Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

LAN кабел от рутер на Виваком

Featured Replies

Здравейте. Предварително се извинявам, тъй като съм бос по темата. Имам рутер на Виваком, който се намира в едната стая, а настолният ми компюрър е в другата и сигнала съответно е слаб. Възможно ли е с ЛАН кабел да си вържа аз директно рутера с компютъра, или трябва да викам тези от Виваком да го направят, настройват и т.н. И съответно какви специфики на кабела трябва да гледам за добър сигнал. Благодаря предварително и отново се извинявам за глупавият въпрос. 

Може да, няма никакви пречки.
Пеоблеми би имало само ако вържеш директно кабела на виваком  за компютъра, понеже МАС адреса на компютъра е различен от този на рутера.

• Автор

Не, не, рутера ще си остане там с цялото окабеляване, просто ще купя допълнителен кабел. Благодаря, иначе, ще пробвам! 

преди 25 минути, Bubbles написа:

Може да, няма никакви пречки.
Пеоблеми би имало само ако вържеш директно кабела на виваком  за компютъра, понеже МАС адреса на компютъра е различен от този на рутера.

МАС адреса е най-малкия проблем- клонирането винаги е достъпно.

преди 29 минути, VesoU написа:

Имам рутер на Виваком, който се намира в едната стая, а настолният ми компюрър е в другата и сигнала съответно е слаб. Възможно ли е с ЛАН кабел да си вържа аз директно рутера с компютъра, или трябва да викам тези от Виваком да го направят, настройват и т.н. И съответно какви специфики на кабела трябва да гледам за добър сигнал. Благодаря предварително и отново се извинявам за глупавият въпрос. 

Естествено,  че може - ЛАН  кабел  от ЛАН порт на путера. Всичко, което сгава в локалната мрежа - дали на Виваком-ския ругер или на твоя - се управлява локално.

• Автор

Благодаря много! Отивам да взимам кабел 😂

А има ли кой да го кримпне, ако вземете кабел без конектори и конектори отделно?
И как стои въпросът с електромагнитните смущения наоколо. Ако има е добре да се вземе sftp кабел и конектори с метален "кожух"

преди 8 часа, цър-вул написа:

А има ли кой да го кримпне, ако вземете кабел без конектори и конектори отделно?
И как стои въпросът с електромагнитните смущения наоколо. Ако има е добре да се вземе sftp кабел и конектори с метален "кожух"

Ще намери стара водопроводна тръба 1/2 цола и ще го пусне вътре! ;)

преди 13 часа, цър-вул написа:

А защо да купува отделно? При холожение, че се продават готови кабели.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.