Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръки за нова конфигурация за мултимедия

Featured Replies

Досега ползвах   i3 6100, 8 gb ddr4 2133M , asrock h110 itx, и мисля, че вече издишат.Трябва ми ново ssd,  процесор,  и рам.Ще се ползва вграденото видео, и видео карта не ми трябва.От старата конф. ще ползвам кутията и захранването.Питанките са :                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

-ryzen 5 4600g  или 5600g.     

- кое  SSD ? 256/500  gb  ми е достатъчно,  мисля да е form factor m.2.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

-колко рам ми трябва , и на каква честота, ddr4  или  ddr5 , ?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

- какво дъно?Предпочитам да е с  usb 3.2.                           

Целта е бюджетно решение за следващите 5-6 год  за 1080p.

Очевидно 5600G е за предпочитане. Колкото до DDR5 такава не можеш да сложиш с който и да е от двата процесора.

ASROCK B550M STEEL LEGEND е добро дъно за около 250 лв. но като гледам старото ти дъно изпитвам съмнения че ще се събере в кутията...

Няма проблеми просто съм се подвел от размера на старото дъно.

п.с. Какво разбираш под мултимедия? Ако са само филми старата машина е над необходимото.

Ако има намесена видеообработка започваш от 16GB (за любителски цели) като минимум. 

2х8 на поне 3200MHz ако е за гледане на филми и т.н. За нещо по-сериозно 2х16.

Принципно с дъното не е проблем паметта да се подкара и на по-високи честоти.

Като се спреш на нещо свери таймингите и цените.

п.с. Примерно Patriot Viper Steel 32GB (2x16) 3600Mhz CL18 за около 150 лв.

Система качествени колони 5.1.Качествени слушалки и отделна звукова карта.Не ти трябва много бърз процесор и видеокарта.Бил си с i3 така, че съвременен i3 щи свърши работа.Те вече са четириядрени с хайпер трейдинг 8 треда.Твоя е бил двуядрен.Това дъно има къс PCI Express слот за външно аудио ако ще е АМД платформа.

За каква точно мултимедия ще се ползва машината? Ако е само за възпроизвеждане на филми, дори и стария ти i3 6 поколение би трябвало да няма проблеми. Ако искаш да гледаш 4K HDR видео, може да сложиш просто една GT 1030 - трябва ти HDMI 2.0b. 

• Автор

Ами периодично си допълвам муз. библиотека от  pc-то към флашка, и все по -често се получават забивания, загуба на файлове, определни  usb  портове не работят всеки път.При конвертиране или  split  на  flac  файлове се получава зависване ако даже съм отворил  само  browser-а.И  ssd  вече е на доста   навъртяни  гигабайти,  и тн. .Няма смисъл за мен да слагам видеокарта на тази конфигурация.Гледам ,че 1030 върви за поне 180 лв нова , по- добре нов   процесор с градено видео.

преди 2 часа, qrt написа:

- какво дъно?Предпочитам да е с  usb 3.2.                           

Целта е бюджетно решение за следващите 5-6 год  за 1080p.

Eто последния сглобен от мен с нови части компютър, работи и с видео 4К и има бързия порт USB който ти трябва.
Ако си способен да четеш с разбиране и да анализираш правилно, можеш да го изкопираш ако искаш и с по-нов процесор и повече РАМ.

Нещо такова се получава. Кажи модела на старото захранване, ако е бюджетно и много старо е добре и него да смениш:

Количка: Asrock B550M-HDV AM4, AMD Ryzen 5 5600G 4.4GHz AM4 MPK, 2X8G DDR4 3200 KINGSTON FURY BEAS, продукти и цени. (nikem-bg.net)

преди 13 минути, Белгиеца написа:

това дъно е от епохата на динозаврите бе, алоооо

https://www.asrock.com/mb/AMD/B550M-HDV/index.fr.asp#Specification

егати подигравките ...

Ало, динозавъра, като много знаеш, предложи ти нещо ли какво? Дъното си е абсолютно актуално, бюджетно и покрива изискванията на автора!

Дъното е актуално друг е въпроса че за 90 лв. разлика компромисите са половин дузина и не си заслужава. Не бих казал и че отговаря на изискванията освен че е евтино.

Може би с Атлонче за някое малко дете докато поотрасне и се вземе нещо по-сериозно.🙂

Както казах, дъното е бюджетно. Процесора е с много ниска консумация, така че ще работи без проблеми, нищо че няма охладители на vrm. Има USB 3.2. Реално, дори PCI-E 4 няма да може да се ползва с този процесор, той е ограничен до 3.0. Винаги може да се вземе и по-добро, зависи от бюджета.

Asrock B550M PRO4 AM4 - цена. (nikem-bg.net)

Не са само това разликите. При един бърз поглед се вижда разлика и в аудиото.

Вярно че вече май не се полза бъгавото 667 но не бих взимал най-евтиното за музика и филми а доколкото разбрах няма отделна от старата машина.

Има разлика дори в ланката.

п.с. Аз бих се замислил и за някакво по-читаво охладителче от Wraith Stealth. Не че е нещо фатално.

преди 12 часа, Raze написа:

Ало, динозавъра, като много знаеш, предложи ти нещо ли какво? Дъното си е абсолютно актуално, бюджетно и покрива изискванията на автора!

В пуснатите от мен теми, които се намират лесно в профила ми, има това:

- 1 x DisplayPort 1.4 with 4K (4096x2304) @ 60Hz
- 1 x USB 3.2 Gen2 Type-A Port (10 Gb/s) 
- 1 x USB 3.2 Gen2 Type-C Port (10 Gb/s)

https://pg.asrock.com/mb/Intel/H470 Phantom Gaming 4/index.asp#Specification

от темата ми

----------------------------------

и за не разбралите , трябва да е USB 3.2 Gen2 за да е бързата скорост от 10 Gb/s

иначе при Gen1 си е равна скоростта на USB 3.1 , което си як недостатък ако иска да си сменя външни SSD-та свързани през USB.

А на мене хич тамън ама изобщо не ми дреме питащият как ще се набута с лошо дъно, аз нищо не продавам и за други хора компютри не сглобявам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.