Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лошо отношение във ВУЗ

Featured Replies

Здравейте! Казаха ми, че тук много хора дават съвети, и могат да помогнат. Искам да попитам случвало ли му се е на някой, който е учил или учи в момента във ВУЗ да се държат грубо и лошо с него , да му пишат ниски оценки нарочно. Искам да попитам и също след кой курс можеш да се изместиш в друг ВУЗ. Благодаря предварително на тези които ще отговорят

Здравей! :bye1:

Относно преместване в друг ВУЗ, това зависи от конкретните правила и процедури на университета. Обикновено има определени критерии и изисквания, които трябва да се изпълнят, за да се прехвърлиш в друг ВУЗ. Често се изисква успешно завършване на първите курсове, както и определени оценки и успех в обучението. Така че, ако имаш интерес да се прехвърлиш в друг ВУЗ, ти препоръчвам да се свържеш с университета, в който желаеш да продължиш обучението си, за да разбереш подробностите относно процедурите за прехвърляне.

За жалост, има случаи, в които студенти са се сблъсквали с грубо и лошо отношение от страна на преподаватели или други студенти. Тук вече не мога да ти дам съвет или ако го направя може да не е правилния!:(

• Автор

Много Ви благодаря, за уточненията при преместването! А за другото получих съвет от приятели да се обърна към ректор или декан на факултет, но лично аз не виждам с какво ще ми помогнат

преди 1 час, ks.ts29 написа:

Здравейте! Казаха ми, че тук много хора дават съвети, и могат да помогнат. Искам да попитам случвало ли му се е на някой, който е учил или учи в момента във ВУЗ да се държат грубо и лошо с него , да му пишат ниски оценки нарочно. Искам да попитам и също след кой курс можеш да се изместиш в друг ВУЗ. Благодаря предварително на тези които ще отговорят

Аз пък мислех , че точно обратно са нещата, пишат ви хубави оценки и се държат мило за да не бягате другаде т.е. да не изпускат парички!

При вас вероято са искали по този начин да ви стимулират за по-сериозно отношение и учене, друго обяснение едва ли има!

преди 18 минути, ks.ts29 написа:

Много Ви благодаря, за уточненията при преместването! А за другото получих съвет от приятели да се обърна към ректор или декан на факултет, но лично аз не виждам с какво ще ми помогнат

ректора може да съдейства за оценката - изпитите да не са само пред определен преподавател, а както казват пред комисия, но това го правят тези които претендират за отлични оценки

преди 36 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Аз пък мислех , че точно обратно са нещата, пишат ви хубави оценки и се държат мило за да не бягате другаде т.е. да не изпускат парички!

При вас вероято са искали по този начин да ви стимулират за по-сериозно отношение и учене, друго обяснение едва ли има!

Абе....те сега не късат.... Аз на времето по История на БКП се явявах 4 пъти (редовен, поправка, ликвидация и "комисия") и все ме късаха, защото все бърках "преврат" и ""революция :) 

преди 9 минути, ks.ts29 написа:

Заяждат се... и се притеснявам да не ме късат

Да не си държавна поръчка? Тогава са доста по-заядливи, заради малките семестриални такси. 

• Автор
преди 2 минути, Fay написа:

Да не си държавна поръчка? Тогава са доста по-заядливи, заради малките семестриални такси. 

Да  редовно обучение съм. Иначе и аз знам, че тези които учат дистанционно плащат по-високи за задочниците не знам

преди 1 минута, ks.ts29 написа:

Да  редовно обучение съм. Иначе и аз знам, че тези които учат дистанционно плащат по-високи за задочниците не знам

Кой курс? 

Хм. 2-ри курс. Старо куче. А от въпросите ти лъха наивитет като за 1-ви семестър. Или се гъбаркаш с аудиторията.

Както и да е. Тук наистина много хора дават съвети. Успех.

• Автор
преди 5 минути, lebel написа:

Хм. 2-ри курс. Старо куче. А от въпросите ти лъха наивитет като за 1-ви семестър. Или се гъбаркаш с аудиторията.

Както и да е. Тук наистина много хора дават съвети. Успех.

Всеки човек е различен и приема различно нещата, получих съвети за които съм благодарен. Това със старите кучета никога не съм го разбирал. И в гимназията казваха,че 11 и 12 клас вече сме големи и е по така свободно. Във ВУЗ-а също ми казваха че първата година е най-трудна,и после всичко ставало песен, но според мен всяка следваща е все по трудна.

преди 1 минута, ks.ts29 написа:

Всеки човек е различен и приема различно нещата, получих съвети за които съм благодарен. Това със старите кучета никога не съм го разбирал. И в гимназията казваха,че 11 и 12 клас вече сме големи и е по така свободно. Във ВУЗ-а също ми казваха че първата година е най-трудна,и после всичко ставало песен, но според мен всяка следваща е все по трудна.

Хайде първо намери себе си! Естествено, че всяка следваща ще е по трудна - иска се ниво! Ако просто ти трябва "тапията" отиваш в някой частен ВУЗ, плащаш си и толкова! Ако искаш га научиш нещо, си налягаш парцалите и и толкова

Трябва да помислиш правилно преди да се преместиш в друг ВУЗ. Но да знаеш че във всеки ВУЗ има подобен тип отношение. Според мен не е нищо ново. Или го карай по-спокойно, а ако наистина е сериозно няма нищо лошо да говориш с някой от самия ВУЗ . Предполагам все с някой преподавател се разбираш . Обясни му. Пожелавам ти успех и дано всичко е наред

• Автор
преди 9 часа, mit_ko781 написа:

Трябва да помислиш правилно преди да се преместиш в друг ВУЗ. Но да знаеш че във всеки ВУЗ има подобен тип отношение. Според мен не е нищо ново. Или го карай по-спокойно, а ако наистина е сериозно няма нищо лошо да говориш с някой от самия ВУЗ . Предполагам все с някой преподавател се разбираш . Обясни му. Пожелавам ти успех и дано всичко е наред

Благодаря и на Вас! Но не знам дали ще ми обърне внимание!

преди 13 часа, ks.ts29 написа:

Целият ВУЗ или конкретно лице?

• Автор
преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Целият ВУЗ или конкретно лице?

Спорът е с определен преподавател, но заради него ще имам проблеми и с други , които са доближени до него.

преди 6 минути, ks.ts29 написа:

Спорът е с определен преподавател, но заради него ще имам проблеми и с други , които са доближени до него.

Тогава опцията да отидеш при друг преподавател отпада. Защото всички са свързани по-между си. Ако нямаха връзка, просто щеше да се преместиш при друг преподавател.

• Автор
преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Тогава опцията да отидеш при друг преподавател отпада. Защото всички са свързани по-между си. Ако нямаха връзка, просто щеше да се преместиш при друг преподавател.

Да знам, че в повечето ВУЗ-ве преподавателите са свързани и затова направо мисля да гледам към опция преместване. Не вярвам някой преподавател да тръгне да защитава студент. Благодаря Ви все пак ! Пожелавам Ви лек ден 

преди 10 минути, ks.ts29 написа:

Да знам, че в повечето ВУЗ-ве преподавателите са свързани и затова направо мисля да гледам към опция преместване. Не вярвам някой преподавател да тръгне да защитава студент. Благодаря Ви все пак ! Пожелавам Ви лек ден 

Искам да кажа и аз съм имал подобен преподавател. Едва съм изкарвал среден 3.  Дали, защото е бил взискателен или нещо друго. Според мен друго нещо. Но се преместих при друг преподавател. При другият пък само отлични оценки. И най-лошата оценка е добър 4.  Когато се преместих.  Не съм си търсил друг ВУЗ. В същият си останах. 

• Автор
преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Искам да кажа и аз съм имал подобен преподавател. Едва съм изкарвал среден 3. Дали, защото е бил взискателен или нещо друго. Но се преместих при друг преподавател. При другият пък само отлични оценки. Когато се преместих.

Тоест искате да кажете,че имам право да се преместя при друг преподавател по свое желание

преди 5 минути, ks.ts29 написа:

Тоест искате да кажете,че имам право да се преместя при друг преподавател по свое желание

В България не знам. В Берлин беше така. Питайте може да е и така, и там в България. И недейте да изтъквате характера на преподавателя.  Или начина му на преподаване. Все пак са колеги. И едва ли ще Ви разберат. Дори и да сте прав.  Просто искате да се преместите.  Друг преподавател. Ако е възможно.

Няма лоша оценка, а такава която заслужаваш, а за да си с добра оценка, то трябва да докажеш, че владееш добре материала. 

Изискванията към някои са завишени. Помисли защо спрямо теб са завишени!?

Успех!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.