Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ниска скорост от рутер tp-link TL-WR841N/TL-WR841ND свързан към нокиа Виваком

Featured Replies

Добър вечер. Преди няколко дни си свързах стария рутер tp-link TL-WR841N/TL-WR841ND към нокиата на Вивакома щото в къщи, ми изреваха, че им бил слаб сигнала от нокиата. Набучих всички кабели в тп линка но единия приемник неможеше да се свърже с нета и не захапваше паролата на тп линка даже и по едно време спря да вижда мрежите и като го свързах към нокиата се показаха наличните мрежи и си захапа без проблеми паролата на нокиата. Приемниците за телевизия са 3 на брой и с тях е свързан към рутера друг компютър по lan в настройките на тп линка не съм променял нищо защото на 20 и на 40 MHZ нета умираше и го оставих, на automatik даже и като спра DHCP пак нета, умираше и го пуснах и него. Преди малко се пребирам и братми и неговата ми измрънкаха че телевизията им хванала крака и тяхния приемник невиждаше мрежите и като изкарах кабела за тяхния приемник от тп линка и го мушнах в нокиата се оправи веднага без проблеми но ми направи впечатление че в SPEED TEST скороста на качване и сваляне е паднала много. А до вчера и днес си беше добре. Ако трябва да пипна нещо по настройките на тп линка някой да сподели ако знае. Забравих да кажа че тп линка съм го свързал към нокиата с един от тези късите lan кабели Wlan на тп линка към lan на нокиата в тп линка са свързани в момента само lan кабела и кабела за приемника който ми е в хола щото в нокиата останалите на брой 4 lan порта са заети.

cqs1682964840s.png

Разрешен от JohnTRIVOLTA

Разчетен е до няколко клиента и предела му е 10. Слабото му място е едноядрения процесор и никаквото охлаждане. Радиаторът е залепен, което е минус и определено по-голям радиатор за целта прави рутера по-бодър. Ако ти дава възможност да избереш Боливия е ОК.

• Автор
преди 5 минути, Profruit написа:

Разчетен е до няколко клиента и предела му е 10. Слабото му място е едноядрения процесор и никаквото охлаждане. Радиаторът е залепен, което е минус и определено по-голям радиатор за целта прави рутера по-бодър. Ако ти дава възможност да избереш Боливия е ОК.

Има Боливия избрах я но няма промяна.

преди 15 минути, vlado1985 написа:

А до вчера и днес си беше добре. Ако трябва да пипна нещо по настройките на тп линка някой да сподели ако знае. Забравих да кажа че тп линка съм го свързал към нокиата с един от тези късите lan кабели Wlan на тп линка към lan на нокиата

Това не е правилно - LAN(Nokia)-LAN(TP-Link), с изключен DHCP на тплинка, зададен статичен адрес примерно 192.168.0.2, a в Nokia-та задай обхват 192.168.0.3-192.168.0.255

• Автор
преди 1 минута, цър-вул написа:

Това не е правилно - LAN(Nokia)-LAN(TP-Link), с изключен DHCP на тплинка, зададен статичен адрес примерно 192.168.0.2, a в Nokia-та задай обхват 192.168.0.3-192.168.0.255

Като Свържа тп линка lan към lan  на нокиата и няма нет а в настройките на нокиата не ме пуска дори и с admin потребителско и парола.

Зависи и от хардуерната версия на ТП-Линк. Както препоръчаха по-горе ползвайте рутера като AP само! От тези рутери скорости от 60-70 мисля са добро постижение след като има свързани повечко от едно устойства безжично!

• Автор
току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Зависи и от хардуерната версия на ТП-Линк. Както препоръчаха по-горе ползвайте рутера като AP само!

Добре аз на тп лика ще влезна в настройките да направя промените но като немога да влезна в настройките на нокиата.

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Добре аз на тп лика ще влезна в настройките да направя промените но като немога да влезна в настройките на нокиата.

Не е нужно да влизаш в нокиата, тплинк ще го играе суич и AP само. Може да го сетнеш с последния адрес пример 254

• Автор

Пробвах сега да направя промени по настройките на тп линка като преди това свързах двата рутера lan към lan. Влезнах в настройките на тп линка изключих първо DHCP след което му дадох save и като се рестартира рутера не ме пусна в настройките на рутера. Веднага ми изкара вход в нокиата но като не ме пуска така и неможах да влезна дадох заводските настройки на тп линка влезнах и от динамично го смених на статично но каквото и IP да му дам на subnet и на gateway ми дава грешка.

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Пробвах сега да направя промени по настройките на тп линка като преди това свързах двата рутера lan към lan. Влезнах в настройките на тп линка изключих първо DHCP след което му дадох save и като се рестартира рутера не ме пусна в настройките на рутера. Веднага ми изкара вход в нокиата но като не ме пуска така и неможах да влезна дадох заводските настройки на тп линка влезнах и от динамично го смених на статично но каквото и IP да му дам на subnet и на gateway ми дава грешка.

Влез самостоятелно с устройство в тп-линка , спри dhcp и промени адреса на който го достъпваш, пример както казах вече да завършва с 254. След тов вече го привързвай към нокиата и т.н.

• Автор
преди 43 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Влез самостоятелно с устройство в тп-линка , спри dhcp и промени адреса на който го достъпваш, пример както казах вече да завършва с 254. След тов вече го привързвай към нокиата и т.н.

До сега пак си играх да променям ip тп линка но каквото и ip  да му сложа на края изкарва тази грешка 

Error code: 5007

Bad Gateway for WAN IP, please input another one.

Като изключа DHCP скороста на качване и сваляне в SPEED TEST се подобрява доста добре. Но за сметка на това спира нета на приемника в хола който е забучен в тп линка защото в нокиата няма място за него и като му пусна DHCP пак си му идва нета.

Обади се на Виваком да ти добавят рутера в Нокията и си готов

• Решение
преди 39 минути, vlado1985 написа:

До сега пак си играх да променям ip тп линка но каквото и ip  да му сложа на края изкарва тази грешка 

Error code: 5007

Bad Gateway for WAN IP, please input another one.

Като изключа DHCP скороста на качване и сваляне в SPEED TEST се подобрява доста добре. Но за сметка на това спира нета на приемника в хола който е забучен в тп линка защото в нокиата няма място за него и като му пусна DHCP пак си му идва нета.

Какъв WAN бе, като него няма да ползваш въобще в случая?! Нали ще го ползваме като суич и AP, а не като рутер и от там говорим да си смениш адреса, който е в LAN и после ще го свържеш от LAN на Нокиа към LAN на ТП- Линк ... все не си разбрал бре :ski7:

tp0.png

tp1.png

tp.png

• Автор
преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Какъв WAN бе, като него няма да ползваш въобще в случая?! Нали ще го ползваме като суич и AP, а не като рутер и от там говорим да си смениш адреса, който е в LAN и после ще го свържеш от LAN на Нокиа към LAN на ТП- Линк ... все не си разбрал бре :ski7:

tp0.png

tp1.png

tp.png

Явно съм блеел по време на урока. Макар че изпълнявах всичко както е написано тук и се усетих късно че вместо на lan съм тръгнал да променям на wlan ip-то. И сигурно затова ми е давало все грешки. След това си поправих грешката и взех правилно на lan да сменявам ip но пак не го приемаше, като преди, това бях забранил DHCP и на моменти, имаше нет на моменти нямаше и в хола приемника неможеше да се свърже с мрежта щото бях спрял DHCP на тп линка. После пробвах пак като забраних първо DHCP докато lan кабела беше ръгнат още на wlan в тп линка и се появи нет но пак приемника в хола неможеше да се свърже с мрежата а скороста в SPEED TEST на изтегляне беше горедолу мижа да та лъжa добре. А на качване беше трагично голям зор след това реших да пробвам друго изкарах lan кабела на тп линка и го боднах от wlan в lan и смених първо ip и като му взех от DHCP IP след като се рестартира рутера забраних DHCP скороста в SPEED TEST се оправи доволно не е кой знае какво но бива и приемника в хола вече се свързва нормално с мрежата. Исками се да дам и на двама ви с @цър-вул решение на проблема но ъъъъ. Благодаря ви много за отделеното време и помоща.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.