостатъчен 6 ядрен с 12 нишки.

Всичко друго е за професионалисти.

• Автор
преди 5 минути, Be Witched написа:

За гейминг е предостатъчен 6 ядрен с 12 нишки.

Всичко друго е за професионалисти.

Не разбирам :D 

Ще се играе на 4к/ 32 монитор

И какво като ще се играе на 4К?

Ти не си професионалист, че да вземаш конфигурация за 10 бона и то 16 ядрен за гейминг.....

Тази е предостатъчна за всичко

За 4к е нужно видео и равен процесор за да няма проблеми не само с игри, а и с програми

image.png.2918a1dc18e4d22a9fd7a7af9f3fde88.png

Предложил съм САТА и ХДД, защото няма да усетиш абсолютна никаква разлика м/у САТА и NVME от личен опит казвам

Излишни пари на вятъра са тея ген3 ген4 ген5 само и само да си в крак с модата.......

https://gplay.bg/share/oyp

преди 16 минути, Be Witched написа:

Предложил съм САТА и ХДД, защото няма да усетиш абсолютна никаква разлика м/у САТА и NVME от личен опит казвам

Излишни пари на вятъра са тея ген3 ген4 ген5 само и само да си в крак с модата.......

Има разлика, има.

И при такъв бюджет, да се слага най-смотаното SSD не виждам защо?

Аз бих взел KINGSTON SKC3000, WD Black SN850X или нещо като тези: Best NVMe SSD for gaming in 2023 | PC Gamer, поне 2 TB.

Best SSDs 2023: SATA, NVMe, and Add-in Cards | Tom's Hardware (tomshardware.com)

преди 6 часа, Raze написа:

Има разлика, има.

И при такъв бюджет, да се слага най-смотаното SSD не виждам защо?

Аз бих взел KINGSTON SKC3000, WD Black SN850X или нещо като тези: Best NVMe SSD for gaming in 2023 | PC Gamer, поне 2 TB.

Best SSDs 2023: SATA, NVMe, and Add-in Cards | Tom's Hardware (tomshardware.com)

Кое му е смотано? 2 години съм с него и му го предлагам

Ползвам ген3 и сата 3 разлика не виждам в нищо

+ за гейминг не му е нужно ссд и това си го казвал милион пъти в теми, а сега му предлагаш ссд за игри...

да вземе направо 4 тб хард

преди 1 час, Be Witched написа:

Кое му е смотано? 2 години съм с него и му го предлагам

Ползвам ген3 и сата 3 разлика не виждам в нищо

+ за гейминг не му е нужно ссд и това си го казвал милион пъти в теми, а сега му предлагаш ссд за игри...

да вземе направо 4 тб хард

Колкото по-бързо е едно SSD, толкова по-бързо ще му зареждат картите и игрите като цяло. При бюджет от 10К лева няма какво изобщо да го коментираме.

Към автора, по-добрата памет е тази с по-висока честота и по-стегнати тайминги, търси нещо на 6000MHz CL36.

Гледай захранването да е по новия стандарт ATX 3.0 Предвидени са да удържат на високите спайкове на новите видео карти, както и на тези от предходното поколение. Със захранване ATX 3.0 няма да има нужда и от презапасяване. Примери за такива захранвания са:

be quiet! DARK POWER 13, SEASONIC VERTEX GX, MPG A1000G PCIE5, Corsair RMx Shift Series и др.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Скоростите на паметта зависи от процесора (както и pcie gen-а на nvme-тата). Преди да закупи всичко да разгледа от сайта на производителя.

Този процесор който съм му предложил максималната скорост е до 5200МХЗ и затова съм му я предложил тази рам памет.

Няколко секунди е зареждането- демек няма смисъл.

преди 19 минути, Be Witched написа:

Скоростите на паметта зависи от процесора (както и pcie gen-а на nvme-тата). Преди да закупи всичко да разгледа от сайта на производителя.

Този процесор който съм му предложил максималната скорост е до 5200МХЗ и затова съм му я предложил тази рам памет.

Интересно аз как всеки път ги подкарвам на 6000MHz на същия процесор с EXPO, че и XMP профил на паметта...

Я направо кажи в сайта на производителя кой процесор ще подкара памет на 6000MHz, че и повече :)

7900X3D

i9-13900K

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 54 минути, Be Witched написа:

Това как го реши, че паметта не може да работи на по-висока скорост, отколкото е спецификацията на процесора? Скоростта зависи от дънната платка. Аз съм с 5800Х и паметта ми работи на 3600 МХз - обясни ми как става това? Също така си погледни спецификациите на дънната платка от подписа ти и виж на каква честота може да подкара паметта - да си чувал за overclock? XMP профила прави същото, само където там overclock-а е зададен и тестван от производителя.

5 7600х

Цитат
Max Memory Speed
2x1R

DDR5-5200

преди 2 часа, Be Witched написа:

за гейминг не му е нужно ссд

така ли? Къде съм го казвал? Писал съм, че няма особена разлика в зареждането на игрите между SATA и m.2, но с новите m.2 дискове и оптимизирането на игрите да работят с тях има разлика.

преди 2 минути, Raze написа:

Това как го реши, че паметта не може да работи на по-висока скорост, отколкото е спецификацията на процесора? Скоростта зависи от дънната платка. Аз съм с 5800Х и паметта ми работи на 3600 МХз - обясни ми как става това? Също така си погледни спецификациите на дънната платка от подписа ти и виж на каква честота може да подкара паметта - да си чувал за overclock? XMP профила прави същото, само където там overclock-а е зададен и тестван от производителя.

Тя може да работи и на 4000MHz, но оптималната е 3200MHz или 4800/5200MHZ

• Автор

Не искам АМД карта, в момента съм с 6900 xt и след всеки ъпдейт на драйвера има някакви бъгове - лаг спайкове, dp no signal и други. В редит казват, че с Nvidia няма никакви проблеми. Аз съм дърводелец, от компове не разбирам. Искам вечерно време след фитнеса да седна и да ми е кеф като играя. Аз и със сегашната ми конгигурация мога да цъкам 4к, но тези бъгчета ме изкарват от нерви. Искам нова брутална конф. и сегашния ми боклук да го паркирам под леглото или да го продам

преди 15 минути, Be Witched написа:

Тя може да работи и на 4000MHz, но оптималната е 3200MHz или 4800/5200MHZ

И какво значи това 'оптимална'? Хайде да спреш да пишеш глупости, като нямаш какво смислено да кажеш по темата.

nVIDIA след всеки ъпдейт скапват видеото (от други хора ги знам и от клипове) 6900 ХТ е супер за 4К. Не се ъпдейтва постоянно когато има ъпдейти. Първо се чете и тогава се решава. 😁

преди 1 минута, Raze написа:

И какво значи това 'оптимална'? Хайде да спреш да пишеш глупости, като нямаш какво смислено да кажеш по темата.

Видео

Видео

За да работи добре трябва поне да е 3200 не по-малко, аз му предложих това което трябва, а ти?

преди 1 минута, Be Witched написа:

nVIDIA след всеки ъпдейт скапват видеото (от други хора ги знам и от клипове) 6900 ХТ е супер за 4К. Не се ъпдейтва постоянно когато има ъпдейти. Първо се чете и тогава се решава. 😁

Пак ще ти кажа, спри с глупостите! Чул-недочул, без конкретни факти, това не е махленския фейсбук! Аз съм с RTX 3070 и драйверите са достатъчно стабилни, винаги обновявам когато има нови. Обновяванията оправят производителност и проблеми при нови игри, за които няма оптимизирани драйвери. Случвало се е понякога да има бъгове с някои по-стари игри, които се оправят до няколко дена с пач, но от това, което чета по други форуми, амд са в пъти по-проблемни. Забивания и крашове на видеокартите и невъзможност за ползването им при нови драйвери са доста често срещано явление, а и не ги оправят понякога с месеци, като решението е да се инсталира по-стар драйвер и да се чака евентуално да се оправи проблема от амд някой ден.

преди 1 минута, Raze написа:

Пак ще ти кажа, спри с глупостите! Чул-недочул, без конкретни факти, това не е махленския фейсбук! Аз съм с RTX 3070 и драйверите са достатъчно стабилни, винаги обновявам когато има нови. Обновяванията оправят производителност и проблеми при нови игри, за които няма оптимизирани драйвери. Случвало се е понякога да има бъгове с някои по-стари игри, които се оправят до няколко дена с пач, но от това, което чета по други форуми, амд са в пъти по-проблемни. Забивания и крашове на видеокартите и невъзможност за ползването им при нови драйвери са доста често срещано явление, а и не ги оправят понякога с месеци, като решението е да се инсталира по-стар драйвер и да се чака евентуално да се оправи проблема от амд някой ден.

Изгледай 2-та клипа които ти пратих и тогава ми казвай "глупости" : )

Добре Айнщайн

току-що, Be Witched написа:

Изгледай 2-та клипа които ти пратих и тогава ми казвай "глупости" : )

Добре Айнщайн

Този измисления ютубър изобщо не е критерий! Досега казваш, че паметта не можела да работи на повече от това, което 'поддържа' процесора:

преди 1 час, Be Witched написа:

след това нещо обръщаш палачинката:

преди 9 минути, Be Witched написа:

За да работи добре трябва поне да е 3200 не по-малко, аз му предложих това което трябва, а ти?

А предложението ти го коментирах вече, а и като го гледам изобщо е неоптимизирано и безсмислено при дадения бюджет. Предлагаш малък механичен диск, стара видеокарта, SSD-то вече го коментирах. По-нагоре са дали достатъчно смислени предложения.

Този измисления ютюбър със сигурност знае много неща и споделя, и може би си пазарувал и от него.

Не обръщам нищо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.