Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дата на производство на дискове Seagate?

Featured Replies

Поръчах си от магазин два диска Seagate Ironwolf NAS. Пристигнаха. Дотук добре, но двата са с различен дизайн, единият не е обозначен с NAS макар и двата да са обозначени с код ST8000VN004, но дизайна и на двата не съвпада с дизайна, който е на страницата на Seagate в момента.

Това ме навежда на мисълта за залежали количества от предишни години.

Мога да ги върна в магазина без никакъв проблем, но все пак бих искал да намеря начин да проверя датата им на производство.

Ако ще ме препратите към декодера с петцифрения код - недейте. Тук петцифрен код няма. Нещо е променено от времето на петцифрения код.

И ако им върна дисковете към коя марка бихте ме насочили за NAS дискове?

Само да отбележа че недолюбвам WD. Не казвам нищо лошо за тях, но преди години три диска от този производител се скапаха скоропостижно на компютъра ми един след друг. Следващият диск беше друга марка и проблеми нямаше. Не е подменяно нищо друго освен диска. Кабелите включително си бяха тези, с които кабели се скапаха и трите предишни диска.

Разрешен от ined

• Автор

Единия дизайн е от преди три години и сега е изчерпан за размер 4 терабайта.

Другият дизайн очаквам да е от доста време преди това.

Съгласен съм с думите ти, но имам правото да искам да зная кога са произведени, и ако е достатъчно отдавна имам правото да им ги върна. Неразпечатани ще стане без гък.

Благодаря за вниманието към темата ми, но ако не знаеш нещо за новата маркировка на датата на производство - нека спрем дотук с това дали има значение стоял ли е на склад един диск 7-8 години, или е скоро произведен.

Те дори не са извадени от един кашон.

"Следващият диск беше друга марка и проблеми нямаше."

Защо тогава не си вземеш от същия тип който споменаваш, без да му пишеш марката?

Има много хубави  SSD дискове на Samsung - 970 - 980 по 4 терабайта(явно както си написал)

Ще те изкарат дълги години - до пенсия, а може да е и по вече.

• Автор

Написаното не е по темата.

Любимият номер на старите форумни пушки. Задаваш въпрос... и после дълго ти обясняват колко си тъп.

Е... аз искам отговор, а ако никой не го знае - просто отминавайте. Ще си го намеря някъде в интернет, надявам се. С или без ваша помощ.

А ти, ако искаш да обясниш на света да си купуват определена серия на Samsung, SSD дискове по 4 терабайта - пусни си отделна тема.

пп. Моля да не изгрубяваш в темата. Пусната е в търсене на информация, а не за да ми се обяснява колко съм тъп.

преди 9 минути, Shreek написа:

Написаното не е по темата.

Любимият номер на старите форумни пушки. Задаваш въпрос... и после дълго ти обясняват колко си тъп.

Е... аз искам отговор, а ако никой не го знае - просто отминавайте. Ще си го намеря някъде в интернет, надявам се. С или без ваша помощ.

А ти, ако искаш да обясниш на света да си купуват определена серия на Samsung, SSD дискове по 4 терабайта - пусни си отделна тема.

пп. Моля да не изгрубяваш в темата. Пусната е в търсене на информация, а не за да ми се обяснява колко съм тъп.

Някой да ти е написал колко си ТЪП?

Да те е обидил с нещо? Ти наистина си ТЪП, след като не четеш.  ined какво ти е написал?

Като не ти харесва предложението ми, подмини го. Хората ще кажат дали съм сгрешил в нещо или ти само така си мислиш.

• Автор
преди 6 минути, Kolev72 написа:

Някой да ти е написал колко си ТЪП?

Да те е обидил с нещо? Ти наистина си ТЪП, след като не четеш. Инед какво ти е написал? 

Като не ти харесва предложението ми, подмини го. Хората ще кажат дали съм сгрешил в нещо или ти само така си мислиш.

А ти какво си повече от останалите хора? Очите на задника ли са ти?

Че съм се съгласил с мнението на Инед видя ли?

И ти не пишеш по темата, така че ако не можеш да ми помогнеш - приятна вечер. Достатъчно години когато съм питал нещо темите ми са се превръщали в място, където съм отговарял на много повече въпроси, отколкото отговори съм получавал. И в крайна сметка на доста от темите ми маститите специалисти никога не дадоха отговор.

Тук много редовно се препраща към Никем. Не ме интересуват причините, но първият ми опит с Никем беше и последен. Лайната, които изядох не ги пожелавам и на хората, които не харесвам. Затова, драги съфорумници, от много време аз питам тук само за модели и марки модули, а откъде си ги купувам си е моя работа. Може да е малко по-скъпо отколкото в Никем, но за сметка на това при проблем замяната ми се прави на втория ден от занасянето на частта в сервиза. И не ме разкарват пет пъти като последния глупак за едно дъно от 147 лева, по онова време, не ми отчисляват отработените месеци от цената, когато модулът вече го няма на пазара а занесеният е непоправим, и не ми казват, че не могат да решат дали да ми върнат скапаното дъно, защото шефът бил в чужбина, видите ли, щял да се върне след десет дни, и без него те не можели да вземат решение.

Не ме и лъжат, че въпросното дъно вече го няма да пазара, докато петминутна проверка го намира в четири от магазините на конкуренцията.

Задал съм всички параметри, нужни за целта на темата, т.е. спазил съм правилата.

Попитал съм нещо съвсем ясно. Това, за което ще ги ползвам би заработило дори да бяха различни марки. И то съвсем не е важно за целта на метата ми, която е:

КАКЪВ Е НАЧИНЪТ ДА СЕ РАЗБЕРЕ ДАТАТА НА ПРОИЗВОДСТВО НА ЕДИН СЪВРЕМЕНЕН ДИСК SEAGATE???

Всичко, написано ми до момента по темата, с изключение на дълговечната работа на самсунзите го зная и без вас.

Искам или някой да ми напише това, което не зная, или всеки да си ходи в леглото и да си спи кротко.

Първоначално редактирах правописни грешки, но после изплуваха лоши спомени от магазин, рекламиран тук. На тези, на които това е любимият магазин поднасям извинения и им пожелавам да си останат с хубавия опит, а ако тук пише някой от Никем, ще му кажа - товава на хората в магазина им казах съвсем ясно, че това е помиярско поведение. Че ме вкараха вътре с поне 40 лева бензин. Че се подиграха с мен, и че подобна обида просто не се забравя.

Казах им също така, съвсем открито, че ако някога стане въпрос във форуми, където пиша, аз няма да премълча преживяното.

Тези спомени изплуваха.

Ако и в новите отговори няма нещо полезно по темата ми ще ви оставя да си пишете.

• Решение

Като гледам реални снимки на диска, а не от страницата на производителя имат дата на производство (DOM)

s-l500.jpgs-l500.jpg

• Автор
преди 13 минути, ined написа:

Като гледам реални снимки на диска, а не от страницата на производителя имат дата на производство (DOM)

s-l500.jpgs-l500.jpg

УПС... така не се бях излагал скоро. Те наистина са почнали да слагат нормална дата.

Преди не слагаха.

Срамното е че ги оглеждах поне по десетина минути, и понеже първите резултати ми показаха да търся петцифрен код под четвъртия баркод, и понеже изгледаните "инструкции" обясняваха как се декодират петте цифри... и през ум не ми дойде, че може да са започнали да пишат датата открито.

И двата са достатъчно нови. 22-ра и 21-ва година.

Благодаря Инед. Тъкмо яко бях набрал на форума и ти ми обърна мнението на 180 градуса.

преди 29 минути, Lumiere написа:

Благодаря. Определено е интересно. Скоро не ми се беше случвало да търся подобни неща. За всички тук е публична "тайна", че аз не съм добър в търсенето. И когато известно време попадаш на скучни и безинтересни неща в един момент отвикваш да търсиш нови.

В следващите месеци по независещи от мен причини няма да мога да отдам достатъчно внимание на това свое хоби, но след това ще си наваксам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.