Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за игри

Featured Replies

Здравейте, нова конфигурация до 5500 лева(+ -) за игри,филми и музика. В бъдеще ще закупа и монитор 1440p 240hz

Като изисквания.

- AMD новият процесор 7800x3d

- RGB - Колкото по малко, толкова по-добре. Ако има шанс и без RGB.

-  Ниво на шум колкото по малко толкова по-добре

-  От магазин Vario, gplay или Desktop

Ако има нужда от други ориентаци, моля, споделете! Блгадаря!

Коя версия на тетрис ще цъкаш? С какви настройки?

Колко филма мислиш да съхраняваш едновременно, нещо онлине сайтовете за филми изчезнаха - та общо колко TB ще са ти нужни в тази система?

Здравейте,

Предлагам примерна конфигурация, която е от моя онлайн магазин, но може да служи за основа и разбира се компонентите да се поръчат от някои от изброените от вас търговци или пък да се направи комбинация.

1. AMD RYZEN 7 7800X3D

2. ASROCK B650E PG RIPTIDE WIFI

3. KINGSTON FURY RENEGADE SILVER 32GB(2X16GB) DDR5 PC5-48000 6000MHZ CL32

4. MSI RX 7900 XTX GAMING TRIO CLASSIC 24G

5. SSD KINGSTON KC3000 M.2-2280 PCIE 4.0 NVME 2048GB

6. MSI MPG A850G PCIE5 80 PLUS GOLD

7. HYTE Y60 TEMPERED GLASS, MID-TOWER, ЧЕРНО

8. ARCTIC LIQUID FREEZER II - 280 RGB BLACK

Общо всичко излиза 5550лв. Сглобяването, тестването за стабилност и доставката до офис на Еконт са безплатни.

Дъното е с PCIe 5.0 слот за видео картата, захранването е с новия ATX 3.0 стандарт. Избрал съм за видео карта флагмана на АМД, защото има повече памет (сравнено с 4080 на NVidia), а това вече се оказва от съществено значение при новите заглавия и се очаква тенденцията да продължи още повече с навлизането на Unreal Engine 5 игрите. Кутията е доста интересна, предлага възможност за вертикален монтаж на видео картата. Избрана е за най-добра кутия на 2022 от Gamers Nexus ако следите канала:

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 16 часа, Trayan_ написа:

Ако има нужда от други ориентаци, моля, споделете! Блгадаря!

Може ли някои компоненти да са от чужбина. Примерно процесора е с стотина лева надолу, видео rtx 4900 има за 3300лв.

• Автор
преди 1 час, Velcho Andreev написа:

Може ли някои компоненти да са от чужбина. Примерно процесора е с стотина лева надолу, видео rtx 4900 има за 3300лв.

По принцип бих се съгласил но нямам доверие на куриерите.

По форумите има доста оплаквания за бавно буутване на MSI дъната и в частност на Tomahawk при АМ5, но предполагам след някои и друг месец като излязат обновени биоси проблема ще се реши. За това към момента избягвам да ги предлагам. Някои го имат проблема, други не, предполагам се проявява при определени комбинации с процесор и памет. Да има автора едно на ум.

• Автор
преди 9 часа, Gaming_Solutions написа:

По форумите има доста оплаквания за бавно буутване на MSI дъната и в частност на Tomahawk при АМ5, но предполагам след някои и друг месец като излязат обновени биоси проблема ще се реши. За това към момента избягвам да ги предлагам. Някои го имат проблема, други не, предполагам се проявява при определени комбинации с процесор и памет. Да има автора едно на ум.

Благодаря за информацията!

преди 11 часа, Gaming_Solutions написа:

Освен е хдбг форума, където един човек има проблем с бутването на това дъно, а другите десет, който го имат, нямат този проблема. На друго място нещо не откривам. Би ли дал информация за другите форуми, където има същия проблем в частност с това дъно, а и до сега не съм виждал да го предлагаш…

Всъщност намерих за проблема само на още на две места, но и разгледах това което ти си предложил,  и там също има проблеми и то май повече отколкото на томахавката.

преди 12 часа, Velcho Andreev написа:

Освен е хдбг форума, където един човек има проблем с бутването на това дъно, а другите десет, който го имат, нямат този проблема. На друго място нещо не откривам. Би ли дал информация за другите форуми, където има същия проблем в частност с това дъно, а и до сега не съм виждал да го предлагаш…

Всъщност намерих за проблема само на още на две места, но и разгледах това което ти си предложил,  и там също има проблеми и то май повече отколкото на томахавката.

Във форума на MSI също има оплаквания, в HWBG оплакванията от конкретното дъно са поне 2. Или хайде да не го казваме "оплакване", че звучи зле, нека да е констатация за проблема. Това са нормални неща за нови дъна, където тепърва ще излизат биоси и в никакъв случай не твърдя, че томахавката е лошо дъно. Колкото до ASROCK B650E PG RIPTIDE това е едно от най-препоръчваните дъна в интернет пространството, аз лично съм сглобявал конфигурации с него и не съм имал проблеми с бавен буут, както и паметите са си тръгвали от първия път по XMP/EXPO профил на 6000MHz (което не е гаранция към ден днешен за АМ5)

ПП. Отделно ASROCK B650E PG RIPTIDE разполага с PCIe 5.0 , за разлика от MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI, което е с PCIe 4.0. Към момента може и да не е от толкова голямо значение, но когато човек си купува конфигурация на АМ5 за 5500лв. очаква след някоя и друга година да забоде новия процесор от новото поколение без да сменя дъното и без да губи производителност. Нали идеята на АМ5 е да е futute proof?

на 20.04.2023 г. в 9:45, Gaming_Solutions написа:

Здравейте,

Предлагам примерна конфигурация, която е от моя онлайн магазин, но може да служи за основа и разбира се компонентите да се поръчат от някои от изброените от вас търговци или пък да се направи комбинация.

1. AMD RYZEN 7 7800X3D

2. ASROCK B650E PG RIPTIDE WIFI

3. KINGSTON FURY RENEGADE SILVER 32GB(2X16GB) DDR5 PC5-48000 6000MHZ CL32

4. MSI RX 7900 XTX GAMING TRIO CLASSIC 24G

5. SSD KINGSTON KC3000 M.2-2280 PCIE 4.0 NVME 2048GB

6. MSI MPG A850G PCIE5 80 PLUS GOLD

7. HYTE Y60 TEMPERED GLASS, MID-TOWER, ЧЕРНО

8. ARCTIC LIQUID FREEZER II - 280 RGB BLACK

Общо всичко излиза 5550лв. Сглобяването, тестването за стабилност и доставката до офис на Еконт са безплатни.

Дъното е с PCIe 5.0 слот за видео картата, захранването е с новия ATX 3.0 стандарт. Избрал съм за видео карта флагмана на АМД, защото има повече памет (сравнено с 4080 на NVidia), а това вече се оказва от съществено значение при новите заглавия и се очаква тенденцията да продължи още повече с навлизането на Unreal Engine 5 игрите. Кутията е доста интересна, предлага възможност за вертикален монтаж на видео картата. Избрана е за най-добра кутия на 2022 от Gamers Nexus ако следите канала:

Не смяташ ли, че това захранване е леко рисково? Първо че 850W са възможно да бъдат недостатъчни за в бъдеще (а и сега са на границата) и второ (ако решим че 850W е достатъчно) явно има бюджет за нещо с по-добра репутация като EVGA SuperNOVA G6(850W) което ще му излезе не повече от 50лв отгоре. Най-вероятно ще си е добре, но ако аз сглобявах нещо high end, нямаше да пестя от PSU

преди 45 минути, 87975865869 написа:

Не смяташ ли, че това захранване е леко рисково? Първо че 850W са възможно да бъдат недостатъчни за в бъдеще (а и сега са на границата) и второ (ако решим че 850W е достатъчно) явно има бюджет за нещо с по-добра репутация като EVGA SuperNOVA G6(850W) което ще му излезе не повече от 50лв отгоре. Най-вероятно ще си е добре, но ако аз сглобявах нещо high end, нямаше да пестя от PSU

За първи път чувам, че MSI имат лоша репутация за захранванията си (а и не само). SuperNOVA G6 е на базата на вече старата Seasonic Focus Gold платформа, не лоши захранвания, но не са ATX 3.0.  MSI MPG A850G, което съм предложил аз е нов модел сертифициран по ATX3.0 стандарта с 10г. гаранция. То не е и евтино за да кажеш, че се пести с него, но пък някои от продуктите на MSI са в промоция до края на Април при вносителя и за това цената му е добра. Реално на него и 750W ще му стигнат ако захранването е ATX3.0, тези захранвания са специално проектирани да поемат спайковете на новите видео карти (не е само новия 12VHPWR конектор, както някои си мислят) Картата на Furmark със спайковете едва минава 500W, а процесора както и да го товариш няма да мине 180. Избрал съм 850W за да има повече аванс и именно защото бюджета го позволя. Тези консумации в гейминг изобщо няма да ги стигне.

Обяснявам ти ги тези неща на теб, защото питаш, иначе сигурно човека отдавна си е купил новата машина.

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

За първи път чувам, че MSI имат лоша репутация за захранванията си (а и не само). SuperNOVA G6 е на базата на вече старата Seasonic Focus Gold платформа, не лоши захранвания, но не са ATX 3.0.  MSI MPG A850G, което съм предложил аз е нов модел сертифициран по ATX3.0 стандарта с 10г. гаранция. То не е и евтино за да кажеш, че се пести с него, но пък някои от продуктите на MSI са в промоция до края на Април при вносителя и за това цената му е добра. Реално на него и 750W ще му стигнат ако захранването е ATX3.0, тези захранвания са специално проектирани да поемат спайковете на новите видео карти (не е само новия 12VHPWR конектор, както някои си мислят) Картата на Furmark със спайковете едва минава 500W, а процесора както и да го товариш няма да мине 180. Избрал съм 850W за да има повече аванс и именно защото бюджета го позволя. Тези консумации в гейминг изобщо няма да ги стигне.

Обяснявам ти ги тези неща на теб, защото питаш, иначе сигурно човека отдавна си е купил новата машина.

Никъде не съм казал че имат лоша репутация. За A1000G знам че е доста добро, но за по-малките от серията няма нищо като ревюта.

преди 8 часа, 87975865869 написа:

Никъде не съм казал че имат лоша репутация. За A1000G знам че е доста добро, но за по-малките от серията няма нищо като ревюта.

С какво EVGA SuperNOVA G6 850W го превъзхожда, че да е по-добрият избор?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.