Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смартфон Xiaomi 12 Pro - update фърмуер MIUI 14

Featured Replies

Преди седмица си купих смартфон Xiaomi 12 Pro, модел 22081212UG, с инсталирана версия MIUI Global 13.0.11.0(SLFEUXM), с версия на Андроид 12skq1.220303.001. Опитвам се да сваля update до MIUI 14 базиран на Android 13, но постоянно се изписва, че няма налични обновления на системата. Има ли проблем с инсталираната версия на системата MIUI?
Четох статията на Даниел Десподов "Още 12 смартфона на Xiaomi получиха глобалния фърмуер MIUI 14 базиран на Android 13" и там е изписана версията на MIUI 14 – v14.0.5.0 TLBMIXM.
Какъв може д бъде проблема?

Здравейте, това е Bing. Радвам се да ви помогна. blush Според това, което намерих в интернет, има няколко възможни причини за проблема с обновяването на MIUI 14 на вашия Xiaomi 12 Pro. •  Една от тях е, че стабилната версия на MIUI 14 за Xiaomi 12 Pro все още не е достъпна за глобалните потребители1. Според GSM Arena, тази версия е достъпна само за потребителите, които са били на бета канала1. Версията има номер MIUI 14.0.2.0 (TLCMIXM) и е базирана на Android 131. •  Друга причина може да е, че вашият модел на Xiaomi 12 Pro не е съвместим с глобалната версия на MIUI 14. Според miuirom.org, кодовото име на Xiaomi 12 Pro е zeus и моделът му отговаря на 2201122G (Global) или 2201122C (China)2. Ако вашият модел е различен, може да имате проблеми с обновяването. •  Още една причина може да е, че вашият регион не е подходящ за обновяването на MIUI 14. Според rprna.com, Xiaomi е започнал да изпраща MIUI 14 за Xiaomi 12 Pro в Европа със сигурностния пакет за януари 20233. Ако не сте в Европа, може да трябва да изчакате повече време за обновяването. Надявам се, че тази информация ви е полезна. 

преди 15 минути, ldmih написа:

Преди седмица си купих смартфон Xiaomi 12 Pro, модел 22081212UG, с инсталирана версия MIUI Global 13.0.11.0(SLFEUXM), с версия на Андроид 12skq1.220303.001. Опитвам се да сваля update до MIUI 14 базиран на Android 13, но постоянно се изписва, че няма налични обновления на системата. Има ли проблем с инсталираната версия на системата MIUI?
Четох статията на Даниел Десподов "Още 12 смартфона на Xiaomi получиха глобалния фърмуер MIUI 14 базиран на Android 13" и там е изписана версията на MIUI 14 – v14.0.5.0 TLBMIXM.

Пробвай да смениш региона на Германия, дори да останеш с MIUI 13  телефона ще е топ, аз съм с Xiaomi 12T pro.

:offtopic_s:

@нушо, да го беше и табулрал отговора да е по-прегледен...
Той е изчерпателен, но не е удобен за четене!

преди 8 минути, нушо написа:

Здравейте, това е Bing. Радвам се да ви помогна. blush
Според това, което намерих в интернет, има няколко възможни причини за проблема с обновяването на MIUI 14 на вашия Xiaomi 12 Pro.
•  Една от тях е, че стабилната версия на MIUI 14 за Xiaomi 12 Pro все още не е достъпна за глобалните потребители
  1. Според GSM Arena, тази версия е достъпна само за потребителите, които са били на бета канала1. Версията има номер MIUI 14.0.2.0 (TLCMIXM) и е базирана на Android 131.
•  Друга причина може да е, че вашият модел на Xiaomi 12 Pro не е съвместим с глобалната версия на MIUI 14. Според miuirom.org, кодовото име на Xiaomi 12 Pro е zeus и моделът му отговаря на 2201122G (Global) или 2201122C (China)
  2. Ако вашият модел е различен, може да имате проблеми с обновяването.
•  Още една причина може да е, че вашият регион не е подходящ за обновяването на MIUI 14. Според rprna.com, Xiaomi е започнал да изпраща MIUI 14 за Xiaomi 12 Pro в Европа със сигурностния пакет за януари 20233. Ако не сте в Европа, може да трябва да изчакате повече време за обновяването. Надявам се, че тази информация ви е полезна. 

преди 1 час, ldmih написа:

Все ще дойде ъпдейта щом е планиран! На моя note 9S дойде преди две седмици макар , че уж трябваше да е наличен още януари месец!

преди 18 минути, Joss Bomon написа:

Само аз ли съм глупак

Не си само ти-ако имаше как, мойто 11про +5Ж бих го върнал без колебание на Андроид 5! В желанието си да изпъкнат като свински м-да в кал, са го претрупали с толко дигитален баласт, че свършването на най-проста работа (напр. една аларма) е мотане без край. 

Какъв може д бъде проблема? Ако съм прав ъпдейтите се правят по регион ,страна ,държава.  Ето тука са добавени държавите ,които получават обновления https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/zeus/

Ако можете инсталирайте му впн на тоя тел. с една от фигуриращите локации в линка , който съм дал срържете се и проверете за ъпдейт.

Ще поизчакаш, няколко месеца за ъпдейта. Защото, не винаги излиза еднакво за различните региони.

В противен случай, сменяш Региона/Държавата и в повечето случаи ще се появи ъпдейта.

Погледни и форума за Андроид телефоните

П.П. Подобен проблем имах, миналата година на POCO X3 Pro с ъпдейт, не излизаше ъпдейта за MUI 13 (Android 12).

Смених държавата на Виетнам, език: английски  и се ъпдейтна без проблем. След като го върнах на BG.

От тогава не съм имал проблем със следващи ъпдейти.

• Автор

Благодаря много за съветите. Ще ги изпробвам един по един. Регионът ми е България.

• 4 седмици по-късно...

Привет. Дали има някакво развитие с ъпдейта, тъй като аз имам същия проблем.

Закупих телефона от Йеттел - Redmi Note 12 pro 4g Miui Global 13.0.4 RHGEUXM. При проверка за обновяване пише, че няма такъв. При проверка с приложението Miui Downloader Pro показва, че има ъп, който обаче е V.14.0.3.0. TKFEUXM.

Предлага ми го за сваляне, но при опит да го инсталирам като инсталационен пакет не ми позволява. Опитах да го подкарам и като файл от usb - пак не става.

Не знам къде бъркам.

П.С. Смених и региона - с Индия, Индонезия или дори Виетнам и няма промяна.

преди 3 часа, KristiAn Stavrev написа:

Привет. Дали има някакво развитие с ъпдейта, тъй като аз имам същия проблем.

Закупих телефона от Йеттел - Redmi Note 12 pro 4g Miui Global 13.0.4 RHGEUXM. При проверка за обновяване пише, че няма такъв. При проверка с приложението Miui Downloader Pro показва, че има ъп, който обаче е V.14.0.3.0. TKFEUXM.

Предлага ми го за сваляне, но при опит да го инсталирам като инсталационен пакет не ми позволява. Опитах да го подкарам и като файл от usb - пак не става.

Не знам къде бъркам.

П.С. Смених и региона - с Индия, Индонезия или дори Виетнам и няма промяна.

https://miuirom.org/ru/phones/redmi-note-12-pro-4g .Тук поне няма за сега тази V.14.0.3.0. TKFEUXM.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.