Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PHILIPS 58pus8507 Булсат засича

Featured Replies

Здравейте, преди по малко от месец си купих телевизор philips 58pus8507 има някой канали които ми накъсват при Булсат понеже го гледам онлайн свалено приложение от Гугал магазина 4,5 канала са който насичат а другите ги дава перфектно, въпроса ми е проблема от интернета ли е понеже върви на малко Мб или от телевизора, трябва ли да дигна Мб за да се оправи това насичане, ако някои има сходни проблеми да помага?

Разрешен от Гост

Най-вероятно е от интернета. Ако кажеш кои канали насичат, може да пробвам аз как е при мен и някой друг, който има булсат приложението също да се включи.

Колко мегабита ти е интернета и от кой доставчик? Пробвал ли си примерно хотспот през мобилното устройство на мобилен интернет дали ще има разлика?

При мен и по wifi не съм забелязал проблеми с насичане, ползвам xiaomi mi 4k tv stick. Има един уж 4К канал 'love nature' и той върви перфектно, интернета е 90 мегабита, рутера е с wifi 6, точно от другата страна на стената зад телевизора. Пускал съм и 4K HDR филми от по 20-30 ГБ и също вървят перфектно.

Проблемът с насичането на определени канали може да бъде причинен от интернет връзката. Ако имате слаба интернет връзка с ниска скорост на теглене на данни, то може да се получи насичане на картината или буфериране на видеото. Моделът, който споменавате, Philips 58PUS8507, е 4K Ultra HD телевизор, който изисква по-голяма скорост на интернет връзката за стабилно гледане на 4K съдържание. Ако вашият интернет е с ниска скорост, може да има проблеми с гледането на каналите във висока резолюция.

• Автор
преди 11 часа, Coco1 написа:

Каква е връзката между тв и рутера лан или уаифаи

Ами понеже рутера ми е разположен в спалнята пък тв-то ми е в хола така го дели към две стаи и сигнала е много променлив не знам дали от това е проблема, иначе за скороста чрез телефона като гледам ми показва различно всеки път 81mbps, 102mbps, 110mbps това е. А относно интернета плащтам на най-ниската цена и мисля че върви на 40мб

преди 11 часа, Raze написа:

Най-вероятно е от интернета. Ако кажеш кои канали насичат, може да пробвам аз как е при мен и някой друг, който има булсат приложението също да се включи.

Колко мегабита ти е интернета и от кой доставчик? Пробвал ли си примерно хотспот през мобилното устройство на мобилен интернет дали ще има разлика?

Интернета мисля че на 40мб върви, доставчика беше смарт тех сълюшънс от хотспот не съм пробвал и не знам как но от тв то, ми е се води безжично свързване от към рутера и понеже рутера ми е разположен далече и мисля че не достига хубав сигнал каналите които ми насичат са БНТ 1, бТВ то, Нова тв, national geographic и още 2 канала, а чрез антена като си ги пусна вървят мазно което ме води до мисълта че проблема не е в тв а във връзката на нета?

преди 9 часа, Звяра!!! написа:

Проблемът с насичането на определени канали може да бъде причинен от интернет връзката. Ако имате слаба интернет връзка с ниска скорост на теглене на данни, то може да се получи насичане на картината или буфериране на видеото. Моделът, който споменавате, Philips 58PUS8507, е 4K Ultra HD телевизор, който изисква по-голяма скорост на интернет връзката за стабилно гледане на 4K съдържание. Ако вашият интернет е с ниска скорост, може да има проблеми с гледането на каналите във висока резолюция.

Колега телевизора е трепач по ютуб и hbo гледам клипове сериали по 4к вървят гладко и мазно, пускам Булсат всички канали вървят плавно със изключение на 4,5 канала нета ми върви на ниска скорост 40мб, рутера ми е разположен е спалнята и достига променлив сигнал до филипса, от кое е може да е проблема аз мога още днеска да кажа да ми дигнат Мб за скороста на нета ама да не се окаже щото рутера е далече, че ако се наложи да го преместван малко става сложно?

• Решение
преди 23 минути, Icko13 написа:

Колега телевизора е трепач по ютуб и hbo гледам клипове сериали по 4к вървят гладко и мазно, пускам Булсат всички канали вървят плавно със изключение на 4,5 канала нета ми върви на ниска скорост 40мб, рутера ми е разположен е спалнята и достига променлив сигнал до филипса, от кое е може да е проблема аз мога още днеска да кажа да ми дигнат Мб за скороста на нета ама да не се окаже щото рутера е далече, че ако се наложи да го преместван малко става сложно?

Добре, предлагам ти следното щом е проблем да преместиш рутера на по-близко разтояние до телевизора, защо не преместиш телевизора по-близо до рутера за да провериш дали пак ще ти насича? Също можеш и да смениш рутера със друг със по-голям обхват за да провериш достатъчна ли е скороста за да не насича! Така ще разбереш дали проблема е от скороста или разтоянието между рутера и ТВ!

Успех! :)

• Автор
преди 39 минути, Звяра!!! написа:

Добре, предлагам ти следното щом е проблем да преместиш рутера на по-близко разтояние до телевизора, защо не преместиш телевизора по-близо до рутера за да провериш дали пак ще ти насича? Също можеш и да смениш рутера със друг със по-голям обхват за да провериш достатъчна ли е скороста за да не насича! Така ще разбереш дали проблема е от скороста или разтоянието между рутера и ТВ!

Успех! :)

Супер идея, обаче тв-то ще го преместя в спалнята максимално близо до рутера и ще проверя дали ми насичат каналите ако не е от сигнала значи ще е от бързината на нета, ще пиша какъв е ефекта :)

Hotspot се пуска много лесно - включваш мобилната мрежа, изключваш wifi на телефона и търсиш hotspot в настройките. След като го намериш, го активираш и настройваш. Един вид създаваш нова безжична мрежа, настройваш и име и парола и закачаш телевизора към нея, като по този начин телевизора ще ти ползва мобилната връзка от телефона.

• Автор

Хора пробвах досега по два начина, първо бях питал на на каква скорост ми работи нета казаха ми на 60мб, казах им да го увеличат на 100мб, след това отидох реснах рутера пробвах да видя каналите дали насичат и пак беше същото... Второто преместих филипса в спалнята маскимално близо до рутера пуснах го и пак насичаха каналите БНТ, бТВ и нова.... Остава проблема да е в кабера понеже не е сменян от 10 години или самия доставчик от нета, ако някои има със сходни проблеми да пише.

• Автор
преди 2 часа, Raze написа:

Hotspot се пуска много лесно - включваш мобилната мрежа, изключваш wifi на телефона и търсиш hotspot в настройките. След като го намериш, го активираш и настройваш. Един вид създаваш нова безжична мрежа, настройваш и име и парола и закачаш телевизора към нея, като по този начин телевизора ще ти ползва мобилната връзка от телефона.

Да сетих се тъкмо го пробвах колега, споделих връзка от телефона към тв то със wi fi и със мобилна мрежа да ти кажа честно нямаше голяма разлика или поне аз такава не намерих.

• Автор
преди 41 минути, AAUUXX написа:

Или доставчика на телевизия.

Какво имаш предвид от доставчика на телевизията че не разбрах колега? 

преди 2 минути, Icko13 написа:

Да сетих се тъкмо го пробвах колега, споделих връзка от телефона към тв то със wi fi и със мобилна мрежа да ти кажа честно нямаше голяма разлика или поне аз такава не намерих.

Пробвай с лан кабел

Едва ли е от доставчика, аз също ползвам андроид приложението на булсатком и нямам проблеми с въпросните канали.

На телефона като инсталираш приложението има ли насичане, дори да си близо до рутера и с добър обхват на мобилната мрежа?

• Автор
преди 21 минути, Raze написа:

Едва ли е от доставчика, аз също ползвам андроид приложението на булсатком и нямам проблеми с въпросните канали.

На телефона като инсталираш приложението има ли насичане, дори да си близо до рутера и с добър обхват на мобилната мрежа?

Не, няма насичане от телефона нито от стария ми Филипс които е 6 серия от там Булсат също върви перфектно, немогат да приема мисълта че новия Филипс 8-серия с многото екстри перфектна картина да насичат някои работи по принцип работи на 60 херца не знам от къде е проблема вече..

преди 25 минути, Coco1 написа:

Пробвай с лан кабел

Малко трудно колега Лан кабела ми е свързан към рутера и ми е в спалнята дупчено е през някои места и почти е невъзможно да стигне до хола за да го включа към тв направо ако това имаш предвид

преди 27 минути, Icko13 написа:

Какво имаш предвид от доставчика на телевизията че не разбрах колега? 

Да от доставчика на телевизия имам предвид, след като всички останали канали работят ,а само 4-5 насичат.

• Автор
преди 1 минута, AAUUXX написа:

Да от доставчика на телевизия имам предвид, след като всички останали канали работят ,а само 4-5 насичат.

Абсурд на стария ми телефизор Филипс 49pus6501 всичките канали на Булсат ми вървят супер гладко а на новия телевизор не е така?

преди 13 минути, Icko13 написа:

Малко трудно колега Лан кабела ми е свързан към рутера и ми е в спалнята дупчено е през някои места и почти е невъзможно да стигне до хола за да го включа към тв направо ако това имаш предвид

Занеси тв до кабела

преди 14 минути, Icko13 написа:

Не, няма насичане от телефона нито от стария ми Филипс които е 6 серия от там Булсат също върви перфектно, немогат да приема мисълта че новия Филипс 8-серия с многото екстри перфектна картина да насичат някои работи по принцип работи на 60 херца не знам от къде е проблема вече..

Всеки телевизор работи на толкова, освен ако не му подадеш сигнал с по-висока честота през HDMI. Не е невъзможно телевизора толкова да може или пък да му е по-слаб wifi приемника. Затова го сложи наблизо до рутера или най-добре тествай с кабел.

По wi-fi на ac 5 GHz правени ли са тестове да ли работят въпросните канали, стига рутера, да го позволява.

При налична нова версия, на софтуера/firmware на ТВ, е желателно да се обнови до последна. Както и Bulsat приложението.

Има вариант проблема да е в самото приложение, или лош софтуер/бъг на самото приложение или firmware-a на ТВ.

П.П. Philips не се славят с добър софтуер като цяло. С това впечатление съм останал.

• Автор

Хора мисля че проблема е от Булсата които го гледам онлайн... Четох предималко в гугал магазина бая хора се оплакват от лошата връзка и насичането, явно не съм единствения сега си изтеглих на телевизора приложението RN TV и там пуснах БНТ, бТВ и новата ми вървят по вода на HD качество има много канали пускат тестов период за 2 седмици и след това се заплаща 10лв. Мисля че това ще е решението да гледам телевизия без да ми насича

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.