Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За анемията, сърцето и зъбите

Featured Replies

Въртя се като в омагьосан кръг. Като хапна няколко дни поред пасирано месо и спаначени кюфтенца, както и пържени яйца, се чувствам добре,  после обаче отпадам и ми се появява анемията, ставам много сънлива и спя по много. Започвам да се притеснявам, че това може да се отрази на сърцето ми, страх ме е някой път да не заспя завинаги от преумора. Дайте ми съвети какво да правя. Също така как да разбера дали сърцето ми е добре?

А знае ли се колко дълго живеят хората без зъби?

Темата е много сериозна и ви моля - без спам и подигравки.

преди 4 минути, Anneliese написа:

Въртя се като в омагьосан кръг. Като хапна няколко дни поред пасирано месо и спаначени кюфтенца, както и пържени яйца, се чувствам добре,  после обаче отпадам и ми се появява анемията, ставам много сънлива и спя по много. Започвам да се притеснявам, че това може да се отрази на сърцето ми, страх ме е някой път да не заспя завинаги от преумора. Дайте ми съвети какво да правя. Също така как да разбера дали сърцето ми е добре?

Този новия ИИ чат така отговори.

Звучи като че имате дефицит на желязо, който може да причини симптоми като умора, анемия и сънливост. Препоръчвам да посетите лекар, който да ви направи кръвни изследвания и да провери нивата на желязо и хемоглобина в кръвта ви.

Относно сърцето ви, най-добре е да се консултирате с кардиолог, който да ви направи преглед и да ви препоръча подходящи изследвания. Тези изследвания могат да включват ЕКГ, ехокардиография и други специализирани процедури.

По отношение на вашата диета, препоръчвам ви да я разнообразите с различни видове храни, включително плодове, зеленчуци, зърнени храни, месо, риба и яйца. Особено важно е да включите храни, богати на желязо, като червено месо, пиле, риба, яйца, бобови и зеленчуци като шпанак, броколи и зелен лук. Не забравяйте да пиете достатъчно вода и да се отделяте редовно.

преди 5 минути, Anneliese написа:

Темата е много сериозна и ви моля - без спам и подигравки.

И това за зъбите.

Няма едно определено време, за което може да се каже колко дълго живеят хората без зъби, тъй като това зависи от много фактори, като например възрастта, общото здравословно състояние, начина на хранене и грижите за устната кавита. Наличието на зъби е важно за поддържането на здравословното състояние на устната кавита и организма като цяло. Затова, е препоръчително да се полага грижа за зъбите и да се избягва загубата на тях, когато е възможно. Ако все пак е налице нуждата от лечение и протезиране на зъбите, това може да подобри качеството на живота на човека и да го предпази от различни здравословни проблеми.

• Автор

Да съм казвала, че искам консултация с тая простотия ИИ? Това ми напомня за оня смотан чат с кучето.

https://avtanski.com/kucheto/

• Автор

Темата не е за спам!

И все пак вижте това:

чат с куче.png

[Кучето обича Шопен и Бетовен. ]
woman.png
А гледал ли си филма "Бетовен"?
the_dog.png
Не съм сигурен, че те разбирам правилно...
woman.png
Интересуваш ли се от физика?
the_dog.png
Да.
woman.png
Знаеш ли я теорията на относителността?
the_dog.png
Знам ами, как да не знам.
woman.png
Кажи я.
the_dog.png
Какво да ти кажа, какво... Бръмнала ми е главата от такива като теб - кажи та кажи! Ми не ща да казвам!
преди 10 минути, Anneliese написа:

Да съм казвала, че искам консултация с тая простотия ИИ? Това ми напомня за оня смотан чат с кучето.

https://avtanski.com/kucheto/

Това ти отговори чата.

Извинявам се, ако Ви създаваме грешно впечатление. Аз съм ChatGPT, един чатбот с програмирана функционалност да отговаря на различни въпроси и да помага на хората с информация и съвети. Ако имате конкретен въпрос или проблем, на който искате да получите помощ, моля да го споделите и ще се опитам да Ви помогна в рамките на моите възможности.

И това за чата със кучето.

Чат с кучето е само забавна програма, която е програмирана да дава забавни и несериозни отговори на потребителите. Не е проектирана да предоставя точни и информативни отговори като мен. Въпреки това, може да бъде забавна и интересна за разговори с нея, ако търсите развлекателна програма.

• Автор

Чат ботът  ИИ не струва, не говори правилно. И е пълна простотия според мен.

Аз питах AI Brand GPT ,той каза - ич не се обаждай. Ама нали съм тъпо к.....

За милиарден път - здравословни проблеми, при доктор.

• Автор

На майната ли те прати?Ha Ha Ha Lol GIF

Не - теб те прати на маната ти. Само че съм културен и се опитах да ти го кажа, по заобиколен начин. 

Като легнеш като Пикачу, с краката нагоре и някой върху теб, ще ти се оправят - абсолютно всички проблеми. 

Всички от село Безуене, сте на един хал. Нямате никаква разлика.

преди 23 минути, Anneliese написа:

Ами тогава ще ти кажа моето мнение по въпроса.

Според това какво аз бих направил.

Мисля, че при тази ситуация ще потърся медецинска помощ. Лекарите най-правилно ще знаят какво може да се яде и какво може да е причината за Анемия и сънливост. Дали тези неща могат да увредят сърцето ти или да му причинят някакво заболяване. Може би се нуждаеш от диетолог и Кардиолог.

За зъбите, не мисля че могат да ти повлияят на здравословното състояние. Аз бих потърсил помощ от Зъболекар. Знам че е неприятно и доста скъпо, но все пак един живот живеем. Може би едни протези ще решат проблема.

Ти ако не предприемеш някакви сериозни мерки относно твоето здраве не виждам как мислиш да продължиш да живееш?

Дните минават, проблемите ти се трупат един след друг, ти не правиш нищо по въпроса и питаш нас, все едно мие сме лекари или имаме като твоите проблеми. Не мисля че някой от форума би ти отговорил точно и конкретно на тези въпроси които задаваш!

Ами това е, извини ме за запетайките и правописните грешки, мързи ме да си чета и редактирам коментара затова така го оставям.:)

• Автор

Явно пак ще карам мама да ходим да ми изследват кръвта.

Просто се притесних да не си увредя сърцето така, адски съм изморена, като въртяна в центрофуга вчера заспах в 8 сутринта и чак до 7 вечерта.

Спрях да ям пасиран телешки дроб, защото е ужасен на вкус, макар да знам, че е полезен. Явно пържените яйца, спаначените кюфтета или пасираното пиле не са достатъчни. Риба не съм яла от една година.

преди 45 минути, Звяра!!! написа:

За зъбите, не мисля че могат да ти повлияят на здравословното състояние. Аз бих потърсил помощ от Зъболекар. Знам че е неприятно и доста скъпо, но все пак един живот живеем. Може би едни протези ще решат проблема.

Лекарите по вътрешни болести и зъболекарите казват, че много от здравните проблеми могат да бъдат от лошо сдъвкване, да не говорим че и от такава ограничена диета като на Аннелизе. Много е важно да си сложи нови зъби.

И нека не се срамува, ако си сложи ченета, защото жена без зъби е ценена от мъжете за специфичен тип сексуална любов. Когато трябва, ще си ги сваля. После так ще ги слага.

преди 10 минути, rado_svet написа:

И нека не се срамува, ако си сложи ченета, защото жена без зъби е ценена от мъжете за специфичен тип сексуална любов.

Това от личен опит ли го знаеш?

преди 18 минути, Звяра!!! написа:

Това от личен опит ли го знаеш?

Не, още не съм правил свирки и нямам личен опит.

Но съм чувал от мъжищата.

преди 3 часа, Anneliese написа:

Въртя се като в омагьосан кръг. Като хапна няколко дни поред пасирано месо и спаначени кюфтенца, както и пържени яйца, се чувствам добре,  после обаче отпадам и ми се появява анемията, ставам много сънлива и спя по много. Започвам да се притеснявам, че това може да се отрази на сърцето ми, страх ме е някой път да не заспя завинаги от преумора. Дайте ми съвети какво да правя.

Уморих се да ти повтарям : Отиди на зъболекар, оправи си зъбите, стоматолога хора НЕ яде, липсата на зъби и невъзможността да сдъвчеш добре храната мже да доведе до редица заболявания, освен това товари много организма като цяло защото от него се изисква много повече енергия да обработи несдъвканата храна.

преди 3 часа, Anneliese написа:

Също така как да разбера дали сърцето ми е добре?

Например като посетиш кардиолог.

А конкретно за анемия трябва да ядеш повечко шоколад, дробчета и да пиеш повечко червено вино. Изобщо наблягай на храни които са богати на хемоглобин.

преди 35 минути, Bubbles написа:

Изобщо наблягай на храни които са богати на хемоглобин.

Ето отговора на AI:)

Цитат

Хемоглобинът е протеин, който се съдържа в червените кръвни клетки и е отговорен за транспорта на кислород в организма. Ето някои храни, които са богати на хемоглобин:

1. Червено месо - телешко, говеждо, агнешко и др.

2. Риба - тон, скумрия, сьомга, пъстърва и др.

3. Птици - пиле, пуйка, гъска и др.

4. Яйца - яйца от кокошки, пуйки, патици и др.

5. Ягоди - малини, боровинки, черница и др.

6. Зеленчуци - спанак, брюкселско зеле, зелен боб, тиквички и др.

7. Ядки и семена - бадеми, фъстъци, лешници, сусам и др.

8. Леща и боб - червена леща, бял боб, черен боб и др.

9. Сушени плодове - кайсии, смокини, грозде и др.

Тези храни могат да помогнат за поддържането на нормалните нива на хемоглобина в организма и предотвратяване на анемията.

преди 4 часа, Anneliese написа:

За анемията, сърцето и зъбите

...найсти път

преди 4 часа, Anneliese написа:

Въртя се като в омагьосан кръг...

Не си сама. Препоръката ми е като на повечето от останалите - да вкараш в него стоматолог, кардиолог... може би гастроентеролог... и ако трябва още някой външен "хамстер" с медицинско образование и практика. 

преди 8 часа, Anneliese написа:

по дълго от хората със зъби

не ти остава храна между зъбите и не загнива  няма и зъбен камък и лош дъх

преди 14 часа, Anneliese написа:

Като програма се справя добре проблема е че го водят за интелект което все още не е и никога няма да бъде а по темата казах ти в другата тема не си компютър та да може да ти помогнем хихи

преди 13 часа, Brand написа:

село Безуене

Малиии най голямото село у нашата Мамковина хихи

преди 9 часа, petie1 написа:

Малиии най голямото село у нашата Мамковина хихи

Постоянно мрънка, срещу педи, лезбо, би, три... А тя реве, повече от тях. Вижте ме - аз съм инвалид.

Казах и преди - имам познати инвалиди, със професии/работа и семейства/деца. Просто са избрали, да не се предават. Живота като ти поднесе, лоша ръка - играеш с нея. Доколкото знам и ти си в тази категория.

Все едно тук сме, от доцент нагоре.

На всичкото отгоре, се заяжда... Като знае много - да го духа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.